Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Trīs komandas varētu mēģināt izjaukt "Wizards" plānus par Bertāna noturēšanu

Emils Ozerinskis

Trīs komandas varētu mēģināt izjaukt "Wizards" plānus par Bertāna noturēšanu
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" nav slēpusi mērķi šajā starpsezonā panākt jaunu vienošanos ar komandas snaiperi Dāvi Bertānu, taču Amerikas mediji raksta par trīs komandām ar vairāk resursiem zem algu cepures, kuras varētu iesaistīties cīņā par latviešu lāzeri.

Amerikas televīzijas magnāta NBC sporta portāla Vašingtonas redakcija raksta par potenciālajiem konkurentiem, kas starpsezonā varētu mēģināt aizvilināt Latvijas basketbolistu Dāvi Bertānu no Vašingtonas "Wizards". Jaunajā sezonā "Wizards" rindās vajadzētu atgriezties Ahileja cīpslas traumu sadziedējušajam Džonam Volam, kurš kopā ar Bredliju Bīlu veidos dinamisku aizsargu duo. Kā trešais galvenais rezultāta taisītājs "Wizards" komandas nākotnes scenārijā iezīmēts tieši Bertāns, kuram kā brīvajam aģentam starpsezonā gaidāma pamatīga algas diena. Pirms pandēmijas Bertāna algas čeka apjoms tika lēsts 15 līdz 20 miljonu vērtībā par sezonu. Potenciālās izmaiņas NBA algu griestos šīm aplēsēm var likt nosvārstīties, taču nenoliedzami ir tas, ka "Wizards" centīsies parakstīt jaunu līgumu ar vienu no labākajiem NBA snaiperiem.

"NBC Sports" nosaukusi trīs komandas, kuru plānos ietilpstot potenciālā vairāksolīšana par latviešu snaipera pakalpojumiem. Vislielākie naudas līdzekļi starpsezonā būs pieejami Atlantas "Hawks" komandai, kura neierobežotajam aģentam Bertānam var nolikt priekšā vislielāko summu, nepārkāpjot pāri luksusa nodokļa slieksnim. Latvieša potenciālā pievienošanās Atlantas komandai nozīmētu vienas no karstākās uzbrukuma komandas izveidošanos Austrumu konferencē. Treja Janga uzbrukuma arsenāls nevienam NBA līdzjutējam jautājumus neprasa. Janga spēles stils simpatizē daudziem līdzjutējiem, kuri iebalsoja Jangu Zvaigžņu spēles sākumsastāvā. Taču Atlantas komandas panākumiem būtisks šķērslis ir komandas aizsardzība. Lai cik daudz punktus individuāli spētu gūt Jangs, taču augumā mazais spēlētājs ir ļoti vājš savā laukuma pusē, netiekot galā ar fiziski pārākajiem pretspēlētājiem. Bertāna un Janga potenciālais duets uguņotu no tālās distances, taču trūkumi aizsardzība diez vai komandai būtu labāka par šosezon "Wizards" demonstrēto spēli.

Starp Bertāna potenciālajām pretendentēm minēta Latvijas basketbola sabiedrībai jau labi pazīstamā Ņujorkas "Knicks". Bertāna kontekstā "Knicks" jau savulaik saistīta baumās, kad vēl latviešu lāzeris pārstāvēja Sanantonio "Spurs" rindas. Lai gan NBA vērtīgākās frančīzes galvenais trūkums nav mainījies - komandas īpašnieks vēl aiz vien ir Džeims Dolans, kurš regulāri šauj pats savas komandas kājās, izceļoties ar nekompetentiem lēmumiem un regulārām publicitātes kļūdām, kas padarījušas slaveno komandu par apsmieklu NBA virtuvē. Šogad gan notikušas pārmaiņas kluba vadībā. Lēmumu pieņemšana uzticēta Leonam Rouzam, kuram kā bijušajam aģentam ir labi sakari ar vairākiem augsta profila spēlētājiem. "Knicks" savu nākotni var veidot ap Ārdžeju Beretu un Mičelu Robinsonu, taču brīvo aģentu tirgū lielo sapņu piļu vietā allaž nācies attapties gruvešos. Arī Kristapa Porziņa aizmainīšana bijusi viena no daudzajām Ņujorkas komandas kļūdām pēdējos gados. "Knicks" starpsezonā pieejami piektie lielākie līdzekļi zem algu cepures.

Kamēr pārējās latviešu basketbolista pretendentes ir no salīdzinoši vājākā Austrumu krasta, arī Rietumos viena komanda esot ieinteresēta Bertāna pakalpojumos. NBA "burbulī" bez kļūdām nospēlējusī Fīniksas "Suns", kurai astoņās spēlēs izcīnītas astoņas uzvaras, ir ar septīto lielāko budžētu zem algu cepures, kamēr Vašingtonai ir 12. pozīcija līgā. Fīniksai ir labs pamats izveidot ļoti cienījamu komandu, taču galvenā problēma ir spēcīgā Rietumu konference, kur pretendentes uz iekļūšanu play-off spēlēs ir daudz vairāk nekā vietu tajās. Fīniksā nākotnes NBA superzvaigznes potenciālu demonstrē Devins Bukers. Komandas groza apakšu enkuro nesen ar pirmo drafta numuru izvēlētais Deandrē Eitons. Tāpat komandu trenē labs speciālists Montijs Viljamss. "Suns" galvenā problēma ir līgā visai neieredzētais īpašnieks Roberts Sarvers, taču ģenerālmenedžeris Džeimss Džounss veicis gana cienījamu sastāva selekciju, lai ļautu cerības Fīniksai nākotnē atgriezties cīņā par tālu aizkļūšanu izslēgšanas spēlēs.

27 gadus vecais Dāvis Bertāns aizvadītajā sezonā nospēlēja 54 mačus, kuros vidēji guva 15,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas. Bertāns lieliski apliecināja savu Sanantonio iegūto iesauku latviešu lāzeris, Vašingtonas komandā tālmetienus realizējot ar 42% precizitāti.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/washington/

Kuras komandas formastērpā vēlies redzēt Dāvi Bertānu nākamsezon?

  • 463

  • 118

  • 71

  • 308


  -2 [+] [-]

, 2020-08-26 20:54, pirms 4 gadiem
Grūti pat tā uzreiz pateikt, kurš no 4 kandidātiem laukumā būs bomzīgāks.

  +6 [+] [-]

, 2020-08-26 21:04, pirms 4 gadiem
"Potenciālās izmaiņas NBA algu grieztos..."
Autors arī ir sasniedzis savus grieZtus.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-26 21:11, pirms 4 gadiem
Manuprāt Finiksa būtu labs variants - komanda reāli cīnās par PO. Biju par Vašingtonu, bet viņi galīgi izgāzās "burbulī" un neparādīja nekādu raksturu bez Bīla.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-26 21:11, pirms 4 gadiem
ble, zelta vārdi : '' NBA vērtīgākās frančīzes galvenais trūkums nav mainījies - komandas īpašnieks vēl aiz vien ir Džeims Dolans, kurš regulāri šauj pats savas komandas kājās, izceļoties ar nekompetentiem lēmumiem un regulārām publicitātes kļūdām, kas padarījušas slaveno komandu par apsmieklu NBA virtuvē.
''

     [+] [-]

, 2020-08-26 21:21, pirms 4 gadiem
Nu neies Dāvis uz NY..Pats taču ir teicis,ka nepatīk tās pilsētas piebāztā vide

  +2 [+] [-]

, 2020-08-26 21:21, pirms 4 gadiem
es par Knicks, tur vins tiks pie labam minutem. Bus slava un naudu, vaks status. Vienigi play off neredzes ka savas ausis.

  +6 [+] [-]

, 2020-08-26 21:22, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nu neies Dāvis uz NY..Pats taču ir teicis,ka nepatīk tās pilsētas piebāztā vide
par max contractu aizietu ari tur

  -1 [+] [-]

, 2020-08-26 21:22, pirms 4 gadiem
cerams, ka paliks wsh

     [+] [-]

, 2020-08-26 21:25, pirms 4 gadiem
Līdzīgi kā moriss, Dāvis varētu izmantot NY kā batutu uz citām komandām, pie tam nopelnīt lielu piķi, atpazīstamību un minūtes

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 21:25, pirms 4 gadiem
Dinamietis777 rakstīja: es par Knicks, tur vins tiks pie labam minutem. Bus slava un naudu, vaks status. Vienigi play off neredzes ka savas ausis.
Pie kādām minūtēm?Viņiem puse komandas ir viņa pozīcijas spēlētāji..Ja starting cents būs Mitch,tad pa četri būs jādala minūtes ar Rendlu.Rendlu noteikti nevar likt pa 5 un Dāvi pa 4.Tur taču būtu auzas
Un atceramies kurš ir jaunais Knicks treneris..Es pēc tādām ceļgala traumām zem Tibsa tiešām nespēlētu

     [+] [-]

, 2020-08-26 21:29, pirms 4 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: a kur problēma pāris noneimus aiztreidot?
Paskaties uz viņu algām..Šogad visas komandas mēģinās savilkt jostas.
Rendls-18 mil
Portis-15 mil
Gibsons C/PF-9 mil

  +1 [+] [-]

, 2020-08-26 21:48, pirms 4 gadiem
Labak lai paliek Wizards vai uz Suns.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-26 22:07, pirms 4 gadiem
Wizards vai Suns ir labākie varianti priekš Dāvja. Hawks nebūtu arī slikts variants, bet komanda ir rebuilding procesa.

     [+] [-]

, 2020-08-27 00:02, pirms 4 gadiem
Nevajag nekādu Suns, priekš kam mocīties par play-off vietu rietumos, ja daudz vieglāk pie tās tikt (un pat tālāk par pirmo kārtu) austrumos.

     [+] [-]

, 2020-08-27 00:36, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Nevajag nekādu Suns, priekš kam mocīties par play-off vietu rietumos, ja daudz vieglāk pie tās tikt (un pat tālāk par pirmo kārtu) austrumos.
Pie tam tā ir galvaspilsēta, nevis kaut kāda tur Fīniksa.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-27 00:37, pirms 4 gadiem
Autor, ļoti švaks google translate!?
Algu cepure
Augsts profils
Ļaut cerības

Pat nepārlasījām!? Kauns nedaudz nav!?

     [+] [-]

, 2020-08-27 00:49, pirms 4 gadiem
" ir ar septīto lielāko budzētu zem algu cepures..."
BuDZēts sportacentram priekš redaktora/korektora arī ir zem "algu cepures".

  -1 [+] [-]

, 2020-08-27 06:54, pirms 4 gadiem
Dāvis Bertāns šonakt ticis aizmainīts uz Bucks, ziņo ESPN mediji.

     [+] [-]

, 2020-08-27 08:19, pirms 4 gadiem
sintijs rakstīja: Autor, ļoti švaks google translate!?
Algu cepure
Augsts profils
Ļaut cerības

Pat nepārlasījām!? Kauns nedaudz nav!?
Vārds lāzerIs vispār nezin no kurienes uzradies. Tiešām pretīgi lasīt šādu rakstu.

     [+] [-]

, 2020-08-27 09:20, pirms 4 gadiem
Ir jau vel arī nodokļu jautājums Finiksā, manuprāt sanāk par kādiem 5-6% zemāks ienākumu nodoklis, kas uz 15miljoniem sanāk diez gan pieklājīgs apjoms.

     [+] [-]

, 2020-08-27 12:19, pirms 4 gadiem
Es gan pie vienādām algām blieztu uz Fīniksu, tur arī siltāks