Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Nets'' maiņas rezultātā iegūst Krabu, Aflalo par veterāna minimumu atgriežas Orlando

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Nets'' maiņas rezultātā iegūst Krabu, Aflalo par veterāna minimumu atgriežas Orlando
Alens Krabs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA starpsezonā maiņas darījumu veikušas Portlendas ''Trail Blazers'' un Bruklinas ''Nets'' komandas, Bruklinā nonākot Alenam Krabam, savukārt pretējā virzienā dodoties Endrjū Nikolsonam, no kura līguma gan ''Trail Blazers'' atteikšoties. Tikmēr Orlando ''Magic'' sastāvā atgriezies Ārons Aflalo.

Bruklinas ''Nets'' par Alenu Krabu nopietnu interesi izrādīja jau pirms gada, par uzbrūkošo aizsargu liekot galdā 75 miljonus ASV dolāru un četru gadu līgumu, tomēr ''Trail Blazers'' izmantoja iespēju pielīdzināt piedāvājumu, un pēc līgas noteikumiem Krabs varēja tikt iekļauts jaunā darījumā tikai pēc gada. Aizvadītās sezonas NBA vājākā komanda sagaidījusi šo brīdi, beidzot iegūstot amerikāni savā sastāvā.

Aizvadītā sezona 1,98 metrus garajam basketbolistam bija labākā līdzšinējā NBA karjerā. Portlendas komandas sastāvā Krabs piedalījās 79 spēlēs, vidēji 28,5 minūtēs gūstot 10,7 punktus, izcīnot 2,9 atlēkušās bumbas un izdalot 1,2 rezultatīvas piespēles partneriem. Aizsargs grozam uzbruka ar 46,8% precizitāti, savukārt no trīspunktu līnijas - 44,4%. Šis rādītājs ir otrs augstākais visā līgā, vismaz 200 mēģinājumos uzbrukt grozam ar trīspunktu metieniem Krabu apsteidzot vienīgi ''Cavaliers'' snaiperim Kailam Korveram, kura rādītājs nedaudz augstāks - 45,1%. Šosezon četrās izslēgšanas turnīra spēlēs Krabam 5,5 punkti, 2,8 bumbas zem groziem un 1,1 rezultatīva piespēle.

Bruklinas ''Nets'' starpsezonā komandas ārējo līniju jau pastiprinājusi, no Losandželosas ''Lakers'' iegūstot D`Andželo Raselu. Komandā gan nepaliks Endrjū Nikolsons, kurš apmaiņā pret Krabu dosies uz ''Trail Blazers''. ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka Portlenda pārtraukšot spēkā esošo trīs gadu un 20 miljonu Nikolsona līgumu, tomēr pats klubs šīs ziņas neapstiprina. Kanādietis pagājušo sezonu uzsāka Vašingtonā, ''Wizards'' rindās aizvadot 28 spēles, tomēr februārī spēka uzbrucējs tika iekļauts maiņas darījumā, nonākot Bruklinā. Desmit ''Nets'' sastāvā aizvadītajās spēlēs Nikolsonam vidēji 2,5 punkti un 1,2 atlēkušās bumbas mačā.

Orlando ''Magic'' sastāvu papildinājusi ar 31 gadu veco Āronu Aflalo. Amerikānis ar klubu noslēdzis līgumu uz vienu sezonu, tās laikā saņemot 2,3 miljonus ASV dolāru. Pagājušo sezonu Aflalo aizvadīja Sakramento ''Kings'' sastāvā, 61 spēlē gūstot 8,4 punktus, izcīnot 2 atlēkušās bumbas un izdalot 1,3 rezultatīvas piespēles vidēji mačā. Orlando pieredzējušais basketbolists savulaik aizvadīja divas veiksmīgākās sezonas karjerā, 2012./13. gada sezonā gūstot 16,5 punktus, savukārt gadu vēlāk - 18,6, kas ir labākais rādītājs Aflalo karjerā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +2 [+] [-]

, 2017-07-26 12:37, pirms 7 gadiem
Portlenda tīrās priekš Melo, vai wtf?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-26 12:41, pirms 7 gadiem
Ja gaidāmā sezona būs ļoti interesanta tikai vēl jāsagaida ko Knicks par Melo dabūs un uz kuru klubu Melo vispār dosies.

     [+] [-]

, 2017-07-26 12:41, pirms 7 gadiem
Nets ņem visus spēlētājus ar lielajiem līgumiem tā, ka šņakst vien- Mozgovs, Kerols, tagad vēl Krabe. Trīs spēlētāji un kopējā līgumu summas vērtība ap 50 miljoniem, bet šīs sezonas pienesums zem katras kritikas. Labi, uz Krabe vēl var pievērt acis, jo jauns, bet tāpat pienesums nav pielīdzināms līgumam.

     [+] [-]

, 2017-07-26 13:19, pirms 7 gadiem
yeah rakstīja: Nets ņem visus spēlētājus ar lielajiem līgumiem tā, ka šņakst vien- Mozgovs, Kerols, tagad vēl Krabe. Trīs spēlētāji un kopējā līgumu summas vērtība ap 50 miljoniem, bet šīs sezonas pienesums zem katras kritikas. Labi, uz Krabe vēl var pievērt acis, jo jauns, bet tāpat pienesums nav pielīdzināms līgumam.
Nu stiprāki, kā pagājušo gadu viņi būs. Raselīts būs līderis, redzēsim kā atvērsies!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-26 13:32, pirms 7 gadiem
yeah rakstīja: Nets ņem visus spēlētājus ar lielajiem līgumiem tā, ka šņakst vien- Mozgovs, Kerols, tagad vēl Krabe. Trīs spēlētāji un kopējā līgumu summas vērtība ap 50 miljoniem, bet šīs sezonas pienesums zem katras kritikas. Labi, uz Krabe vēl var pievērt acis, jo jauns, bet tāpat pienesums nav pielīdzināms līgumam.
Nets 2018. gada 1. kārtas piks pieder Celtics, tāpēc viņi ņem NBA spēlētājus ar lieliem līgumiem, lai tiktu maksimāli augstu. Kaut kā cap space jāaizpilda un neviena komanda netreidos jaunus vai labus spēlētājus ar maziem līgumiem, ja līdzi nenāk Mozgova tipa spēlētājs. Nekas cits Nets neatliek, jo neviens Free agent negrib uz turieni iet. 2017. gada Nets piks pārvērtās par Markelu Fulcu. Ar Mozgovu kopā nāca Rasels, Kerolam klāt bija 2018. gada 1. un 2. kārtas piks un Krabem pretī atdeva benķa sildītāju Nikolsonu ar 21M līgumu.

     [+] [-]

, 2017-07-26 13:45, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Portlenda tīrās priekš Melo, vai wtf?
tieši to pašu padomāju.

     [+] [-]

, 2017-07-26 13:50, pirms 7 gadiem
POR ieekonomēs 60M dēļ šitā darījuma. Tur arī visa doma. Viņi tāpat ir virs salary cap.

     [+] [-]

, 2017-07-26 13:56, pirms 7 gadiem
Kamdēļ Afalo tā darīt? Pa veterāna minimumu varēja arī nokļūt komandā ar cerībām vismaz uz konferences finālu

  -2 [+] [-]

, 2017-07-26 14:14, pirms 7 gadiem
Atkal laikam ir jaasauc Suzveidnieks palīgā, la tiek savā portālā galā ar peronvārdu kropļojumiem latviešu valodā !
Tātad spēlētājs ariģināli ir : "Allen Crabbe" (fanu nikneims - KRABIS )
Tad manuprāt latviski sanāk - Alens Krabe ! Un maiņas rezultātā iegstū Alenu Krabi !

  -1 [+] [-]

, 2017-07-26 14:33, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: Portlenda tīrās priekš Melo, vai wtf?
Nu nebrauks Lala Antonija uz Portlendu, kura trodas USA nomalē un nav ne normāla šopinga, ne izklaižu.

     [+] [-]

, 2017-07-26 16:21, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Nu nebrauks Lala Antonija uz Portlendu, kura trodas USA nomalē un nav ne normāla šopinga, ne izklaižu.
Šīe pašķīrušies nav gadījumā, netīšām redzēju kaut kur.

p.s. nesaprotu to sistēmu nedaudz, tāpat katram, kas lieto smadzenes skaidris, ka viņi visi tur ar grūpijām laiž izbraukumos.. bet ja panāk publiski gadījumā, tad lielie brīnumi visiem nu sākas.