Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kampaco: ''Punktu gūšana NBA ir ellīgi sarežģīta''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kampaco: ''Punktu gūšana NBA ir ellīgi sarežģīta''
Fakundo Kampaco ar bumbu. Foto: Associated Press/Scanpix

Denveras ''Nuggets'' argentīniešu saspēles vadītājs Fakundo Kampaco intervijā spāņu medijam ''Marca'' komentējis sava bijušā komandas biedra Madrides ''Real'' komandā Lukas Dončiča izteikumus par vieglo pretinieku aizsardzību uzlaušanu Nacionālajā basketbola asociācijā. Tāpat Kampaco arī izteica domas par atšķirībām starp NBA un Eiropas maču ilgumiem.

''Saprotu, kāpēc Luka tā saka. Viņš ir neticami talantīgs. Taču man punktu gūšana Nacionālajā basketbola asociācijā ir ellīgi sarežģīta. Dažkārt pat lūdzos. It kā ar aizsardzības trīs sekunžu noteikumu soda laukumā ir vairāk brīvu vietu, bet pretinieki, kas pieslēdzas palīdzēt, ir daudz atlētiskāki. Cilvēki saka, ka NBA nespēlē aizsardzībā, taču tā nav,'' sacīja 178 centimetrus garais argentīnietis.

''Te spēlējam par astoņām minūtēm ilgāk, nekā Eiropā. 40 minūšu mačā katrs uzbrukums un aizsardzība ir ļoti svarīgi. Vienmēr jāsaglabā maksimāla koncentrācija - nedrīkst pieļaut sliktus lēmumus, izpildīt nesagatavotus metienus un nevīžīgi apieties ar bumbu. Spēlējot NBA, man ir sajūta, ka astoņas minūtes, ko spēlējam ilgāk, rada lielu starpību. Kļūdas cena ir zemāka,'' jautāts par atšķirībām starp 40 minūšu garām spēlēm Eiropā un 48 minūšu ilgiem mačiem NBA atbildēja Fakundo Kampaco.

29 gadus vecais Kampaco pirms šīs sezonas pārcēlās uz Nacionālo basketbola asociāciju, pievienojoties Denveras ''Nuggets''. Saspēles vadītājs, kurš sezonas laikā pameta Spānijas grandu Madrides ''Real'', basketbola mekā līdz šim piedalījies 29 spēlēs, vidēji gūstot 5,4 punktus, izcīnot vienu atlēkušo bumbu un 2,1 reizes rezultatīvi piespēlējot. Savukārt februāra mēnesī desmit spēlēs Kampaco guvis 8,3 punktus, izcīnījis 1,4 bumbas zem groziem un 2,9 reizes rezultatīvi piespēlējis, uz parketa pavadot nepilnas 23 minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/baloncesto/nb...

     [+] [-]

, 2021-02-27 00:35, pirms 3 gadiem
True

     [+] [-]

, 2021-02-27 07:47, pirms 3 gadiem
Neko viņš nesaprot. Visvarenais Luka teica,ka nesalīdzināmi vieglāk...

     [+] [-]

, 2021-02-27 09:28, pirms 3 gadiem
Ar tādu augumu tā varētu būt, bet kopumā noteikti nē. NBA sodus izprovacēt ir vieglāk