Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

85 gadu vecumā mirst Vašingtonas "Wizards" īpašnieks

85 gadu vecumā mirst Vašingtonas "Wizards" īpašnieks
Eiba Pollina piemiņas brīdis pirms spēles.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas kluba Vašingtonas "Wizards" ilggadējais īpašnieks Eibs Pollins miris no retas smadzeņu slimības 85 gadu vecumā, vēsta ārzemju mediji.

Eibs Pollins palīdzēja atnest galvaspilsētai čempiona gredzenu tālajā 1978. gadā. Pollins gadu gaitā Vašingtonā palīdzējis attīstīt gan profesionālo basketbolu, gan hokeju. Vašingtonas klubs nonāca viņa rokās 1964. gadā.

''NBA ģimene ir zaudējusi tās viscienījamāko locekli," uzrunā vēstīja NBA komisārs Deivids Sterns, "viņš kopā ar savu sievu Irēnu ir paveicis neizdzēšamu iespaidu Vašingtonas sporta dzīves atbalstīšana un visas pilsētas uzlabošanā."

"Šodien es pazaudēju ļoti labu draugu." sarunā pavēstīja viens no 1978. gada čempiontitula komandas spēlētājiem Vess Anselds, kas vēlāk kļuva arī par komandas galeno treneri un komandas menedžeri. "Nedomāju, ka kāds no jums spēj apjaust kādu labumu viņš ir darījis NBA kā organizācijai un šai pilsētai kopumā."

Eiba Pollina aiziešana tika pieminēta "Wizards" spēlē pret Filadelfijas "76ers" ar klusuma brīdi.

Izmantotie resursi:
espn.go.com