Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"76ers" pēc septiņu gadu sadarbības atlaiž galveno treneri Braunu

Rolands Eliņš

"76ers" pēc septiņu gadu sadarbības atlaiž galveno treneri Braunu
Brets Brauns (pa labi) "76ers" komandas vadībā. Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Filadelfijas „76ers” oficiāli paziņojis, ka no amata atbrīvots galvenais treneris Brets Brauns. ESPN vēsta, ka klubs noskaņojies arī citām izmaiņām komandām, taču tuvākās nākotnes plāni joprojām tiek saistīti ar sastāva būvēšanu ap Žoelu Embīdu un Benu Simonsu.

Brets Brauns vadīja „76ers” kopš 2013. gada. Viņš kopā ar komandu pārdzīvoja smagās dienas, tā saukto „Procesu”, kad visnotaļ apzināti klubs tika vadīts uz sliktākiem rezultātiem, lai tiktu iegūtas labākas izvēles draftā. Tas noveda pie trim sezonām pēc kārtas, nepārsniedzot 20 uzvaru robežu, turklāt 2015./16. gadā gala bilance bija traģiski 72 zaudējumi 82 spēlēs.

Brauna vadībā un ar jau pastiprinātu sastāvu „76ers” pēc tam pakāpeniski kāpa uz augšu. Iepriekšējos divos gados tika gūts vairāk par 50 uzvarām, abas reizes spēlējot konferences pusfinālā, un izslēgšanas spēlēm izdevās kvalificēties arī šosezon, iegūstot bilanci 43-30. Taču sekoja izgāšanās, zaudējot Bostonas „Celtics” ar 0-4, un Brauna laikam Filadelfijā pienācis gals.

ESPN vēsta, ka Brauna līgumā atlikuši vēl vairāki miljoni dolāru, kuri „76ers” tik tā būs jāsamaksā. Tiek arī gaidīts, ka komandā sekos plašākas pārmaiņas, ieskaitot ģenerālmenedžera pozīcijas maiņu. To šobrīd ieņem Eltons Brends, kuram tiek plānots saglabāt darbu ar kluba basketbola operācijām, taču viņam varētu tikt mainīts statuss un citi pienākumi.

Kluba vadība gan joprojām vēlas nākotni būvēt ap jaunajām zvaigznēm Žoelu Embīdu un Benu Simonsu, kuriem savu potenciālu sasniegt pagaidām traucējušas arī traumas. Arī šosezon „76ers” nebija labākajā sastāvā, jo Simonss traumas dēļ nemaz nespēlēja. Jaunajam galvenajam trenerim tiks dota iespēja veidot sastāvu ap Embīdu un Simonsu, un tikai pēc tam tiks izskatītas maiņas iespējas.

Kā trenera amata kandidāti tiek piesaukti Tairons Lū, trenera asistents „Lakers” sastāvā, un Džejs Raits no Villanovas universitātes.

„2013. gadā tiku noalgots vadīt vienu no dramatiskākajiem pārbūves procesiem profesionālā sporta vēsturē,” pēc atlaišanas izteicies Brauns. „Aizvadīto septiņu gadu laikā mūsu spēlētāji un treneri ir auguši un attīstījušies, un ļoti novērtēju visus 102 spēlētājus, kurus šajā laikā esmu trenējis.”

Jāpiemin, ka „76ers” iepriekšējos gados bijusi ļoti aktīva sastāva veidošanā, komandā tika piesaistīts un tad aizmainīts Džimijs Batlers, un tas viss novedis pie tā, ka nākamajā sezonā komandai jau šobrīd algu sarakstā ir ierakstīti 147 miljoni dolāru. Ņemot vēl vērā gaidāmo algu griestu nolaišanos, „76ers” nākamajā sezonā būs viens no augstākajiem greznības nodokļiem līgas vēsturē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-08-25 14:32, pirms 4 gadiem
T. LŪ un J. KIDDS galvenie kandidāti noteikti, un kaut kur moš Atkinsons figurē.