Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA drafts: Kurš būs otrais?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA drafts: Kurš būs otrais?
Foto: AP

Nav tālu līdz brīdim, kad Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Deivids Stērns paziņos Losandželosas ''Clippers'' izvēli jauno spēlētāju aizrunāšanas ceremonijā jeb draftā, jo tieši šī komanda nopelnījusi tiesības kā pirmā aizrunāt kādu jauno talantu. Ielūkosimies drafta vēsturē un apskatīsim, iespējams, nākamos basketbola spīdekļus.

Jau ziņojām, ka NBA drafta izlozē fortūna uzsmaidīja tieši Losandželosas klubam ''Clippers'', kas tādējādi kā pirmais varēs izvēlēties kādu no jaunajiem talantiem. Tiesa, lielākas cerības uzvarēt bija Sakramento ''Kings'' un Vašingtonas ''Wizards'', jo šīs komandas bija aizvadījušas vēl sliktākas sezonas, taču beigu beigās viņi ieguva attiecīgi vien ceturto un piekto vietu, priekšā palaižot arī Memfisas ''Grizzlies'' un Oklahomsitijas ''Thunder''. Latvieša Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas ''Warriors'' ieguva septīto kārtas numuru, kas arī paver iespēju savās rindās iegūt kādu talantīgu jauno spēlētāju.

Labākie, sliktākie drafti

Šogad par galveno kandidātu uz drafta pirmo pozīciju tiek nosaukts spēka uzbrucējs Bleiks Grifins, savukārt pirms gada kā pirmais tika izvēlēts aizsargs Deriks Rouzs, kurš uz sevi liktās cerības neapšaubāmi attaisnoja, pelnīti kļūstot par gada labāko debitantu. Pirmajā divdesmitniekā spēja iekļūt vien divi neamerikāņi, turklāt abi bija eiropieši. Pirms diviem gadiem bija ļoti liela neskaidrība par to, kurš - Gregs Odens vai Kevins Durants -, tiks izvēlēts ar pirmo numuru. Portlendas ''Trail Blazers'' izvēlējās traumatisko centru Odenu, kurš gan pagaidām nav attaisnojis uz sevi liktās cerības, bet Durants kļuva par tās sezonas labāko debitantu.

2006. gada drafts iegājis vēsturē ar to, ka pirmo (un līdz šim vienīgo!) reizi kā pirmais tika draftēts eiropietis - Toronto ''Raptors'' ar pirmo numuru izvēlējās itāli Andreu Barnjāni, taču gada labākā debitanta titulu izpelnījās Brendons Rojs, kurš tika draftēts ar tikai sesto numuru. Par visu laiku labākajiem draftiem tiek uzskatīti 1984. gada (draftēti tādi spēlētāji kā Hakims Oladžuvons, Maikls Džordans, Čārlzs Bārklijs un Džons Stoktons), 1996. gada (draftēti tādi basketbolisti kā Alens Aiversons, Stefons Mārberijs, Rejs Alens, Kobe Braients, Predrags Stojakovičs, Stīvs Nešs, Džermeins O'Nīls, Židrūns Ilgausks), kā arī 2003. gada (draftēti tādi izcili basketbolisti kā Lebrons Džeimss, Karmelo Entonijs, Kriss Bošs, Dveins Veids, Deivids Vests, Džošs Hovards, Mo Viljamss) drafts, taču ESPN eksperti domā ko pavisam citu, jo par pēdējo divdesmit gadu labāko draftu viņi atzinuši 1999. gada jauno spēlētāju izvēli, kurā ar pirmo numuru ticis izvēlēts Eltons Brends, trešais bijis Beirons Deiviss, sestais - Vollijs Šerbiaks, septītais bijis Ričards Hamiltons, kā devītais ticis izvēlēts Šons Merions, desmitais bijis Džeisons Terijs, trīspadsmitais - Korijs Magetī, sešpadsmitais - Rons Ārtests, talāk tikuši izvēlēti tādi spēlētāji kā Džeimss Pouzijs, Andrejs Kiriļenko un Manu Džinobili.

Par sliktāko tiek uzskatīts 2000. gada drafts, no kura izceļami vien Kenjons Mārtins, Hedo Turkoglu, Edijs Hauss un Maikls Reds. Mums, latviešiem, vispatīkamākās atmiņas saistās ar 2004. gada draftu - nejau tāpēc, ka pārsteidzoši ar pirmo numuru tika izvēlēts Dvaits Hovards, vai ar tikai divdesmito Džamīrs Nelsons, bet gan tāpēc, ka šajā gadā ar augsto vienpadsmito numuru tika draftēts Andris Biedriņs, pagaidām vienīgais latvietis pasaules spēcīgākajā basketbola līgā. Turklāt viņš pamanījās apsteigt vairākus basketbolistus, kuri šobrīd uzskatāmi par savu komandu līderiem, taču jāsaka, ka arī pats Andris ''Warriors'' vienībā spēlē ļoti nozīmīgu lomu, ne velti kļūstot par komandas kapteini.

Ko izvēlēsies ''Warriors''?

Kā jau minēju, Goldensteitas klubs šogad kādu no jaunajiem spēlētājiem varēs izvēlēties ar septīto kārtas numuru. Kā Sanfrancisko laikrakstam ''Contra Costa Times'' pastāstīja ''Warriors'' ģenerālmenedžeris Lerijs Railijs, klubs draftā plāno izvēlēties saspēles vadītāju vai spēka uzbrucēju. Pirmā izvēle nebūtu pa prātam Montam Elisam, kurš kluba vadībai pastāstījis, ka nevēlas, lai draftā tiktu izvēlēts saspēles vadītājs. Gadījumā, ja tas tomēr būs saspēles vadītājs, ''Warriors'' plāno izvēlēties Stīvenu Kariju, savukārt no spēka uzbrucējiem priekšroka tiek dota bijušajam Arizonas komandas spēlētājam Džordanam Hilam. ''Pēdējos gados esam izvēlējušies spēka uzbrucējus. Ļaujot viņiem sacensties savā starpā, redzēsim, kurš no viņiem ir labākais, kurš spēs sasniegt labākus rezultātus. Tas nāks par labu mums visiem,'' sacīja Railijs. ''Es nedomāju, ka viņš varētu iegūt lielu spēles laiku,'' savu viedokli gadījumam, ja ''Warriors'' tomēr izlems izvēlēties saspēles vadītāju, pauda Eliss.

GadsKārtaSpēlētājs
20081.Entonijs Rendolfs
2.Ričards Hendrikss
20071.Marko Belinelī
2.Džermareo Deividsons
20061.Patriks O'Braients
2.Kosta Perovičs
20051.Aiks Diogu
2.Monta Eliss
2.Kriss Tafts
20041.Andris Biedriņš

Grifins un kandidāti uz otro vietu

Šobrīd basketbola līdzjutēji visās pasaules malās trin mēles nevis par to, kurš tad tiks izvēlēts ar pirmo numuru, bet gan par to, kurš tad būs otrais. Par pirmo pozīciju skaidrība ir pietiekami liela, lai varētu atzīt, ka ar pirmo numuru tiks izvēlēts tieši Bleiks Grifins, bet kurš tad būs otrais? Iespējas ir dažādas, taču daudzi no pretendentiem nebūt nevēlas doties uz Memfisu, uzskaitot dažādus iemeslus. Apskatīsim gan Bleiku Grifinu, gan vēl trīs basketbolistus, kas reāli pretendē uz otro vietu šī gada draftā!

Bleiks Grifins

PozīcijaSpēka uzbrucējs
Vecums20 gadu
Garums206 cm
Svars113 kg

Šobrīd teju neviens basketbolam tuvu stāvošs cilvēks nešaubās, ka ar pirmo numuru tiks izvēlēts bijušais Oklahomas ''Sooners'' spēka uzbrucējs Bleiks Grifins. Šajā sezonā Grifina pārstāvētā komanda aizkļuva līdz NCAA ceturtdaļfinālam, kurā atzina nākamo čempionu Ziemeļkarolīnas pārākumu. Arī pašam basketbolistam šī bija veiksmīga sezona, kuras laikā izdevies nopelnīt vairākus apbalvojumus. Kā jau minēju, arī eksperti pirmo vietu atvēl Grifinam, piemēram, nba.com pieejamajā balsojumā, kurā piedalījās gan eksperti no ESPN, gan NBC, gan DraftExpress.com, Grifins ieguvis maksimālo skaitu pirmās vietas, citiem neatstājot nemazāko izredžu.

Rikijs Rubio

PozīcijaSaspēles vadītājs
Vecums18 gadu
Garums192 cm
Svars86 kg

Par tālākajām vietām īstas skaidrības nav - citviet spāņu brīnumbērnam Rikijam Rubio tiek atvēlēta vien ceturtā vieta, citur otrā. Pats spēlētājs gan atklājis, ka nevēlas nokļūt Memfisā, kurai ir tiesības izvēlēties otrajai - uz to viņu pamudinājuši citi spāņi Po Gazols un Huans Karloss Navaro, kuri nav bijuši apmierināti ar apstākļiem šajā pilsētā. Rubio piemīt lieliska spēles izjūta, kas īpaši noder aizsardzībā, viņš tiek uzskatīts par talatīgāko sava vecuma basketbolistu, bet vai ar to pietiks, lai izveidotu sev veiksmīgu karjeru NBA? Eksperti arī šaubas, vai Rubio būs gatavs Ziemeļamerikas basketbolam, tomēr pietiek atcerēties Olimpisko spēļu finālspēli, kurā Rubio itin veiksmīgi tika galā ar daudz pieredzējušāko amerikāņu pretestību.

Hašīms Tabīts

PozīcijaCentrs
Vecums22 gadu
Garums221cm
Svars119 kg

Arī garākais drafta kandidāts Hašīms Tabīts nevēlētos nokļūt Memfisas nagos, tiesa, uz otro vietu viņš vēl joprojām cer, jo parādījušās baumas, ka Memfisa varētu iesaistīties maiņas darījumā, atbrīvojoties no šīs iespējas. Ja Tabīts izlemtu koledžā pavadīt vēl vienu gadu, viņš, iespējams, labotu NCAA rekordu bloķētajos metienos. Tabīts vidēji spēlē bloķējis 4,5 metienus, taču nebūtu korekti NCAA salīdzināt ar basketbola meku NBA, kurā metienus bloķēt būs krietni vien grūtāk. Eksperti uzsver, ka viņš savam augumam ir neparasti mobils, īsts ātruma, izmēra un spēka apvienojums. Tomēr tiek uzsvērta viņa neprasme uzbrukumā, it īpaši apspēlēšanā, jo viņš punktus lielākoties gūst pēc uzbrukumā izcīnītajām bumbām vai alley-oop dankiem, taču viņa apņēmība ir pietiekama, lai reiz kļūtu par All Star spēlētāju.

Džeimss Hārdens

PozīcijaAizsargs
Vecums19 gadu
Garums196 cm
Svars99 kg

Džeimss Hārdens vairumam latviešu basketbola fanu ir pazīstamākais no šīs četrotnes, jo pagājušo sezonu pavadīja vienā komandā ar latvieti Rihardu Kuksiku, proti, bija Arizonas ''Sun Devils'' līderis, tāpat kā latviešu jaunais uzbrucējs. Hārdena talantu pratuši novērtēt žurnālisti, kas viņu izvēlējušies NCAA pirmajā komandā, tāpat kā Bleiku Grifinu, taču Hašīms Tabīts ticis ievēlēts vien otrajā izlasē. Iespējams, jau šobrīd droši varētu runāt par Hārdenu kā drafta otro numuru, ja vien neveiksmīgais sezonas noslēgums. Hārdens spēlē ar galvu, nemēģinot sasteigt notikumu gaitu.

Izcili spēlētāji - bet ne pirmie numuri draftā

Lai kļūtu par zvaigzni, nebūt nav jābūt izvēlētam ar pirmajiem kārtas numuriem. 2007. gada draftā ar 35. numuru tika izvēlēts Glens Deiviss, kurš šī gada izlēgšanas spēlēs kļuva par Bostonas ''Celtics'' starta piecinieka spēlētāju. Gadu iepriekš ar 21. kārtas numuru tika draftēts Režons Rondo, kurš ''Celtics'' sastāvā šī gada izslēgšanas spēlēs teju tika pie triple-double vidēji katrā spēlē! 2005. gada draftā ar kopējo 17. numuru tika draftēts Denijs Greindžers, kurš jau šobrīd kļuvis par savas komandas līderi, kā arī izpelnījās uzaicinājumu uz All Star spēli. Savukārt Goldensteitas ''Warriors'', iespējams, izdarīja labāko izvēli, ar 40. numuru draftējot Montu Elisu. Gadu iepriekš otrajā kārtā ar pirmo numuru tika izvēlēts brazīlietis Andersons Varežao. Arī šī gada NBA finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kobe Braients nebūt netika izvēlēts ar pirmo numuru, bet gan tikai ar 13., turklāt pirms viņa tika izvēlēts Eriks Dampjērs, Tods Fullers, Samaki Volkers... Iespējams, visu laiku labākais basketbolists Maikls Džordans arī nav bijis pirmais, bet gan trešais. Ar otro numuru tika izvēlēts centrs Sems Bovijs, bet kurš no mums ko zin par šādu spēlētāju? Nevienmēr augsts drafta numurs nodrošina spožu, tituliem pārbagātu karjeru.

''Timberwolves'' pirmajā kārtā izvēlēsies četras reizes

Kā ierasts, arī šogad notikušas vairākas spēlētāju maiņas, kas skar komandu izvēles draftā. Piemēram, Minesotas ''Timberwolves'' drafta pirmajā kārtā varēs izvēlēties četras reizes - ar piekto numuru, ko ieguva maiņas darījumā ar Vašingtonas ''Wizards'', ar sesto, kas bija ielozēts, kā arī ar 18. numuru, ko ieguva maiņas ceļā ar Maiami ''Heat'' un 28., ko ieguva no eksčempioniem Bostonas ''Celtics''.

Labākie, sliktākie pēdējo gadu laikā

Piedāvājam ESPN eksperta Deivida Šīnfīlda viedokli par pēdējiem draftiem.
2004. gads. ''Magic'' izvēlējās īsto spēlētāju - pirms drafta tika uzskatīts, ka ar pirmo numuru tiks izvēlēts Emeka Okafors, taču Orlando kluba vadība pārdomāja, izvēloties Dvaitu Hovardu. Kā redzam - viņi izdarīja īsto izvēli. Lūks Džeksons, kuru Klīvlendas ''Cavaliers'' izvēlējās ar kopējo desmito numuru, iespējams, iekļūs visu laiku sliktāko Top10 izvēļu galvgalī. Labākā izvēle - Dvaits Hovards, ''Magic'', pirmais numurs. Sliktākā izvēle - Šons Livingstons, ''Clippers'', ceturtais numurs. Vērtējums - B ar mīnusu. [ESPN eksperts arī sarindojis šajā gadā draftētos spēlētājus kārtībā, kādā būtu jābūt, vērtējot līdz šim parādīto sniegumu. Diemžēl Andris Biedriņš pirmajā desmitniekā nav iekļuvis - aut.]
2005. gads. Draftēti lieliski saspēles vadītājs: Kriss Pols un Derons Viljamss. Četri Ziemeļkarolīnas spēlētāji iekļuvuši starp pirmajiem 14 draftētajiem spēlētājiem. Taču man joprojām nav skaidrs viens - kā Denijs Greindžers varēja tikt draftēts tikai ar 17. numuru? Labākā izvēle - Kriss Pols, ''Hornets'', ceturtais numurs. Sliktākā izvēle - Frans Vaskezs, ''Magic'', vienpadsmitais numurs. Vērtējums - C ar plusu.
2006. gads. Adams Morisons noteikti iekļūs starp piecām lielākajām drafta kļūdām, savukārt Jūtas ''Jazz'' izvilka pilno lozi, ar 14. numuru draftējot Roniju Brūveru, bet ar 47. - Polu Mīlsapu. Labākā izvēle - Brendons Rojs, ''Trail Blazers'', sestais numurs. Sliktākā izvēle - Adams Morisons, ''Bobcats'', trešais numurs. Vērtējums - C ar mīnusu.
2007. gads. Par stabilu All Star spēlētāju noteikti izaugs Kevins Durants, veiksmīgas izvēles arī ar zemiem kārtas numuriem - spēlētāji ārpus desmitnieka, ieskaitot Rodniju Stakiju, Vilsonu Čendleru, Rūdiju Fernandezu un Karlu Lendriju. Labākā izvēle - Reimons Sesions, ''Bucks'', 56. numurs. Sliktākā izvēle - Gregs Odens, ''Trail Blazers'', pirmais numurs. Vērtējums - C ar plusu.
2008. gads. Deriks Rouzs aizvadīja izcilu debitanta sezonu, ko būs grūti pārspēt ikvienam. Arī O. Dž. Mejo, Eriks Gordons un Maikls Bīzlijs apliecināja, ka viņus sagaida spoža karjera. Labākā izvēle - Brūks Lopezs, ''Nets'', desmitais numurs. Sliktākā izvēle - Pagaidām sevi lāgā nav apliecinājis Danilo Galināri (Septītais numurs), taču dodiet puisim laiku! Vērtējums - B.

GadsPirmais numursVajadzēja būt pirmajam...
2004Dvaits HovardsDvaits Hovards
2005Endrjū BogutsKriss Pols
2006Andrea BarnjāniBrendons Rojs
2007Gregs OdensKevins Durants
2008Deriks RouzsDeriks Rouzs

Sākums - 2:00

Drafta sākums šonakt, plkst. 2:00 pēc Latvijas laika un paredzēts, ka tas ilgs piecas stundas jeb līdz 7:00 no rīta pēc Latvijas laika. Drafta ceremoniju ASV tiešraidē translēs kanāls ESPN. Internetā tiešraidi varēs vērot šeit.

Aizvadīto NBA draftu pirmie numuri

GadsKomandaSpēlētājs
2008.BullsDeriks Rouzs
2007.BlazersGregs Odens
2006.RaptorsAndrea Barnjāni
2005.BucksEndrjū Boguts
2004.MagicDvaits Hovards
2003.CavaliersLebrons Džeimss
2002.RocketsJao Mins
2001.WizardsKvame Brauns
2000.NetsKenjons Mārtins

Izmantotie resursi:
ESPN
nba.com
DraftExpress.com
NBADraft.net
contracostatimes.com

1 2 67 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2009-06-25 11:34, pirms 15 gadiem
Nu tad beidzot drafts ir klat
Bus interesanti
Slēpts komentārs: Haribo_DNCA#15
Slēpts komentārs: Vynilz
Slēpts komentārs: Haribo_DNCA#15

 +16 [+] [-]

, 2009-06-25 11:43, pirms 15 gadiem
Lielisk raksts !

  +3 [+] [-]

, 2009-06-25 11:47, pirms 15 gadiem
grifinam mixtape iespaidīgs!!! iederēsies nba!!!
Slēpts komentārs: 3SOLIS

  -3 [+] [-]

, 2009-06-25 11:48, pirms 15 gadiem
Vēl pāragri spriest jo nav noteikta galējā kārtība draftā.Visu komandu GM šonakt(pēc ASV laika) neguļ bet kaut ko bīda.
Slēpts komentārs: vf
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-06-25 12:22, pirms 15 gadiem
daavids rakstīja: bet kads zina vai kads latvietis kandides so vai nakam sezonaa uz nba draftu?
es varbut meloju bet laikam ka kusksiks varetu

  -1 [+] [-]

, 2009-06-25 12:25, pirms 15 gadiem
Par to Sam Bowie.
Es to čali atceros
Un principā bija tā, ka viņš nebija slikts spēlētājs. Tajā gadā, kad Protlenda viņu paķēra, komandai vajadzēja centra uzbrucēju. Protams, no šodienas skatu punkta raugoties, tā it kā bija kļūda, bet draftā ne vienmēr var visu prognozēt.
Bovija vidējie rādītaji bija kkur ap 11pts un 8reb spēlē, kas nav slikti...

  -3 [+] [-]

, 2009-06-25 12:26, pirms 15 gadiem
daavids rakstīja: bet kads zina vai kads latvietis kandides so vai nakam sezonaa uz nba draftu?
šogad nē, bet nākamgad iespējams Kuksiks.

Jāskatās vai Memfisa netreidos otro izvēli

  +3 [+] [-]

, 2009-06-25 12:42, pirms 15 gadiem
nu tas Bleiks Grifins ir zvērs! Baltais Lebrons!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-25 13:16, pirms 15 gadiem
A ko darīs Bleika Grifina bračka Teilors? Būtu labi abi vienā gadā uz NBA..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-06-25 13:25, pirms 15 gadiem
capone rakstīja: Bleika Grifina video ir diezgan debīls, jo vnk non-stop ir danki...
Barona Okaforam rullītis droši vien bija no līdzīgas sērijas, kad Cvaņķis viņā iegrābās/iemīlējās...

Runājot par Grifinu, nebūt viss kas spīd ir zelts, starp studentiem arī Wōrriors Rendolfs un Raits lidoja trīsstāvu augstumā, ar šo arsenālu NBA var izrādīties krietni par maz, starpība starp studentiem un NBA ir tā ka lielajā līgā gribot negribot ir jāsāk kustināt smadzenes...we wil see

  +3 [+] [-]

, 2009-06-25 13:34, pirms 15 gadiem
Griffins - zvērs! Bet vai Rubio iederēsies NBA es stipri šaubos.

     [+] [-]

, 2009-06-25 13:39, pirms 15 gadiem
Pūra trokīs rakstīja: Barona Okaforam rullītis droši vien bija no līdzīgas sērijas, kad Cvaņķis viņā iegrābās/iemīlējās...

Runājot par Grifinu, nebūt viss kas spīd ir zelts, starp studentiem arī Wōrriors Rendolfs un Raits lidoja trīsstāvu augstumā, ar šo arsenālu NBA var izrādīties krietni par maz, starpība starp studentiem un NBA ir tā ka lielajā līgā gribot negribot ir jāsāk kustināt smadzenes...we wil see
Nu tu esi nedaudz akls, jo bija gan pustālie metieni gan metieni no groza apakšas bez dankiem. Pats galvenais labs caurgājiens. Tabītam tam gan viss ir no groza apakšas pēc atlekušajām bumbām vai alley-oop dankiem un tas NBA var būt nepietiekoši, jo viņam nav masas un NBA centri viņu vienkārši izgrūstīs.

  +3 [+] [-]

, 2009-06-25 13:59, pirms 15 gadiem
AGM rakstīja: Nu tu esi nedaudz akls, jo bija gan pustālie metieni gan metieni no groza apakšas bez dankiem. Pats galvenais labs caurgājiens. Tabītam tam gan viss ir no groza apakšas pēc atlekušajām bumbām vai alley-oop dankiem un tas NBA var būt nepietiekoši, jo viņam nav masas un NBA centri viņu vienkārši izgrūstīs.
Tā kā šeit?
youtube.com: YouTube - Hasheem Thabeet vs. DeJuan Blair

  -3 [+] [-]

, 2009-06-25 14:29, pirms 15 gadiem
Šitias rakstiņš izskatās C&T&P no kādas amīū lapeles visairāk patika tie vārtējumi c- b- lol, tāpat nav ne vārda par biedriņu...

     [+] [-]

, 2009-06-25 14:34, pirms 15 gadiem
capone rakstīja: Bleika Grifina video ir diezgan debīls, jo vnk non-stop ir danki...
Iespējams, viņš neko citu nemāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-25 14:55, pirms 15 gadiem
Hašīms Tabīts
Slēpts komentārs: Guntis7

  -3 [+] [-]

, 2009-06-25 15:12, pirms 15 gadiem
6.speletajs rakstīja: Tikai nesaac Biedriņam ir varbuut masa? TAbits ar savu aatrumu un garajaam rokaam un 221cm augumu viņam nemaz nevajag mest no talienes! Un aizsardziibaa viņš buus monstrs!
Nu nav viņš ātrs. Vai atceries kur pirmo gadu Biedriņš pavadīja NBA - svaru zālē. Biedriņš ir ļoti kompakts un tamdēļ var spēlēt NBA, bet Tabīts izskatās nedaudz tizls.

     [+] [-]

, 2009-06-25 15:13, pirms 15 gadiem
6.speletajs rakstīja: To nevar paredzeet! Rubio jau pie vechiem ir speleejis daudz ilgaak nekaa taads Grifins tapeec es sliecos, ka vareetu iedereeties gan!
Rubio liekas nedaudz par trauslu priekš NBA. Viņa īstā vieta ir Eiropā, tāds ir mans viedoklis.

     [+] [-]

, 2009-06-25 15:18, pirms 15 gadiem
joker09 rakstīja: Iespējams, viņš neko citu nemāk
Un stulbie NBA speciālisti Griffinam nezkādēļ viennozīmīgi dod pirmo vietu draftā. Kāds grib teikt, ka šie speciālisti ir redzējuši reklāmas rullīti un tikai tādēļ uzskata šo spēlētāju par ļoti perspektīvu? Izskatās, ka viņš būs ļoti labs spēka uzbrucējs, ja protams nesaslims ar zvaigžņu slimību, jo dotumi viņam ir tikai tie jāpilnveido.

  +7 [+] [-]

, 2009-06-25 15:26, pirms 15 gadiem
Grifinam patiesi iespaidīgs reklāmrullītis! Respekt čalim! Un viņš ir baltais, tas priecē!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-25 15:33, pirms 15 gadiem
superintendants rakstīja: Par to Sam Bowie.
Es to čali atceros
Un principā bija tā, ka viņš nebija slikts spēlētājs. Tajā gadā, kad Protlenda viņu paķēra, komandai vajadzēja centra uzbrucēju. Protams, no šodienas skatu punkta raugoties, tā it kā bija kļūda, bet draftā ne vienmēr var visu prognozēt.
Bovija vidējie rādītaji bija kkur ap 11pts un 8reb spēlē, kas nav slikti...
Līdzīgs stāsts kā Gregam Odenam - čali pamatīgi vajāja traumas. Ļoti ceru, ka Odenam nākotne ar veselību viss būs ok, lai mēs redzētu viņu progresējam un zvēru darbībā. Ok, nemetīs viņš 20 pts spēlē, tomēr 15+12+2vai3 bloki stabili viņam būtu pa spēkiem.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-25 15:41, pirms 15 gadiem
AGM rakstīja: Un stulbie NBA speciālisti Griffinam nezkādēļ viennozīmīgi dod pirmo vietu draftā. Kāds grib teikt, ka šie speciālisti ir redzējuši reklāmas rullīti un tikai tādēļ uzskata šo spēlētāju par ļoti perspektīvu? Izskatās, ka viņš būs ļoti labs spēka uzbrucējs, ja protams nesaslims ar zvaigžņu slimību, jo dotumi viņam ir tikai tie jāpilnveido.
Ja būtu paskatījies kādu Oklahomas spēli NCAA, redzētu, ka Bleiks Grifins tiešām ir monstrs. Danki nav vienīgais viņa arsenālā. Viņš var iemest pustālo, ir ļoti kustīgs, ātrs, veikls, spēcīgs, pieprot labas kustības zem groza uzbrukumā, kā arī fantastiski cīnās par atlēkušajām bumbām.

  +6 [+] [-]

, 2009-06-25 15:43, pirms 15 gadiem
Guntis7, drafts šogad ir ļoti labs, nelej.

Par Tabītu runājot - 221cm garam čalim viņš nav tizls, ir mobils.

  +2 [+] [-]

, 2009-06-25 15:49, pirms 15 gadiem
lolersk8er rakstīja: Ja būtu paskatījies kādu Oklahomas spēli NCAA, redzētu, ka Bleiks Grifins tiešām ir monstrs. Danki nav vienīgais viņa arsenālā. Viņš var iemest pustālo, ir ļoti kustīgs, ātrs, veikls, spēcīgs, pieprot labas kustības zem groza uzbrukumā, kā arī fantastiski cīnās par atlēkušajām bumbām.
Es jau saku to pašu.
1 2 67 komentāri