Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" līderis Markanens tiek atzīts par NBA progresējušāko spēlētāju

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Jazz" līderis Markanens tiek atzīts par NBA progresējušāko spēlētāju
Lauri Markanens. Foto: USA Today/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas progresējušāko spēlētāju kļuvis Jūtas "Jazz" soms Lauri Markanens. Balsojumā viņš pārspēja Šeju Gildžesu-Aleksandru un Džeilenu Bransonu.

Par 2022./23. gada NBA sezonas progresējušāko spēlētāju kļuvis Somijas pārstāvis Lauri Markanens, kurš pārstāv Jūtas "Jazz". Uz balvu pretendēja arī Kristapa Porziņģa bijušais komandas biedrs Džeilens Bransons, kurš pārstāv Ņujorkas "Knicks", un Oklahomsitijas "Thunder" līderis Šejs Gildžess-Aleksandrs.

Markanens saņēma 69 pirmo vietu balsis, 27 otro vietu balsis un četras reizes tika ierindots kā trešais. Kopā viņam izdevās iekrāt 430 punktus. Otrajā vietā balsojumā palika Gildžess-Aleksandrs, kuram 24 pirmās vietas, 54 otrās vietas, kā arī septiņas trešās vietas, kas summā deva 289 punktus.

Markanens NBA aizvadīja sesto sezonu. 2017. gada draftā viņu ar kopējo septīto numuru izvēlējās Minesotas "Timberwolves", bet soms uzreiz tika aizmainīts uz Čikāgas "Bulls". Šajā komandā viņš nospēlēja no 2017. līdz 2021. gadam, vēlāk nonākot Klīvlendas "Cavaliers", kurā nospēlēja pavisam neilgi. Aizvadīto sezonu viņš aizvadīja Jūtas "Jazz" rindās – pirmo reizi vēsturē progresējušākā spēlētāja balvu ieguvis "Jazz" pārstāvis.

Markanens aizvadītajā sezonā vidēji guva 25.6 punktus, izcīnīja 8.6 atlēkušās bumbas, atdeva 1.9 rezultatīvās piespēles, realizēja 49.9% metienu no spēles un 87.5% no soda metiena līnijas. Tie visi bija karjeras labākie rādītāji. Viņš piedalījās arī Zvaigžņu spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/2022-23-ki...

     [+] [-]

, 2023-04-26 19:56, pirms gada
pelnīti, bet nu bransons ar kaplis.