Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nedēļas labākie - rezultatīvie Kazinss un Volkers

NBA nedēļas labākie - rezultatīvie Kazinss un Volkers
Demarkuss Kazinss
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadītās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti attiecīgi Sakramento "Kings" līderis Demarkuss Kazinss rietumos un Šarlotes "Hornets" aizsargs Kemba Volkers austrumos.

25 gadus vecais Demarkuss Kazinss aizvadītajā nedēļā palīdzēja Kalifornijas štata galvaspilsētas vienībai izcīnīt uzvaras visos trijos mačos, caurmērā katrā spēlē gūstot 36 punktus (labākais rādītājs līgā) un izcīnot 14,7 atlēkušās bumbas (otrais). Jāatzīmē arī, ka "Kings" zvaigzne visās cīņās atzīmējās ar double-double rādītājiem statistikas ailēs, bet visā sezonā kopumā Kazinss šobrīd ir sakrājis jau 25 double-double (ceturtā vietā līgā). 25. janvāra uzvarā pār Indiānas "Pacers" (108:97) Demarkuss uzstādīja jaunu karjeras rezultativitātes rekordu - 48 punkti -, kā arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Sakramento klubs šobrīd izcīnījis piecus panākumus pēc kārtas un ar bilanci 20-23 ielauzies Rietumu konferences "Play-off" zonā. Kazinss nedēļas labākā spēlētāja godu izpelnījies otro reizi šosezon un kopumā ceturto karjerā.

Austrumu konferencē labākā spēlētāja gods otro reizi karjerā piešķirts Šarlotes "Hornets" saspēles vadītājam Kembam Volkeram, kura pārstāvētais klubs aizvadītajā nedēļā tika pie trim panākumiem četrās cīņās. 25 gadus vecais aizsargs ar vidēji gūtiem 34,8 punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs austrumos, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un tikpat reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

18. janvārī sirseņi otrajā pagarinājumā prata pārspēt Jūtas "Jazz" (124:119), bet Kemba uzvaru kaldināja ar jaunu kluba rezultativitātes rekordu (52 punkti), turklāt pievienoja vēl arī deviņas bumbas zem groziem un astoņas rezultatīvas piespēles. Volkera kontā arī 26 punkti komandas pēdējā uzvarā viesos pār Ņujorkas "Knicks" (97:84).

"Hornets" ar 21 panākumu 44 mačos Austrumu konferencē šobrīd ieņem vienpadsmito pozīciju, taču nekur tālu nav arī astotajā vietā esošā Maiami "Heat" (23-21).

Nedēļas labāko spēlētāju balvai nominēti bija arī Stefens Karijs ("Warriors"), Džeimss Hardens ("Rockets"), Entonijs Deiviss ("Pelicans"), Kevins Durents, Rasels Vestbruks (abi "Thunder"), Taisons Čendlers ("Suns"), Gordons Heivords ("Jazz") un Demārs Derouzans ("Raptors").

Izmantotie resursi:
http://pr.nba.com/kemba-walker-demarcus-cousins-nba-players-of-the-week/?ls=iref:nbahpts