Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Strēlnieka kolēģis Beverlijs: "Neapmierināja "Lakers" un "Bulls" piedāvātie finanšu nosacījumi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Strēlnieka kolēģis Beverlijs: "Neapmierināja "Lakers" un "Bulls" piedāvātie finanšu nosacījumi"
Patriks Beverlijs "Olympiacos" sastāvā Eirolīgas spēlē pret "Orleans"
Foto: AFP/Scanpix

"Uzskatu, ka sev un savai ģimenei izdarīju pareizo izvēli. Vasarā nācās izvēlēties starp "Spartak" un NBA klubu piedāvājumiem, taču trenera Zdovca klātbūtne lika izšķirties par palikšanu Sanktpēterburgā," intervijā laikrakstam "Sport Express" stāsta 2012. gada Eiropas kausa vērtīgākais spēlētājs, Jāņa Strēlnieka kolēģis "Spartak" vīriešu basketbola komandā Patriks Beverlijs.

Amerikānis divas sezonas aizvadīja studentu basketbolā, no 2006. līdz 2008. gadam pārstāvot “Arkansas Razorbacks” komandu. Būdams otrā gada students, Beverlijs izšķīrās sākt profesionāļa karjeru Eiropā.

Pirmais saspēles vadītāja pieturas punkts bija Ukrainas klubā Dņipropetrovskas “Dņipro”. Nākamajā gadā Beverlijs pārcēlās uz Grieķijas superklubu “Olympiacos”, kur spēlēja kopā ar Linu Kleizu un Džošu Čildresu. Komanda izcīnīja Grieķijas kausu, bet Eirolīgas un nacionālā čempionāta finālos piedzīvoja zaudējumus pret “FC Barcelona” un “Panathinaikos”.

2011. gada janvārī Beverlijs noslēdza pusotra gada līgumu ar Sanktpēterburgas “Spartak”, novembrī pagarinot līgumu līdz 2014. gada sezonas beigām. Vienošanās paredz iespēju turpināt sadarbību arī 2015. gada sezonā.

Saspēles vadītājs starpsezonu pavadīja atvaļinājumā ar mazo meitu un NBA klubu treniņnometnēs. Par viņa pakalpojumiem interesi izrādīja gan Eirolīgas, gan NBA klubi, tāpēc kādā brīdī Beverlijs savā tvitera profilā ierakstīja, ka visticamāk, neatgriezīsies Sanktpēterburgā. Vēlāk amerikānis neaizbrauca uz treniņnometni Somijā, komandai pievienojoties tikai Itālijas pilsētā Bormio.

“Par mani interesējās “Chicago Bulls”, “Cleveland Cavaliers”, “Los Angeles Lakers”, “Houston Rockets”. Bija daudz iemeslu, kāpēc nenokļuvu nevienā no šīm komandām, taču pamatlieta – mani neapmierināja piedāvātie finanšu nosacījumi,” teica Beverlijs, neslēpjot, ka viņa sapnis ir spēlēt Nacionālajā Basketbola asociācijā.

“Stambulas “Fenerbahce” man piedāvāja 2 miljonus dolāru, tomēr nolēmu Turcijas klubam atteikt. Pirmkārt, man ļoti patīk “Spartak” galvenais treneris. Zdovcs ir galvenais iemesls, kāpēc paliku “Spartak”. Otrkārt, Sanktpēterburga kļuvusi par manām otrajām mājām. Te esmu pieradis gandrīz pie visa. Klubā laicīgi nevarēju atgriezties tikai tāpēc, ka aizkavējās Krievijas vīzas iegūšanas process.”

Tāpat kā pērn, “Spartak” būs divi kapteiņi. Vietējos spēlētājus apvienos Vasilijs Zavorujevs, savukārt ārzemnieku saliedētāja pienākumus Zdovcs piedāvājis Beverlijam. Sanktpēterburgas iepriekšējais kapteinis Aleksejs Zozuļins starpsezonā ir pārgājis uz Maskavas CSKA.

“Jaunajā sezonā gribu uzvarēt visos turnīros – Eiropas kausā, VTB līgā un Krievijas čempionātā,” ambiciozs ir Beverlijs. “Nevar teikt, ka pērn spēlējām slikti. Iekļuvām Eiropas kausa “Četru Finālā”, spēlējām VTB līgas ceturtdaļfinālā. Domāju, mums jāsper nākamais solis un noteikti jāuzvar kādās sacensībās.”

Neskaitot Zozuļinu, vasarā “Spartak” palika bez vēl viena svarīga krievu spēlētāja Valērija Ļihodeja. “Ļoti žēl, ka abi aizgāja, jo paspējām kļūt par draugiem. No jaunpienācējiem varu izcelt Ņikitu Kurbanovu, kurš spēlējis vadošās komandās. Artjoms Jakovenko ir ļoti labs garais spēlētājs, bet par jauniešu perspektīvām spriest pāragri. Ļoti rēķināmies ar maniem tautiešiem Kārteru un Raitu, kurus agrāk nepazinu.”

2012. gada pavasarī un vasarā VTB līgas vadība guva virsroku cīņā ar Krievijas Profesionālo basketbola līgu, pakārtojot sezonas kalendāru savām interesēm. Rezultātā nolemts ieviest “savstarpējo ieskaiti” - Krievijas klubu savstarpējo cīņu rezultātus VTB līgā plāno ieskaitīt nacionālā čempionāta kopvērtējumā.

“Īsti nesaprotu, kā viss notiks, ieskaitot kalendāra plānojumu. Vienkārši būs jāgatavojas katrai nākamajai spēlei.”

Septembra pēdējās nedēļas nogalē Kondrašina un Belova kausa ietvaros “Spartak” savā laukumā uzņems basketbola klubu “Ventspils”, Rima Kurtinaiša trenētos Eiropas kausa ieguvējus “Khimki” un Armanda Šķēles pārstāvētos Igaunijas čempionus “Kalev/Cramo”.

Jure Zdovcs, “Spartak” galvenais treneris

“Priecē, ka Bormio nometnē labi spēlējām aizsardzībā. Tiesa, uzbrukumā bija problēmas, taču spēlētāju pievienošanās pamazām atrisināja šo problēmu. Pēc Dragiceviča, Raita un Strēlnieka atgriešanās no izlasēm, kā arī Beverlija atbraukšanās mūsu spēles intensitāte un ātrums ievērojami pieauga. Esmu apmierināts ar komandas darbu. Līdzdalība Kondrašina un Belova kausa izcīņā būs pēdējā pārbaude pirms starta VTB Vienotajā līgā.”

Izmantotie resursi:
Баскетбол. СЭ: Патрик Беверли: "В НБА...

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 19:30, pirms 12 gadiem
Par piedāvājumu daudzumu vecītis nevar sūdzēties

  +1 [+] [-]

, 2012-09-24 21:27, pirms 12 gadiem
nu K. Valters kaut kad pēc izcilas Strēlnieka spēles twiteri izmeta - kurš tad nevar izkonkurēt Berverliju? tad jau likās smieklīgi.. tagad vēl smieklīgāk

  +2 [+] [-]

, 2012-09-24 21:43, pirms 12 gadiem
Nu nekas vairāk kā Role Player viņš tur nebūtu.