Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai Popovičs būtu gatavs pamest "Spurs" un kļūt par Kuruca treneri Bruklinā?

Andrejs Siliņš

Vai Popovičs būtu gatavs pamest "Spurs" un kļūt par Kuruca treneri Bruklinā?
Gregs Popovičs. Foto: Reuters / Scanpix

Ziemeļamerikas sporta mediju giganta ESPN basketbola apskatniece Džekija Makmalena raksta, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" superzvaigznes Kevins Durents un Kairijs Ērvings labprāt redzētu galvenā trenera amatā sevi jau pierādījušu speciālistu un aizkulisēs izskanējis pat ilggadējā Sanantonio "Spurs" trenera Grega Popoviča vārds.

Rodiona Kuruca pārstāvētā "Nets" izslēgšanas turnīru noslēdza pirmajā kārtā, piekāpjoties čempiontitula aizstāvētājiem Toronto "Raptors". Komandu kopš pavasara, kad amatu atstāja galvenais treneris Kenijs Etkinsons, vadīja pagaidu galvenais treneris Žaks Vons. Tagad, kad klubam sākusies starpsezona, galvenā trenera nozīmēšana ir darbu saraksta prioritāte.

Līdz ar negaidīti labo komandas sniegumu astoņās Orlando "burbulī" aizvadītajās spēlēs Vona vārds aktualizēts arī pilnvērtīga galvenā trenera meklēšanā. Vona "nometnē" esot kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss, bet paša Marksa veidotajos darījumos pērnvasar iegūtās superzvaigznes Kevins Durents (vēl nav nospēlējis nevienu spēli) un Kairijs Ērvings (šosezon aizvadīja 20 spēles) vēloties galvenā trenera amatā redzēt kādu sevi iepriekš jau pierādījušu speciālistu.

Potenciālo kandidātu vidū tiek minēti arī tādi vārdi kā Tairons Lū (kā galvenais treneris strādājis divus gadus, ar "Cavaliers" 2016. gadā izcīnot čempiontitulku, kad komandā bija arī Ērvings) un Gregs Popovičs. Jaunzēlandietis Markss, kurš par kluba ģenerālmenedžeri strādā kopš 2016. gada februāra, savulaik vairākas sezonas uzspēlēja Popoviča vadītajā "Spurs", bet pirms pievienošanās "Nets" trīs gadus bija Popoviča asistents Sanantonio komandā.

71 gadu vecais Popovičs NBA ienāca kā "Spurs" asistents 1988. gadā, vēlāk asistenta pienākumus veica arī Goldensteitas "Warriors", bet par "Spurs" galveno treneri strādā kopš 1996. gada. Popovičs 24 gadu laikā aizvedis "Spurs" līdz pieciem čempiontituliem, trīsreiz pats atzīts par NBA sezonas labāko treneri. Šovasar "Spurs" pirmo reizi pēc 22 gadu pārtraukuma nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirmo reizi kopš Popoviča pirmās sezonas "Spurs" sezonu pabeidza ar negatīvu bilanci.

Pēc sezonas Popovičs, kurš ir arī ASV izlases galvenais treneris, uz jautājumu par iespējamo karjeras noslēgšanu atbildēja ar pretjautājumu: "Kāpēc lai es netrenētu?" Popovičs NBA galvenā trenera karjerā izcīnījis 1245 uzvaras un uzvarējis 68,4% aizvadīto spēļu. Vairāk uzvaru ir tikai diviem vīriem - Donam Nelsonam (1335, Popovičs strādāja par asistentu tieši pie Nelsona pirms kļuva par "Spurs" galveno treneri) un Lenijam Vilkinsam (1332).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-08-24 16:22, pirms 4 gadiem
Nu kapēc ne. Lai cik viņš ir lojāls, tad neviens viņam nepārmestu,ka pēdējo/s savas karjeras gadus, viņš pavadītu komandā,kas sacenšas par uzvaru nevis par rekordiem pustālajos metienos

     [+] [-]

, 2020-08-24 16:32, pirms 4 gadiem
Vona "nometnē" esot kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss...

Kādā pie velna nometnē? Markss atbalsts Vona kandidatūru, nevis atrodas viņa nometnē.

Angliski īsti neprot, latviski arī vairs ne. Pārlasiet taču tos pārtulkotos tekstus un pārveidojiet teikumus, nevis no google translate tikai dažus vārdus samainiet.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-24 17:13, pirms 4 gadiem
Kā var kandinātos būt gan Popovičs gan Lu?
Kā Lu vispār var ikt vienā teikumā ar Popoviču... Viņš Cavs rindās bija mazvērtīgāks kā Džeimss Džounss. Kāds viņš treneris?

     [+] [-]

, 2020-08-24 17:30, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Kā var kandinātos būt gan Popovičs gan Lu?
Kā Lu vispār var ikt vienā teikumā ar Popoviču... Viņš Cavs rindās bija mazvērtīgāks kā Džeimss Džounss. Kāds viņš treneris?
Es ar šito nesaprotu..Visur kur tiek pieminēti jaunie kandidāti uz darbu vienmēr saraksta augšā ir Lū un Kids..Kids kā galvenais treneris ir nekāds,un Lū vispār kaut kāds ieliktenis priekš zvaigznēm

  +2 [+] [-]

, 2020-08-24 17:49, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Es ar šito nesaprotu..Visur kur tiek pieminēti jaunie kandidāti uz darbu vienmēr saraksta augšā ir Lū un Kids..Kids kā galvenais treneris ir nekāds,un Lū vispār kaut kāds ieliktenis priekš zvaigznēm
Nu bet redz kur pats atbildēji uz to jautājumu. Ērvings un Durants varēs spēlēt kā paši grib pie tāda Lū. Nets laikam vispār nemācās, vienreiz jau sačakarēja komandu ar savām bostonas zvaigznēm, tagad ar ērvingu un durantu tur būs tas pats.

  -3 [+] [-]

, 2020-08-24 18:02, pirms 4 gadiem
Ja vēl gadus 4 atpakaļ Pops bija mans mīļākais un manuprāt labākais treneris, tad šobrīd, diemzēl, ar savu nespēju nodalīt sportu no politikas un aklo / acīmredzamo piesliešanos kreisajiem/liberāl/fašistiski noskaņotajiem demokrātiem viņš ir zaudējis cieņu pret sevi. Es,protams, salīdzinot ar viņu neesmu nekas.Bet izskatās ka bez Dankana, Pārkera un Džinobili arī viņš nav nekas.

     [+] [-]

, 2020-08-24 19:30, pirms 4 gadiem
Doks Rivers arī drīz būs pieejams

     [+] [-]

, 2020-08-24 19:51, pirms 4 gadiem
Kāpēc, lai Pops ietu uz vājāku komandu?

KD pacels Nets līdz stabilam play- off līmenim, bet traumatiskais un atmosfēru graujošais Īrvings neļaus cīnīties par titulu.