Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bruklinas ''Nets'' ievieto Robersonu, Šampertu un Vonlei atteikumu draftā

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

Bruklinas ''Nets'' ievieto Robersonu, Šampertu un Vonlei atteikumu draftā
Noā Vonlei pret Džakaru Sampsonu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bruklinas ''Nets'' atteikumu draftā ievietojusi nesen iegūtus basketbolistus - Andrē Robersonu, Imanu Šampertu un Noā Vonlei -, lai iegūtu brīvas vietas sastāvā jaunu spēlētāju piesaistīšanai no brīvo aģentu tirgus vai maiņas darījumos.

Ja neviena cita komanda šos spēlētājus neizraudzīsies savā sastāvā, tad ''Nets'' ar viņiem parakstīs īstermiņa desmit dienu līgumus, izņemot spēka uzbrucēju Vonlei, kura vietā Bruklinā bāzēta vienība plāno piesaistīt Taileru Kuku, kurš deviņās šīs sezonas NBA Attīstības līgas spēlēs Aiovas ''Wolves'' sastāvā guvis vidēji 20,6 punktus un izcīnījis 10,1 atlēkušo bumbu.

Šī atbrīvošana no sastāva ļauj ''Nets'' nenoslēgt garantētos līgumus ar šiem spēlētājiem, kas būtu jādara, ja viņi komandā vēl paliktu pēc trešdienas. Tādā veidā Bruklinas komanda šobrīd nodrošina brīvas vietas sastāvā, kuras iespējams aizpildīt ar jauniem spēlētājiem, kas iegūti no brīvajiem aģentiem vai maiņas darījumos. Šī ir diezgan ierasta prakse NBA komandām, lai nesasniegtu algu griestus.

Visi trīs spēlētāji ''Nets'' rindās gan ievērīgu spēles laiku nav vēl guvuši, attiecīgi laukumā izejot ļoti minimālu laiku un ievērojamus rādītājus nesasniedzot. Šamperts laukumā izgājis vienā spēlē, Robersons - divās, bet Vonlei pavisam neilgu laiku uz parketa pavadījis četrus mačus.

Bruklinas ''Nets'' šobrīd rāda ļoti stabilu sniegumu, uzvarot septiņas spēles pēc kārtas, un ar 21 uzvaru ierindojas otrajā vietā Austrumu konferencē.

Tāpat no rezerves centra Deimiena Džounsa atbrīvojusies Fīniksas ''Suns''. Džounss 14 spēlēs guva 1,6 punktus un izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas, bet ''Suns'' Rietumu konferencē ar 30 spēlēs gūtajām 20 uzvarām atrodas ceturtajā vietā.