Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Wizards" paziņo par piepildīto mērķi – līgumu ar Dāvi Bertānu

Rolands Eliņš

Oficiāli: "Wizards" paziņo par piepildīto mērķi – līgumu ar Dāvi Bertānu
Dāvis Bertāns. Foto: Wizards/NBA

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Vašingtonas "Wizards" šonakt savā mājaslapā apstiprinājis, ka noslēgts ilgtermiņa līgums ar latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu. "Wizards" darījumu dēvē par savas starpsezonas galvenā mērķa piepildījumu.

Ziemeļamerikas sporta mediji iepriekš vēstīja, ka Bertāna līgums ir uz pieciem gadiem, taču līguma pēdējā sezona ir tikai daļēji garantēta. Līguma kopējā summa ir 80 miljoni dolāru, vidēji 16 miljoni dolāru sezonā, kas ir otrs lielākais līgums Latvijas sporta vēsturē. "Wizards" savā mājaslapā līguma detaļas nenorāda, vien rakstot, ka tas ir ilgtermiņa līgums, savukārt "The Athletic" vēsta, ka Bertāna līguma piektā sezona būs garantēta pilnā apmērā tikai tad, ja viņš aizvadīs 75% spēļu līguma ceturtajā sezonā. Pagaidām piektajā sezonā esot garantēti "tikai" pieci miljoni dolāru.

"Wizards" paziņojumā vairākkārt uzsvērts, ka jauna vienošanās ar Bertānu bijusi kluba starpsezonas galvenais mērķis, un komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards dienu, kad tika ļauts sākt sarunas ar brīvajiem aģentiem, esot sācis ar cerību, ka vispirms izdosies vienoties tieši ar Bertānu.

"Mēs jau iepriekš bijām skaidri darījuši zināmu savu nostāju, ka mūsu starpsezonas galvenā prioritāte ir jauns līgums ar Dāvi, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka varam paziņot par šī mērķa piepildīšanos un ka Bertāns būs daļa no mūsu uzvarētāju komandas, ko turpinām veidot," kluba paziņojumā citēts Šepards. "Viņš ir ne tikai elites līmeņa metienu izpildītājs, viņš ir arī lielisks papildinājums mūsu sabiedrībai, un iepriekšējā sezonā visi redzējām viņa prasmes paplašināt komandas uzbrukumu, viņa basketbola IQ un cīņassparu, kas padara viņu par ideālu mūsu komandas spēles stilam."

Savu prieku par jauno līgumu pauda arī Bertāns: "Mana ģimene un es esmu lepni, ka varam būt daļa no šīs pirmās klases organizācijas pasaules pilsētā ar lieliskiem komandas biedriem, treneriem un līdzjutējiem. Visi šie faktori noveda pie mana lēmuma pagarināt līgumu ar "Wizards", un tagad gaidu brīdi, kad atgriezīšos laukumā un turpināšu strādāt, lai mēs varam turpināt augt kā komanda."

"Wizards" paziņojumā jāatzīmē arī tie uzvārdi, kas palika nepiesaukti. Klubs norāda, ka Bertāns būs līderis komandas sastāva garajam galam, kas "veidots ap drafta pirmās kārtas izvēlēm Rui Hačimuru un Deni Avdidžu, četras sezonas aizvadījušo centru Tomasu Braientu un piesaistīto brīvo aģentu Robinu Lopesu un citiem". Klubs šeit nav izcēlis Bertāna tautieti Anžeju Pasečņiku, kura līgums, kā pirms nedēļas vēstīja "The Athletic", uz nākamo sezonu kļūs pilnībā garantēts tikai 24. novembrī.

Tāpat kluba paziņojumā nav piesaukts, ka Bertāns spēlēs kopā ar Bredliju Bīlu un Džonu Volu, kurš pirms pāris dienām pieprasīja aizmainīšanu. Gan Bīlam, gan Volam ir līgumi ar "Wizards" uz vēl vairākiem gadiem. Jāpiemin, ka Vola un Bīla neskaidrā situācija nav likusi mainīt "Wizards" savu vārdu izvēli, paliekot pie tā, ka Bertāna nolīgšana bijusi "starpsezonas prioritāte".

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/wizards/wizards...

  +2 [+] [-]

, 2020-11-23 08:38, pirms 3 gadiem
Malacis rižiks! Kas ar Andžeju?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 09:04, pirms 3 gadiem
Burvīgi, l

  -3 [+] [-]

, 2020-11-23 09:08, pirms 3 gadiem
Burvīgi, līgums ir, tagad nekas netraucē pievienoties izlasei.... Vai kā, ļimoni ir un lai pastalnieki danco, kā ar patriotismu darbos, vārdos visi patrioti

  +2 [+] [-]

, 2020-11-23 09:29, pirms 3 gadiem
norden rakstīja: Burvīgi, līgums ir, tagad nekas netraucē pievienoties izlasei.... Vai kā, ļimoni ir un lai pastalnieki danco, kā ar patriotismu darbos, vārdos visi patrioti
Eu..tu neesi adekvāts, tas ir cieti!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-23 09:37, pirms 3 gadiem
norden rakstīja: Burvīgi, līgums ir, tagad nekas netraucē pievienoties izlasei.... Vai kā, ļimoni ir un lai pastalnieki danco, kā ar patriotismu darbos, vārdos visi patrioti
Piekrītu, lai vēl ņem līdzi KP, Rodi un Andžeju. Pietiks te ārstēties. Jānāk palīgā nācijai uzvarēt, celt dīvānāpirdēju pašapziņu, ka esmu liels un varens !
Slēpts komentārs: Dzimmiy

     [+] [-]

, 2020-11-23 10:08, pirms 3 gadiem
Pārmaksāts vai nē? Bet zinu vienu droši tur 90%nba speletājiem ir pārmaksats ,tākā tas tur normāli.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-23 10:21, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Nezinu kā Kalnītim tas izdevies, bet Wašingtona reāli pārmaksāja par Dāvi! Malači letiņi👍
Un cik tu esi gatavs maksāt??

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 10:51, pirms 3 gadiem
galdniecins rakstīja: Pārmaksāts vai nē? Bet zinu vienu droši tur 90%nba speletājiem ir pārmaksats ,tākā tas tur normāli.
lol, jo algu apmērus tur izrauj no zila gaisa vai pakaļas. tie nemaz nav pakārtoti līgas ienākumiem....

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:08, pirms 3 gadiem
Teicams dīls!
nevar teikt, ka pārmaksāts, Dāvis tomēr ir superzvaigzne un ne velti viņš bijis starpsezonu prioritāte klubam.
Prieks, ka klubs uzraksta, ka ap Dāvi veido uzvarētāju komandu!
Tas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā DB kļūs par NBA čempionu (starp citu- pirmo no Latvijas)!

Rūjiena rullē!

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:11, pirms 3 gadiem
Ja kas- ne Vētra, ne Biedriņš savulaik tā arī nekļuva par čempioniem, arī KP vēl titulu nav izcīnijis.
Tā ka Dāvis būs pirmais no Latvijas - NBA čempions !!!

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:15, pirms 3 gadiem
Dāvis vēl piektdien tika manīts Rīgā, bet diezin vai izlases dēļ..

     [+] [-]

, 2020-11-23 11:41, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Teicams dīls!
nevar teikt, ka pārmaksāts, Dāvis tomēr ir superzvaigzne un ne velti viņš bijis starpsezonu prioritāte klubam.
Prieks, ka klubs uzraksta, ka ap Dāvi veido uzvarētāju komandu!
Tas nozīmē, ka tuvāko gadu laikā DB kļūs par NBA čempionu (starp citu- pirmo no Latvijas)!

Rūjiena rullē!
Superzvaigzne, čempions. Pasaki vēl kaut ko tumāku....

  +1 [+] [-]

, 2020-11-23 11:53, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Superzvaigzne, čempions. Pasaki vēl kaut ko tumāku....
Rūjienas staltākais un iznesīgākais dēls !!!

Derēs??

     [+] [-]

, 2020-11-23 12:00, pirms 3 gadiem
Nu, ja Jaunups būtu iebīdījis Žogotu par LBS prezidentu, tad rižikam nāktos dalīties ar miljoniem...tagad viss pa smuko!

     [+] [-]

, 2020-11-23 12:19, pirms 3 gadiem
galdniecins rakstīja: Pārmaksāts vai nē? Bet zinu vienu droši tur 90%nba speletājiem ir pārmaksats ,tākā tas tur normāli.
Ja 90% ir pārmaksāti, kā Tu saki, tad likumsakarība saka, ka ir otrādāk - 90% viss ir atbilstoši tirgus vērtībai, bet 10% ir sūdīgs aģents.

     [+] [-]

, 2020-11-23 12:45, pirms 3 gadiem
Gribas jau novēlēt, lai wizinshj un Tumanovs sapńi piepildās, visādi var gadīties, ir jau tie autsaideru tituli bijuši
Bet nu realitātē Dāvim jārāda labu spēli, jāpelna naudu sev un gimenei un jācenšas tikt playoff
Patreiz neredzu wizzardus kā čempionus

     [+] [-]

, 2020-11-23 13:20, pirms 3 gadiem
Tumānovs sapīpējies, par superzvaigznēm var saukt Valteru, Biedriņu, Potziņģi, kas attiecas uz Bernātu, viņam vēl sevi jāpierāda.....
M

     [+] [-]

, 2020-11-23 14:30, pirms 3 gadiem
Nekā tur nebūs

     [+] [-]

, 2020-11-23 15:06, pirms 3 gadiem
Nezinu, kā uz to skatās diplomēti ekonomisti, vai kas ikdienā nodarbojas ar ekonomikas rakstura jautājumiem, bet man šķiet, ka jebkurš liels NBA līgums, pat ja tas nozīmē, ka samazinās izredzes redzēt spēlētāju izlasē, tā pat ir milzīgs pienesums LV basketbolam. Vienīgie izņēmumu ir 'gnīdas', kas ne cik neiesaistās sabiedriskajās aktivitātēs.

Citādi tas ir pienesums gan LV ekonomikai - būvniecība, tirdzniecība u.c. LV nozares. Gan arī basketbolam: jauni laukumi, nometnes, elki un paraugi jaunākajām paaudzēm.

Varbūt ar šo sāksies vēl kāds jauns talantu pieplūdums. Un leilākā daļa sapratīs, ka nedaudz ir arī jāiesvīst