Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis saņem čempiona gredzenu, "Celtics" ievadā atkārto NBA tālmetienu rekordu

Ivars Krūze
Ivars Krūze

Porziņģis saņem čempiona gredzenu, "Celtics" ievadā atkārto NBA tālmetienu rekordu
Kristaps Porziņģis labā noskaņojumā. Foto. USA Sports Today. Scanpix

Šonakt sākusies Nacionālā basketbola asociācijā (NBA). Tās ievadā spēli aizvadīja 2023./24. gada čempione Bostonas "Celtics", kuras rindas pārstāv arī Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis. Ķelti pirms spēles saņēma godam nopelnītos čempionu gredzenus, bet spēli pret Ņujorkas "Knicks" tā uzvarēja pārliecinoši (132:109).

Kristaps Porziņģis, kurš savainojuma dēļ pagaidām laukumā nedosies, bija viens no ķeltiem, kas saņēma čempionu gredzenu. Pagaidām nav skaidrs, kad latvietis atgriezīsies uz parketa, bet tas varētu notikt ap gadu miju.

• Pirms spēles "Celtics" pie "TD Garden" arēnas griestiem pacēla plakātu, kas simbolizē tās 2024. gadā izcīnīto NBA čempionu titulu. Bostona titulu izcīnīja 18. reizi komandas pastāvēšanas vēsturē, kas ir visu laiku labākais rādītājs NBA vēsturē.

Ķelti sezonas ievadā tikās ar pirmo Porziņģa komandu Ņujorkas "Knicks". Iemetot 29 tālmetienus un atkārtojot NBA tālmetienu rekordu, "Celtics" izcīnīja uzvaru ar 132:109. Jau pirmajā ceturtdaļā "Celtics" guva 43 punktus, iekrājot 19 punktu pārsvaru (43:24).

• Uzvarētāju rindās 37 punktus iemeta Džeisons Teitums. Viņam izdevās realizēt astoņus tālmetienus. Tāpat viņam 10 rezultatīvas piespēles, četras bumbas zem groziem, pārtvertā bumba un bloķēts metiens.

• 20 punktu robežu pārkāpa arī Džeilens Brauns un Deriks Vaits. Braunam šajā spēlē 23 punkti (3p. 5/9) un septiņas atlēkušās bumbas, bet Vaitam 24 punkti (3p. 6/10), četras piespēles un trīs izcīnītas bumbas zem groziem.

• Drū Holidejam šajā spēlē 18 punkti (3p. 4/6) un četras piespēles, bet Alam Horfordam, kurš ieņem Porziņģa vietu pamata pieciniekā, 30 minūšu laikā 11 punkti (3p. 3/5) un piecas piespēles. Vienīgais no rezervistiem, kas guva vismaz 10 punktus, bija Sems Hauzers (10+5).

• "Knicks" šajā spēlē iemeta 11 no 30 izmestajiem tālmetieniem. Rezultatīvākais bija Džeilens Bransons, kuram 22 gūtie punkti. Identisks gūto punktu skaits arī rezervistam Makbraidam, kurš 26 minūtēs realizēja astoņus no 10 izmestajiem metieniem.

• Mikals Bridžess 35 minūtēs iemeta 16 punktus, Oudžī Anunobī iemeta tikai četrus punktus (1p. 2/2, 2p. 1/3, 3p. 0/4), bet Kārlam Entonijam Taunsam debijā 12 punkti un septiņas bumbas zem groziem.

  +1 [+] [-]

, 06:43, pirms 5 stundām
Trīņu krusa vnk trakums..

Teitums var redzēt alkst reabilitēties, par marinēšanu ASV izlasē...

  -4 [+] [-]

, 06:47, pirms 5 stundām
8ar pus minūtes, lai labotu rekordu, 11 mēģinājumi, viss pakaļā. Nožēlojami

  +1 [+] [-]

, 07:54, pirms 4 stundām
Spēlē jau bija interesanta,bet Knicks nespēja aizsardzībā aptūrēt VIENU! izspēli bija visai smieklīga.
Reāli spēlējot kaut kādu NBA spēli kur pretinieks visu laiku spaida vienu un to pašu izspēli un neko visu spēli nevar izdarīt

Gredzens jau gan dikti smuks un tur laikam nevar nošaut greizi ar parketu un zaļo krāsu.Savādāk jau viņi nav mainijušies pēdējā laikā

  -2 [+] [-]

, 08:32, pirms 3 stundām
GreenBoston#7 rakstīja: Spēlē jau bija interesanta,bet Knicks nespēja aizsardzībā aptūrēt VIENU! izspēli bija visai smieklīga.
Reāli spēlējot kaut kādu NBA spēli kur pretinieks visu laiku spaida vienu un to pašu izspēli un neko visu spēli nevar izdarīt

Gredzens jau gan dikti smuks un tur laikam nevar nošaut greizi ar parketu un zaļo krāsu.Savādāk jau viņi nav mainijušies pēdējā laikā
Šis nenoliedzami ir skaists gredzens, bet personiski man visvairāk patīk, no tiem kurus esmu redzējis, Denveras Nuggets 2023 gada čempionu gredzens. Kur divi gredzeni vienā.
https://www.youtube.com/watch?v=Ldw...

  -1 [+] [-]

, 08:39, pirms 3 stundām
Te var aplūkot NBA čempionu gredzenus pēdējos 35+ gados.
https://www.youtube.com/watch?v=cvm...

     [+] [-]

, 09:43, pirms 2 stundām
Domāju Bos vēl reālāka pretendente šosezon, jo abi līderi ir ļoti motivēti, it īpaši Teitums, kurš domāju būs MVP pretendents.

  -1 [+] [-]

, 10:09, pirms stundas
tingus droši var treidot projām !

     [+] [-]

, 10:25, pirms stundas
Gada sportists.

     [+] [-]

, 10:31, pirms stundas
Skatāmības ziņā basketbols zaudē dēļ daudzajiem trīņiem, bet nu ... var saprast spēlētājus un trenerus. Ja tas ir atļauts un tas ir iedarbīgs ierocis, tad loģiski ir to izmantot.