Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bucks" šosezon plāno iespēlēt Antetokumpo visās piecās pozīcijās

Rolands Eliņš

"Bucks" šosezon plāno iespēlēt Antetokumpo visās piecās pozīcijās
Jannis Antetokumpo pret Krisu Hamfrīzu
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Milvoki "Bucks", pret kuru jauno sezonu uzsāks Kristaps Porziņģis un Ņujorkas "Knicks" sezonas sākumā plāno izmantot talantīgo grieķu basketbolistu Janni Antetokumpo visās piecās basketbola pozīcijās, sākot no saspēles vadītāja līdz centra uzbrucējam.

20 gadus vecais grieķu basketbolists Jannnis Antetokumpo var lepoties ar augumu 2,11m, kas dod viņam pārsvaru pret lielāko daļu vieglo uzbrucēju un mierīgi ļauj spēlēt spēka uzbrucēja postenī. Sezonas sākumā, kamēr no traumas joprojām atlabst cits Milvoki talants Džabari Pārkers, viņam, visticamāk, nāksies darīt tieši to, turklāt komandas galvenais treneris Džeisons Kids spēris vēl soli tālāk, paziņojot, ka šosezon grasās Antetokumpo izmantot visās piecās basketbola pozīcijās.

"Viņš ir tikai 20 gadus vecs, bet mūsu komandā spēlēs pilnīgi visās pozīcijās," ASV medijiem norādīja Kids. "Jannis nekad nesūdzās par savu uzdevumu laukumā, viņš vienkārši spēlē un cenšas uzvarēt."

Ar Grieķijas izlasē spēlējošo Antetokumpo šoruden spēkojās arī Latvijas izlases basketbolisti Eiropas čempionāta finālturnīrā. Grieķi tajā ieņēma piekto vietu, bet Antetokumpo vidēji spēlē guva 9.8 punktus un savāca 6.9 atlēkušās bumbas. Antetokumpo apveltīts ne tikai ar iespaidīgu augumu, bet arī ar NBA cienīgu ātrumu, atlētismu un driblu, kas jau viņa pirmajās divās sezonās izpelnījās plašu uzmanību NBA apskatnieku vidū. Salīdzinoši bieži viņš "Bucks" sastāvā ieņēma uzbrūkošā aizsarga vietu, bet kā saspēles vadītājs viņš iepriekš spēlēja Grieķijā.

"Es pats nemaz neskatos, vai mans pretspēlētājs ir saspēles vadītājs vai centrs," izteicās Antetokumpo. "Domāju, ka spēju nosegt jebkuru, gan īsos, gan garos puišus. Grasos cīnīties, cik labi vien spēju." Pagājušajā NBA sezonā jaunais grieķis izcēlās ar vidēji spēlē gūtiem 12.7 punktiem un 6.7 atlēkušajām bumbām, kā arī 2.6 rezultatīvām piespēlēm.

Tieši pret "Bucks" 28. oktobrī sezonu atklās Ņujorkas "Knicks" ar Kristapu Porziņģi ierindā, taču latviešu uzbrucējam tikšanās ar grieķu talantu nav paredzēta - Antetokumpo izcietīs vienas spēles diskvalifikāciju, ko saņēma pagājušās sezonas izskaņā par pārkāpumu pret Čikāgas "Bulls" spēlētāju Maiku Danlīviju.

Izmantotie resursi:
Giannis Antetokounmpo will play every position...

  -2 [+] [-]

, 2015-10-23 23:08, pirms 9 gadiem
Nekas labs jau tas nav - tātad klubam slikta sastāva komplektācija. Un arī džekam - nebūsi superzvaigzne esot viduvējība piecos aspektos, jāspecializējas un jābūt kaut kur labākajam

  +1 [+] [-]

, 2015-10-26 13:21, pirms 9 gadiem
zigiss rakstīja: Nekas labs jau tas nav - tātad klubam slikta sastāva komplektācija. Un arī džekam - nebūsi superzvaigzne esot viduvējība piecos aspektos, jāspecializējas un jābūt kaut kur labākajam
Ir spēlētāju kategorija, kuri tieši ar to arī izceļas - izcilību visos spēles aspektos un abos laukuma galos. Izcilākais piemērs Lebrons. Tāpat arī, piemēram, Durants var spēlēt visās pozīcijās, Batums tāpat. Savā laikā Grants Hils, Pipens. Kāpēc likt viņam spēlēt tikai par PF vai SF, ja viņš pienesumu var dot visās pozīcijās, pie tam, bieži vien, spēlējot pret savas pozīcijas pretinieku, gūt ievērojami pārsvaru, teiksim, uz auguma vai ātruma rēķina, liekot pretinieku trenerim mainīt aizsardzības sistēmas, pārkārtot savas rindas, pielāgoties, tajā pat laikā nespējot turēt laukumā tos spēlētājus, kurus gribētu. Es teiktu - tas ir milzīgs pluss jebkurai komandai, ja sastāvā ir tāds universāls špīlers!