Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" pret traumu novājināto Portlendu centīsies gūt astoto uzvaru pēc kārtas

"Spurs" pret traumu novājināto Portlendu centīsies gūt astoto uzvaru pēc kārtas
Tonijs Pārkers un Tims Dankans
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 3.30 pēc Latvijas laika Sanantonio, AT&T Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra maču aizvadīs vietējā „Spurs” vienība, kura mērosies spēkiem ar Portlendas „Trail Blazers”. Šī būs trešā un pēdējā abu komandu savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā.

Sanantonio „Spurs” (bilance 47-16, savā laukumā 27-5, 1.v. Rietumu konferencē) vienības basketbolisti jau vairākas nedēļas iepriekš ir uzsvēruši to, ka viņu galvenais mērķis nav ieņemt 1. vietu Rietumu konferencē regulārā turnīra noslēgumā. Tomēr, ja gaidāmajā mačā pret „Trail Blazers” tiks gūta uzvara, tā nodrošinās pirmo vietu un mājas spēļu priekšrocības līdz pat konferences fināliem.

„Spurs” vienība pēdējā mēneša laikā ir koncentrējusies uz play-off turnīru, ko pierāda tas, ka galvenais treneris Gregs Popovičs pēdējos mačos regulāri ļauj atpūsties un nepiedalīties mačā kādam no pamatsastāva spēlētājiem, taču tas nav liedzis Sanantonio izcīnīt septiņas uzvaras pēc kārtas.

Tims Dankans izlaida aizvadītās nakts maču pret Klīvlendas „Cavaliers”, bet „Spurs” tik un tā guva pārliecinošu uzvaru ar 114:98, izcīnot septīto panākumu pēc kārtas. Manu Džinobili sekmēja Sanantonio uzvaru ar 20 gūtiem punktiem, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa. Džinobili bija viens no 10 „Spurs” basketbolistiem, kurš laukumā pavadīja vismaz 18 minūtes.

Stīvens Džeksons izcēlās ar 17 gūtajiem punktiem, kas ir viņa labākais sasniegums pēc pievienošanās „Spurs” šosezon. Džeksons pēc mača uzsvēra, ka „ja mēs ļaujam atpūsties komandas līderiem, bet tik un tā spējam izcīnīt uzvaru, tas ir jāuztver ļoti pozitīvi”.

Sanantonio tuvākā sekotāja Oklahomsitijas „Thunder” vienība aizvadītajā naktī dramatiskā mačā, kurš noslēdzās tikai otrajā papildlaikā, piekāpās „Lakers”. Ja „Spurs” un „Thunder” sezonas noslēgumā būs vienādas bilances, priekšroka būs Sanantonio klubam, jo „Spurs” šosezon divas reizes triju savstarpējo maču sērijā izdevās pieveikt „Thunder”.

„Ir spēles elementi, kuros mēs varam progresēt. Pirms izslēgšanas turnīra mēs vēlamies uzņemt labu ritmu, kas mums ļautu parādīt labāko sniegumu,” pēc aizvadītās nakts panākuma izteicās Džinobili.

Pirmajos divos savstarpējos mačos šosezon komandas uzvaras dalīja uz pusēm. 21. februāra maču „Spurs” basketbolisti diezin vai vēlas atcerēties, jo Sanantonio klubs piedzīvoja vienu no smagākajiem zaudējumiem pēdējo 15 sezonu laikā, kapitulējot ar 97:137.

Tomēr gaidāmajā cīņā nepiedalīsies vairāki „Trail Blazers” (28-36, izbraukumā 8-23, 11. v. Rietumu konferencē) basketbolisti, kuri palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru. Lamarkuss Aldridžs, kurš 21. februāra mačā guva 21 punktu, gūžas operācijas dēļ šīs sezonas mačos vairs nepiedalīsies. Tāpat arī Nikolas Batūma piedalīšanās gaidāmajā cīņā ir zem jautājuma zīmes, jo Batūms nepiedalījās sestdienas mačā pret Memfisu, kad Portlenda cieta neveiksmi ar 89:93.

Sestdienas mačā tāpat arī nepiedalījās Džoels Przbilla un Reimonds Feltons. Taču par spīti tam, ka „Trail Blazers” vienībai sestdienas mačā varēja palīdzēt deviņi spēlētāji, līdz pat mača izskaņai portlendieši spēja izrādīt pienācīgu pretestību „Grizzlies” vienībai, mača gaitā pat atspēlējot 12 punktu deficītu.

Portlendiešu rindās labākais punktu guvējs bija Dž. Dž. Hiksons ar 23 gūtajiem punktiem, bet Džamals Kraufords pievienoja 21 punktu.

13. janvāra mačā, kurš norisinājās Sanantonio, „Spurs” svinēja pārliecinošu uzvaru ar 99:83. Tonijs Pārkers ceturtajā ceturtdaļā guva 12 no visā spēlē kopumā 20 gūtajiem punktiem.

Vai „Bobcats” pārtrauks 20 zaudējumu sēriju?

Interesants mačs šonakt gaidāms ASV galvaspilsētā Vašingtonā, kur savā starpā mērosies divas Austrumu konferences pastarītes „Wizards” (17-46) un „Bobcats” (7-56). Šarlotes vienība ir cietusi neveiksmes jau 20 mačos pēc kārtas, bet vašingtonieši ir pamanījušies gūt trīs panākumus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 24

  • 9


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-23 21:04, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Neredzu itkā vēl iemeslu, lai atpūtinātu Spuras kādu. Nav jau vēl pirmo vietu izcīnījuši. Gan konfrencē un līgā
Izcīnīs, noteikti izcīnīs!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-04-23 21:16, pirms 12 gadiem
Kapēc Džeremijs Lins ir aiz Spurs soliņa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja