Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džinobili nominēts uzņemšanai Basketbola slavas zālē

Rolands Eliņš

Džinobili nominēts uzņemšanai Basketbola slavas zālē
Dāvis Bertāns un citi "Spurs" spēlētāji uzklausa Manu Džinobili
Foto: Edward A. Ornelas / San Antonio Express-News

Naismita Basketbola slavas zāle 2022. gadā uzņems jaunus dalībniekus, un pirmoreiz starp nominētajām personām ir Argentīnas basketbola leģenda Manu Džinobili.

Manu Džinobili savu basketbolista karjeru noslēdza 2018. gadā. Kā paredz Slavas zāles likumi, tad basketbolists uz vietu Slavas zālē var pretendēt tikai pēc tam, kad pēc viņa karjeras beigām pagājušas trīs pilnas sezonas, un Džinobili sakarā šis kritērijs tagad ir izpildījies un viņš uzreiz iekļauts Slavas zāles kandidātu vidū.

Džinobili atstāja milzīgu efektu uz basketbola pasauli un bija unikāls spēlētājs. Viņš Sanantonio "Spurs" sastāvā tika draftēts tikai ar 57. numuru, taču kļuva par četrkārtēju NBA čempionu un šobrīd tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem ārzemniekiem Nacionālajā basketbola asociācijā.

Džinobili ir divreiz spēlējis NBA Zvaigžņu spēlē, divreiz iekļauts sezonas simboliskajā izlasē un atzīts par gada labāko rezervistu. "Spurs" rindās Džinobili daudz spēlēja kā rezervists, pieskaņojoties komandas izvēlētajam formātam, kas atnesa Sanantonio tik lielus panākumus. Džinobili arī kļuvis par olimpisko čempionu un Eirolīgas čempionu.

Kopā ar Džinobili pirmoreiz Slavas zāles nominēto personu vidū iekļauts arī Toms Čemberss, četru NBA Zvaigžņu spēļu dalībnieks, kurš NBA guvis 20049 punktus, pārstāvot sešas komandas, un arī Lindseja Veilena, četrkārtēja WNBA čempione, kura šobrīd trenē Minesotas universitātes komandu.

Savukārt atkārtoti uz vietu Slavas zālē pretendē tādas personības kā sestais visu laiku uzvarām bagātākais NBA treneris Džordžs Kārls, seškārtējā WNBA Zvaigžņu spēles dalībniece Bekija Hemona, Marks Džeksons (viens no sešiem NBA spēlētājiem ar vismaz 10 tūkstošiem rezultatīvu piespēļu), Magsijs Bougss (visu laiku īsākais NBA spēlētājs), Tims Hārdevejs, Šons Merions, Čonsijs Bilapss un Bobs Haginss.

Slavas zāles 2022. gada iesaukums tiks paziņots aprīlī, bet svinīgā uzņemšanas ceremonija paredzēta septembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...