Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Cavaliers" godinās Židrūnu Ilgausku

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

"Cavaliers" godinās Židrūnu Ilgausku
Židrūns Ilgausks cīņā ar Andri Biedriņu. Foto: AP/Scanpix.

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Klīvlendas ''Cavaliers'' godinās savu bijušo centra spēlētāju Židrūnu Ilgausku, paceļot lietuvieša formastērpu pie ''Quicken Loans'' arēnas griestiem. Ilgausks būs tikai septītais basketbolists, kuru ''Cavaliers'' komanda šādā veidā iekļaus sava kluba slavas zālē.

''Židrūns ir ne tikai viens no labākajiem basketbolistiem, kurš jebkad valkājis Klīvlendas ''Cavaliers'' formastērpu, bet arī viens no labākajiem cilvēkiem, kurš bijis saistīts ar mūsu organizāciju,'' oficiālajā paziņojumā citēts kluba īpašnieks Dens Gilberts. ''Zī statistika un produktivitāte veiksmīgi pasvītro viņa basketbola sasniegumus, taču kas vēl iespaidīgāk - šis iejūtīgais milzis ik dienu demonstrēja neuzspēlētu interesi un rūpes ne tikai par saviem komandas biedriem, bet par visiem, kuri strādā ''Cavaliers'', un komandas līdzjutējiem.''

Ilgauska formastērps ''Cavaliers'' mājas spēļu arēnā tiks uzvilkts naktī no 8. uz 9. martu, kad ''Cavs'' pie sevis uzņems Ņujorkas ''Knicks''. Zī, kā Ilgausku iesaukuši ''Cavaliers'' līdzjutēji, Klīvlendā spēlēja 12 sezonas un divas reizes piedalījās NBA Zvaigžņu spēlē. 221 centimetru garais lietuvietis līgā ienāca 1996. gadā un karjeru noslēdza kā otrs labākais metienu bloķētājs un otrs rezultatīvākais spēlētājs komandas vēsturē.

''Klīvlendas ''Cavaliers'' ir milzīga daļa no manas dzīves, un man ir ļoti paveicies ar to. 8. marts būs ļoti īpaša diena gan man, gan manai ģimenei,'' tā Ilgausks, kurš lielu daļu karjeras mocījies ar pēdas savainojumiem. Savas karjeras laikā lietuvietis piedalījās 843 NBA mačos, vidēji ikkatrā gūstot 13 punktus, izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas un bloķējot 1,6 pretinieku metienus.

Izmantotie resursi:
Associated Press

  +2 [+] [-]

, 2013-10-22 11:47, pirms 11 gadiem
nez, kāds tad tas Zī ir bijis patiesībā, jo, atsauksmes ir pretrunīgas - Gilberts slavina un stāsta, ka bijis labs cilvēks, iejūtīgs, labsirdīgs un kāds tur vēl. savukārt Lietuvā Zī bija diezgan neieredzēts savas attieksmes pret izlasi dēļ, kā arī vispār itkā esot cilvēks ar diezgan riebīgu raksturu. patiesība laikam ir kkur pa vidu.

  +9 [+] [-]

, 2013-10-22 12:55, pirms 11 gadiem
Warriors pec 2 gad godinas Biedrinju

  +3 [+] [-]

, 2013-10-22 15:47, pirms 11 gadiem
skarabejs1 rakstīja: Warriors pec 2 gad godinas Biedrinju
Viņi godinās Jūtu, kura piekrita paņemt viņu pie sevis

     [+] [-]

, 2013-10-22 16:03, pirms 11 gadiem
Izcilība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-22 18:07, pirms 11 gadiem
Zii ar Lebronu dariija lielas lietas, speeleejot Cavs.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-22 18:45, pirms 11 gadiem
Emilio rakstīja: nez, kāds tad tas Zī ir bijis patiesībā, jo, atsauksmes ir pretrunīgas - Gilberts slavina un stāsta, ka bijis labs cilvēks, iejūtīgs, labsirdīgs un kāds tur vēl. savukārt Lietuvā Zī bija diezgan neieredzēts savas attieksmes pret izlasi dēļ, kā arī vispār itkā esot cilvēks ar diezgan riebīgu raksturu. patiesība laikam ir kkur pa vidu.
Var taču salīdzināt ar to, kā Žoltoks izturējās vienā PČ, kad izvēlējās izlases satāvu, bet NHL bija šestjorka, vai Biedriņu, kas ar LV presi nerunā vispār.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-22 19:49, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Zii ar Lebronu dariija lielas lietas, speeleejot Cavs.
Nu bez LeBrona nekādi komentāru neuzceps...