Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deriks Rouzs par apaviem: "Stilam ir milzīga nozīme"

Andris Liepa
Andris Liepa

Čikāgas "Bulls" basketbolists Deriks Rouzs ir arī D Rose apavu sērijas nozīmīga daļa. Šajā sarunā - par jaunajiem D Rose 4, basketbolu un sadzīvi.

Pastāsti par D Rose 4 modeli!
Šie apavi atspoguļo manas personības abas puses. Ja skatāties no priekšpuses, tās ir mierīgas un klusas – gluži kā es ārpus laukuma. Bet no mugurpuses tās ir labā nozīmē trakas un agresīvas – nu gluži kā es, kad dodos laukumā, uzbrūku, esmu agresīvs, dodoties uz grozu. Principā man patīk viņu realizētā ideja – iemiesot šajos apavos abas mana rakstura puses.

Kādas ir sajūtas, tās valkājot?
Apavu apakšpusē pielietota jauna tehnoloģija. Tā ir Crazyquick tehnoloģija, par kuru noteikti esat dzirdējuši vai redzējuši, piemēram, jaunajā reklāmā ar Džonu Volu (John Wall). Viņi izmantojuši Crazyquick tehnoloģiju manās krosenēs. Tā izmantota visās manās sporta kurpēs, un es zinu, ka, gan vienkārši pārvietojoties pa laukumu, gan strauji mainot virzienu, tu vienmēr saglabā līdzsvaru. Tehnoloģiski tās ir vienīgās izmaiņas, bet papildus šīs krosenes arī izskatās forši, tās var vilkt gan laukumā, gan ārpus tā.

Man svarīga lieta ir stabilitāte un pastāvīga līdzsvara sajūta. Īpaši spēlējot basketbolu, tu vēlies apavos justies ērti un nevēlies paslīdēt uz laukuma, un, kā tikko es uzvelku šīs krosenes, uzreiz jūtu – tas ir izcils produkts.

Pastāsti par D Rose stilu un kā ir attīstījies šo apavu dizains?
Katru gadu viss mainās – gan patērētāju vēlmes, gan paši cilvēki, kuri šos apavus pērk. Neviens negrib katru gadu klausīties vienu un to pašu veco dziesmu. Tā mēs uztaisījām Englewood “zemās” krosenes, kā radītas manai mammai.

Iedvesma to radīšanai nākusi no šīs apkārtnes, un tagad šis modelis vienkārši tur atgriežas. Tie ir tipiski Simeona skolas apavi (Simeona skolā Deriks mācījās no 2003. līdz 2007. gadam), “centra” apavi. Es domāju, ka tie tiešām ir pozitīvi un atsauc man atmiņā Čikāgu, kur ikviens varēja paļauties uz saviem apaviem. Un, kad šie cilvēki jūt, ka viņiem vajadzīgi apavi, viņi vienkārši dodas tiem pakaļ un izdara pareizo izvēli, jo jūt savu saistību ar tiem.

Stilam ir milzīga nozīme. Es vienmēr esmu bijis modes cilvēks. Visiem apaviem, kuros esmu spēlējis, arī pirms iekļuvu NBA, ir obligāti jāizskatās forši. Un Čikāga ir modes pilsēta. Es domāju, ka cilvēki, kuri nopirks D Rose 4 vai citus manu apavu modeļus, tiešām būs laimīgi.

Izvēloties apavus, es vienmēr vispirms novērtēju to stilu. Ja tu esi bērns un nevari atļauties divus apavu pārus, šis ir produkts gan ikdienas gaitām, gan basketbola spēlēšanai. Ejot uz skolu, uzvelc kājās bikses un atkal vari vilkt tos pašus apavus. Mana doma par apaviem bija, ka tiem jābūt “daudzpusīgiem”, vienalga, kurp tu dodies – uz klasi, uz tikšanos, nav svarīgi, galvenais – lai tu justos komfortabli.

Ko Tu teici „Adidas”, kādiem jābūt Taviem apaviem?
Spēlējot basketbolu, tev ir īpaši svarīgs komforts. Un D Rose 4 sniedz šo komfortu. Es domāju, ka šosezon es uz katru spēli vilkšu jaunu apavu pāri. Parasti man vajadzīgs laiks, lai ievalkātu jaunus apavus, taču šie apavi ir superkomfortabli. Es izvēlos izcilus apavus. Jau tikai pieskaroties tiem, tu jūti, ka tie nav parasti basketbola apavi. Tie izgatavoti no vislabākajiem materiāliem un arī izskatās fantastiski. Apavu priekšpuse ir līdzīga man, kad esmu kluss, savukārt aizmugure pilnīgi traka kā es, kad esmu laukumā. Man patīk, ka viņiem izdevies apavos iestrādāt abas manas personības puses.

Kāda, pēc Tavām domām, būs fanu reakcija uz šiem apaviem?
Es domāju, jaunatne noteikti tos valkās. Es, protams, varētu pateikt, tikai nepārprotiet, ka šie apavi labi izskatās, foršs modelis un tā tālāk, bet šis te tiešām ir īpašs – tādi apavi, kuros jūties ērti (gan tiešā, gan pārnestā nozīmē) visur.

Pastāsti, lūdzu, par D Rose logotipu!
Logotipi izvietoti uz apavu potītes daļas un mēlītes. Tas ir veltījums manai mammai un brāļiem, un tas patiešām līdzinās mūsu ģimenes logotipam. Daudziem cilvēkiem pasaulē ir ģimenes, tikai dažiem veicas vairāk, citiem mazāk. Un kāds cilvēks, kurš nopirks šos apavus, kurš zina, no kādas vides es nāku, zina manu dzīvesstāstu, to tiešām sajutīs. Godīgi, es esmu ļoti godīgs. Pirmajā vietā man ir ģimene, un es gribu to izcelt, kā darītu jebkurš cits manā vietā.

Tā bija „Adidas” doma – apvienot logotipu ar ģimenes tēmu. Man un manai ģimenei tas tiešām daudz ko nozīmēja, tāpēc ka es nekad nebūtu iedomājies, ko es sasniegšu un ka man būs pašam savs logotips. Mana mamma, mani brāļi un māsīcas tagad var valkāt apavus, uz kuriem ir viņu pašu logotips, D Rose logotips. Domājot par visiem šie sasniegumiem, par ģimeni un uzņēmumu, ka mēs joprojām attīstāmies, gan es, gan „Adidas”, man ir pārliecība, ka esam uzņēmuši pareizo virzienu.

Pastāsti, lūdzu, par D Rose apavu līniju!
Mēs ar „Adidas” kopā strādājām pie D Rose kolekcijas, lai katra tās apavu detaļa būtu stilīga un komfortabla. Kopā ar „Adidas” izvēlējāmies materiālus, audumus un krāsas, kas vispilnīgāk izpaustu manu stilu. Es tiešām mīlu šo apavu līniju un vienmēr, vienmēr to valkāšu. Piedevām, ja uz visiem kolekcijas apaviem ir tavs logotips, ir sajūta, ka tā ir tavas ģimenes goda zīme – svētīgi, ka mums tāda ir.

Kā izpaudās jūsu sadarbība ar „Adidas” pie jaunās apavu kolekcijas?
Mums bija pārrunas ar „Adidas” komandu apmēram reizi divos mēnešos par pavērsieniem manā dzīvē, jaunām lietām, kuras man patīk, kuras man nepatīk, un visas šīs zināšanas viņi iestrādāja apavos. Tādā veidā radās izmēģinājuma modeļi, es viņiem stāstīju, kas man tajos nepatīk, un mēnesi vēlāk viņi man atrādīja modeli, kas bija tieši tāds, kā es vēlējos. Visi šīs kolekcijas apavi ir tādi, kādus es tos vēlējos redzēt.

Mums ar „Adidas” ir lieliskas attiecības, esam “partneri uz mūžu”. Mēs varam runāt par jebkuru tēmu, pārrunāt un apspriest notikumus manā dzīvē, jaunumus viņu uzņēmumā, visu, kas man patīk, citiem vārdiem – tiešām par visu. Katrā šo apavu detaļā ir mans ieguldījums. Viņi man piedāvāja apavu modeļa “darba versiju”, mēs kopā strādājām pie tā. Ja mums kaut kas nepatika, mēs to mainījām, un pēc viena, diviem mēnešiem jau bija gatava uzlabotā versija. Ja man tā patika, to uzreiz laiž ražošanā un cilvēki var to iegādāties. Es domāju, cilvēkiem patīk doma, ka pie viņu apaviem piestrādājis profesionāls basketbolists.

Pastāsti par tikšanos ar Džeremiju Skotu...
Viņš tiešām ir izcila personība. Man kā sporta (basketbola) cilvēkam iekļūt šajā apritē, tirgū, modes pasaulē, iepazīties ar tādu stila ikonu kā Džeremijs Skots, nu paklau, vecīt! Pirmo reizi mēs ar viņu satikāmies, kad šis apavu modelis bija tikko iznācis. Agrāk nebijām tikušies, tāpēc satikt viņu pēc šo apavu iznākšanas, ar visu ažiotāžu ap to – tas bija lieliski. Nofotografēties kopā ar viņu, paklausīties, kā viņš strādāja pie šī modeļa tapšanas – tā bija jauka saruna. Tā bija vienreizīga iespēja man, basketbola spēlētājam, sadarboties ar modes pasaules ikonu, iekļūt šajā tirgū, modes tirgū. Tā ir unikāla izdevība, un es cenšos maksimāli to izmantot.

Pastāstiet par D Rose turneju!
Ķīna, Āzija, pēc tam Filipīnas – turneja, tikšanās ar faniem (līdzjutējiem) un mana apavu modeļa reklamēšana. Būt basketbola spēlētājam un braukt turnejās kā kādai kino zvaigznei – tas ir fantastiski!

Vācijā man bija iespēja apmeklēt „Adidas” arhīvu, un viņiem tur ir viss, ko vien var iztēloties – no krekliem līdz apaviem, šorti, sporta krekliņi, nu viss, ko vien var iedomāties. Lai kāda slavenība būtu valkājusi šīs „Adidas” krosenes, tās arī ir šeit, muzejā. Un redzēt pašam savus apavus šeit ir vienkārši satriecoši. Es vēlējos apskatīt Džeses Ouensa (Jesse Owens) apavus, un viņi man tos parādīja. Protams, tev jāvelk rokās cimdi, lai tiem pieskartos, un cimdus, kurus biju todien uzvilcis, atdevu savam aģentam un, kā tikko nopirkšu māju, apmēram pēc gadiem diviem, es tos cimdus ierāmēšu un, kad mans dēls paaugsies un uzzinās, kas bija Džese Ouenss, es palielīšos, ka ar šiem cimdiem rokās esmu pieskāries viņa apaviem. Man patīk kolekcionēt šādus suvenīrus.
Visi šie iespaidi bija man jaunums, es nebiju ceļojis ārpus ASV gadu vai divus, tāpēc jau vien atrasties tur, just, kā fani tevi atbalsta, katrā pasākumā redzēt to milzu aktivitāti bija satriecoši. Mana ģimene arī bija kopā ar mani. Redzēt šo visu atbalstu, bērnus ar sveicienā pastieptām rokām, būt kopā ar visiem šiem cilvēkiem, parādot viņiem, ka tas joprojām esmu es, parādīt viņiem dažus basketbola trikus – tas bija vareni!

Kāda bija fanu reakcija turnejas laikā?
Tas ir aizkustinoši, jo, dodoties uz pasākumu, tu nezini, cik daudz cilvēku būs atnākuši, un domā, ka būs kādi piecdesmit vai simts. Un tu ierodies pasākumā un redzi, ka ir atnākuši simtiem cilvēku un visi ir sajūsmā jau tāpēc vien, ka tu esi apciemojis viņu pilsētu. Es apmeklēju trakas pilsētas, kurās iepriekš nekad nebiju bijis. Redzot to cilvēku reakciju, tu saproti, cik populārs esi, cik populārs ir „Adidas”, un tad tu jūti milzu gandarījumu gan kā spēlētājs, gan kā personība.

Kā Tu šobrīd jūties?
Šobrīd esmu koncentrējies, rūpējos par sevi un savu veselību. Esmu atgriezies Čikāgā pēc apmēram divarpus mēnešu prombūtnes. Esmu kārtīgi izceļojies, bet vienmēr ir patīkami atgriezties mājās. Esmu priecīgs, ka sezona sākas jau pēc dažām nedēļām.

Šobrīd jūtos labi. Katru dienu treniņi, nodarbības, gribu būt formā, tāpēc gatavojos treniņnometnei.

Kādas ir sajūtas, atgriežoties Čikāgā, United Center („Chicago Bulls” mājas arēna)?
Sajūta ir kā sapnim pārvēršoties realitātē. Manuprāt, ja tev ir kāds sapnis un tu mīli basketbolu tikpat ļoti kā es, tad saproti, ka tu dzīvo kā sapņu pasaulē, kad tavi draugi, tava ģimene var ierasties uz katru mājas spēli. Tu arēnā redzi savus bijušos skolotājus, kas tevi mācīja vēl pamatskolā. Arēnā satilpst apmēram 20 tūkstoši skatītāju. Ne visi 20 tūkstoši ir par mani, apmēram tūkstotis fano pret mani, bet daudzi no tiem, kas atnākuši uz arēnu, ir par mani, viņi bauda spēli un manas komandas sniegumu.
Šobrīd tiešām jūtos kā tikko atgriezies. Manuprāt, pirmo reizi esmu bijis projām no Čikāgas uz diviem, divarpus mēnešiem, tāpēc ir forši atgriezties, redzēt pazīstamas sejas, īpaši tādam riktīgam Čikāgas puikam kā man. Visi šie notikumi ir ļoti pozitīvi – atgriešanās, D Rose 4 un mana logotipa parādīšanās, atkal būt UC arēnā, satikt jūs visus un būt šo lielo notikumu līdzdalībniekam. Manuprāt, iepriekšējā prezentācija notika veikalā, tāpēc es jūtos tiešām vareni, ja kaut kas tāds notiek UC arēnā. Un prezentēt savu apavu modeli un savu logotipu – tas ir satriecoši!

Ko Tu sagaidi no šīs sezonas?
Ja runājam par mūsu komandu, mums ir jauna komanda, bet ar daudziem čaļiem mēs spēlējam kopā jau ilgāku laiku, tā ka komandas ķīmija mums reāli šosezon palīdzēs. Daudzi spēlētāji ir aizmainīti uz citām komandām, bet mums prātā ir tikai „Bulls”. Mums ir labi spēlētāji, divi jauniņie, kas tikko pievienojušies komandai, un, redzot, kā viņi progresē, es domāju, ka “buļļiem” šī būs laba sezona.

Galvenie mērķi? Ja godīgi, man ir tikai viens. Es domāju, ka iepriekšējos gados NBA esmu sasniedzis visu, ko vēlējos, izņemot vienu – čempiona titulu. Tātad šis ir galvenais sezonas mērķis – kļūt par čempioniem.

Kā Tu domā, cik grūti vai viegli Tev būs atgriezties, atkal būt komandā, atgūt saskarsmi ar komandas biedriem utt.?
Esmu nepacietīgs, bet ne pārāk sastresojies, nevēlos uz laukuma būt pārāk emocionāls, kā jauniņais, kuram kaut kas jāpierāda. Manuprāt, kad atsāksies spēles, viss būs iegājis vecajās sliedēs, kā bija agrāk pirms manas traumas. Es domāju, tā būs laba sezona ne tikai man, bet NBA kopumā, daudzi spēlētāji mainījuši komandas, spēlēs citās konferencēs. Manuprāt, ja tu esi NBA fans, tev tūlīt pat jāskrien uz kasi pēc biļetēm/abonementa.

Ir jāsaprot, ka man nācās izlaist visu iepriekšējo sezonu. Komandā ir spēlētāji, kas iepriekšējā sezonā sasniedza šķietami nesasniedzamo – Lū (Loul Deng), Žoakims (Joakim Noah), Būzs (Carlos Boozer), Džimijs (Jimmy Butler), daudzi spēlētāji, kas darīja visu, lai tiktu izslēgšanas spēlēs, pierādītu nelabvēļiem, ka viņi kļūdījušies. Manuprāt, ar komandas biedriem mums ir laba sapratne, viņi zina, ka vēl neesmu 100% gatavs, bet es cenšos iekļauties, darīt savu darbu, veidot viņiem metienu iespējas un spēlēt agresīvi. Es pazīstu savus komandas biedrus, un viņi zina mani, un, es domāju, mums būs laba sezona un labs kopdarbs.

Pastāsti, pie kā Tu strādāji, ko uzlaboji sezonu starplaikā?
Man bija iespēja pastrādāt pie sava ķermeņa nostiprināšanas – esmu kļuvis spēcīgāks. Šobrīd jūtos patiešām izcili.

Domāju, ka mans metiens lēcienā ir uzlabojies, varu izpildīt tālākus metienus un manas kājas ir daudz spēcīgākas. Es domāju, tas būs nozīmīgs ieguvums visas sezonas garumā. Īpaši izslēgšanas spēlēs, kur daudzi spēlētāji “nolūst”, jo sakrājies nogurums no visas sezonas, taču man – ar visu ieguldīto darbu treniņos un darbu, ko vēl ieguldīšu treniņos sezonas laikā, es domāju, ka būšu gatavs gan garajai sezonai, gan trakajām izslēgšanas spēlēm.

Kādas ir Tavas izjūtas kā tēvam?
Tas ir vareni, vecīt, tas ir svētīgi! Viņš šobrīd ir tepat blakus, kaut ko dara, visticamāk, ņemas savā nodabā. Bet tas ir kaut kas īpašs, tas ir svētīgi būt kopā ar viņu, saskatīt viņā savas rakstura iezīmes – šīs izjūtas es nemainītu ne pret kādām citām.

Man ir sajūta, ka dēls piedzima īstajā brīdī. Viņš novērš domas no visa cita. Kad esmu kopā ar viņu, es lūdzu mani netraucēt, cenšos pat neskatīties uz telefona pusi, kad esam kopā ar dēlu, un cenšos viņam sniegt 100% atdevi, kad esam kopā. Principā daru pilnīgi pretējo nekā mans tēvs, kad es augu, tāpēc domāju, ka esmu labs tēvs savam dēlam.

Kādu mūziku Tu klausies?
Šobrīd nevaru samelot. Es dabūju Drake, vēl pirms tas iznāca. Protams, to nopludināja. Big Sean un J Cole, Jay-Z. Es tev pateikšu, ko es īpaši gaidu, – Pusha T. Jā, es gaidu, kad tas iznāks. Šobrīd viņš ir bišķi iepauzējis, bet es gaidu, kad tas parādīsies.

  +6 [+] [-]

, 2013-10-21 13:40, pirms 11 gadiem
Nav svarīgi ar kādiem apaviem spēlē, bet kā to dari

  +8 [+] [-]

, 2013-10-21 13:51, pirms 11 gadiem
caurkritusais rakstīja: Nav svarīgi ar kādiem apaviem spēlē, bet kā to dari
Nu ja,kaut vai ar laķenēm

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 14:25, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Nu ja,kaut vai ar laķenēm
Visu vajag uztvert burtiski

  +6 [+] [-]

, 2013-10-21 14:38, pirms 11 gadiem
Un veikalos parādīsies pārspīlēti dargi apavi tikai tapēc ka tur virsū rakstīts "D.Rose 4", un mazie bērni bez viņām nespēs dzīvot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-21 15:05, pirms 11 gadiem
Ir svarīgi,drošība,ērtība un komforts. Lai kājas nenoberž un neasiņo.

     [+] [-]

, 2013-10-21 15:31, pirms 11 gadiem
Roberts Saulītis rakstīja: Te var sanākt baigā šmuce - kur norādīts avots? Pats intervēji? No kurienes bildes ņemtas? Diezgan neprofesionāli.

+1

  +4 [+] [-]

, 2013-10-21 15:59, pirms 11 gadiem
Intervija par botām garāka, kā otrā daļa par sevi

     [+] [-]

, 2013-10-21 16:05, pirms 11 gadiem
Kā manai mammai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-21 19:07, pirms 11 gadiem
Palasīju pirmos divus jautājumus. Tālāk pat negribējās lasīt. Vēmienu uzrauj. PR eksperts ir piestrādājis pie Rouza tekstiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-22 09:59, pirms 11 gadiem
šausmas, mūzikas gaume viņam ir traģiska..