Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragičs vēlas atgriezties Hjūstonā kā pirmais saspēlnieks

Andrejs Siliņš

Dragičs vēlas atgriezties Hjūstonā kā pirmais saspēlnieks
Gorans Dragičs
Foto: AFP/Scanpix

Slovēņu saspēles vadītājs Gorans Dragičs šajā vasarā pirmo reizi izbaudīs brīvā aģenta statusu, taču spēlētājs atzinis, ka ļoti labprāt atgrieztos Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) vienībā Hjūstonas "Rockets", kur pavadījis pēdējo pusotru sezonu.

Dragičs Hjūstonā nonāca 2011. gada februāra izskaņā, kad līdz ar maiņu darījumu termiņa beigām tika aizmainīts no Fīniksas "Suns". Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais aizsargs piedalījās visās 66 regulārās sezonas spēlēs, vidēji laukumā pavadot 26,5 minūtes, gūstot 11,7 punktus, atdodot 5,3 rezultatīvas piespēles, izcīnot 2,5 atlēkušās bumbas un pārtverot 1,3 bumbas. Visos šajos rādītājos labākie rezultāti NBA karjerā.

Dragičs saņēma nedauz vairāk par 2,1 miljonu dolāru, bet 1. jūlijā līgums ar "Rockets" būs noslēdzies. Līdz ar to 2008. gadā draftētais aizsargs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. ""Rockets" ir lieliska organizācija. Man ļoti patīk spēlēt pie trenera Kevina Makheila. Viņš ir lielisks treneris, lielisks cilvēks. Viņš pats bijis basketbolists, viņam ir milzīga pieredze. Viņš man šosezon ļoti daudz palīdzēja un iemācīja, kā vadīt komandu laukumā. Ceru, ka nākotnē palikšu pie viņa."

Tas, vai Dragičs spēlēs Hjūstonā, nav skaidrs, jo starp gribētājiem vajadzētu būt vairākiem klubiem. Pēdējās 26 sezonas spēlēs Dragičs sāka spēles pamata pieciniekā, jo Kails Lourijs vēdera vīrusa dēļ nevarēja palīdzēt. Šajā laikā Dragičs demonstrēja ļoti atzīstamu sniegumu - vidēji 18,0 punkti un 8,4 piespēles. Āķis nu ir lūpā arī pašam spēlētājam, un turpmāk Dragičs vēlas būt NBA starta piecinieka saspēles vadītājs.

"Domāju, ka parādīju - es to varu," drošs ir Dragičs. "Esmu laimīgs, ka man bija šāda iespēja pierādīt, ko varu un ka iederos te. Ceru, ka nākamsezon es vadīšu komandu. Zinu, ka varu būt pirmais saspēles vadītājs."

Izmantotie resursi:
Sporting News - Real Insight. Real Fans. Real...

  +1 [+] [-]

, 2012-06-21 21:58, pirms 12 gadiem
Varbūt uz Lakers?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-21 23:24, pirms 12 gadiem
Domāju, ka Rocketi centīsies par visu cenu paturēt viņu, redzēs, kas vēl ar Lowry notiks.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-22 03:39, pirms 12 gadiem
Jesha rakstīja: Domāju, ka Rocketi centīsies par visu cenu paturēt viņu, redzēs, kas vēl ar Lowry notiks.
Lourijam dodu 1%, ka paliks Hjūstonā.