Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Uz NBA regulārās sezonas MVP kandidē Jokičs, Embīds un Karijs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Uz NBA regulārās sezonas MVP kandidē Jokičs, Embīds un Karijs
Nikola Jokičs. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) nosaukusi regulārās sezonas balvu kandidātus. Uz vērtīgākā basketbolista balvas iegūšanu kandidē Denveras ''Nuggets'' centrs Nikola Jokičs, Filadelfijas ''76ers'' basketbolists Džoels Embīds un Goldensteitas ''Warriors'' līderis Stefens Karijs. Par favorītu uz balvas saņemšanu tiek uzskatīts Jokičs.

Par kandidātiem uz regulārās sezonas vērtīgākā spēlētāja titulu NBA izvirzīti Denveras ''Nuggets'' līderis Nikola Jokičs, Filadelfijas ''76ers'' centrs Džoels Embīds un Goldensteitas ''Warriors'' aizsargs Stefens Karijs. Jokičs un Embīds uzvaras gadījumā to izcīnīs pirmo reizi, pie tam, tā būs pirmā reize kopš Šakila O'Nīla uzvaras 2000. gada, kad par līgas vērtīgāko basketbolistu kļūst centra spēlētājs. Savukārt Karijs var kļūt par vienu no deviņiem basketbolistiem, kurš šo trofeju iegūst trešo reizi karjerā.

Par galveno favorīti tiek uzskatīts serbs Jokičs, kurš aizvada vienu no labākajām sezonām. Basketbolists vidēji guvis 26.4 punktus, izcīnījis 10.8 atlēkušās bumbas un atdevis 8.3 rezultatīvās piespēles. Ievērības cienīga ir viņa precizitāte - Jokičs kopumā metis ar 56.6% precizitāti. No tālmetienu līnijas Jokičs realizējis 38.8% metienus, bet soda metienus trāpījis ar 86.6 % precizitāti. ''Nuggets'' regulāro sezonu noslēdza trešajā vietā un pirmajā izslēgšanas kārtā spēkosies pret Portlendas ''Trailblazers''.

Džoels Embīds aizvada savu karjeras labāko sezonu, vidēji gūstot 28.5 punktus un izcīnot 10.6 atlēkušās bumbas. Centrs ar savu dominējošo sniegumu palīdzēja Filadelfijas ''76ers'' uzvarēt Austrumu konferencē un pirmajā izslēgšanas kārtā tā spēkosies pret Dāvja Bertāna Vašingtonas ''Wizards''.

33 gadus vecais Stefens Karijs kļuva par līgas vecāko spēlētāju vēsturē kopš Maikla Džordana, kurš kļuvis par regulārās sezonas rezultatīvāko basketbolistu. Džordans pēdējo reizi par līgas rezultatīvāko basketbolistu kļuva 34 gadu vecumā. Karijs vidēji spēlē guva 32 punktus, ieveda ''Warriors'' pārspēlēs, kur pirmajā spēlē tā piedzīvoja sāpīgu neveiksmi ar 100:103 pret Losandželosas ''Lakers''. Naktī uz sestdienu tā par pēdējo vietu izslēgšanas turnīrā spēkosies pret Memfisas ''Grizzlies''.

Pēdējos divos gados par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Jannis Adetokunbo, kurš šosezon nav iekļauts starp kandidātiem. Izslēgšanas spēles sāksies sestdien.

NBA regulārās sezonas balvu kandidāti

Balva1. kandidāts2. kandidāts3. kandidāts
MVPNikola JokičsDžoels EmbīdsStefens Karijs
Aizsardzības spēlētājsRudijs GobērsBens SimonssDreimonds Grīns
DebitantsLamelo BolsEntonijs EdvardssTairīss Haliburtons
Sestais spēlētājsDžo InglssDžordans KlarksonsDeriks Rouzs
Progresējušākais spēlētājsDžuliuss RendlsDžerami GrantsMaikls Porters juniors
Gada trenerisToms TibodoMontijs ViljamssKvins Snaiders

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -2 [+] [-]

, 2021-05-21 10:34, pirms 3 gadiem
Es dotu embīdam,šogad vismazāk traumatisks un kad ir laukumā tad spēlē teicami.Saubos ka būs vēl viņam iespēja dabūt mvp ja ne šogad ,paveicās šogad tomēr ka traumas maz,stulbi tā teikt bet nevar zināt ka būs nakamajās sezonās.

  +7 [+] [-]

, 2021-05-21 10:35, pirms 3 gadiem
Ehh, gribējās redzēt šeit CP3. Tā pieredze un pienesums komandai ir neatsverams.
Ceru, ka Jokičam iedos no šiem trim kandidātiem.

     [+] [-]

, 2021-05-21 10:41, pirms 3 gadiem
Pasekojot dziļāk, vienīgā palikusī intriga - vai būs otrais "unanimous MVP" Jokičs vai arī kāda pirmās vietas balss aizies pa kādu citu no kandidātiem.

     [+] [-]

, 2021-05-21 10:44, pirms 3 gadiem
Jokič, Gobērs, Lamelo, Inglss, Rendls, Tibodo vai Viljamss. Tviterī jau bija nopludināti balsojumi no kādiem 30% respondentu, visās nominācijās intrigas nebija, izņemot gada trenera balvā. Tur gan aptuveni balsis dalījās uz pusēm starp Tibodo un Viljamsu.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 10:57, pirms 3 gadiem
Embīds. Noteikti ir pelnījis. Vienīgi, ka ceru būs žāgis pret lāzeri pirmajā kārtā. Otrais kandidāts - Karijs, vienkārši nereāla sezona.
Nesaprotu, kurš saskata Lamelo ROY? Edvards ir pelnījis bez ierunām. Jūtai vajadzētu savākt pārējās balvas

  +3 [+] [-]

, 2021-05-21 11:04, pirms 3 gadiem
Nu paskataties uz statistiku - tur nav nekādu variantu. Protams, ka jādod Jokičam... Es vēl saprastu, ja viņam kā centram vēl arī sodiņi un tālmetieni būtu sūdīgi... Bet viņam pat tie ir lieliskā līmenī kā mazajam spēlētājam gandŗiz vai... turklāt vēl papildus kā PG arī piespēles nereāli augstu... Viņam vispār nav trūkumu statistikā... Tikai Jokič!

DPOY Gobēram vēl pretinieks varētu būt Simonss, kurš ir universālāks, bet nu pretinieki tomēr vairāk baidās no Gobēra un soda laukumā nelien...

Ja Lamelo nebūtu atgriezies, tad varētu dot Edwardsam, bet tgd tikai Lamelo - turklāt komanda atrodas augstāk tabulā.

Progresējošais arī tikai Rendls manuprāt, nav variantu citu.

Par pārējiem diviem varētu vēl domāt.

     [+] [-]

, 2021-05-21 11:41, pirms 3 gadiem
Pēc bildes jau likās Pasačņiks

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 12:10, pirms 3 gadiem
Jokičs tikai un vienīgi MVP, jo šosezon viņs ir aizvadījis pilnu sezonu un komanda atrodas 3. vietā. Ja salīdzina ar pagājušaja gada statistiku, tad viņs no 19 punktiem, tagad 27 punktus vidēji met iekša. Karijam lieliska sezona, bet mēs šodien uzzināsim vai būs play-off un ar 8./9. vietu dod MVP ir vāji.

     [+] [-]

, 2021-05-21 12:19, pirms 3 gadiem
Nesaprotu kāda jēga no šādas kandidātu nosaukšanas? Tak tāpat var balsot par jebkuru spēlētāju.

  -3 [+] [-]

, 2021-05-21 12:20, pirms 3 gadiem
Didziz rakstīja: Pasekojot dziļāk, vienīgā palikusī intriga - vai būs otrais "unanimous MVP" Jokičs vai arī kāda pirmās vietas balss aizies pa kādu citu no kandidātiem.
Pasekojot dziļāk var redzēt, ka tev prātiņš svilpo. Kāds vēl vienozīmīgs MVP? Galīgi neesi saspiedies? Tur būs 50/50.

     [+] [-]

, 2021-05-21 12:55, pirms 3 gadiem
Jokičs, Gobērs, Edvardss, Inglss, Rendls, Tibodo. Un tas būs tikai pelnīti.

     [+] [-]

, 2021-05-21 13:24, pirms 3 gadiem
Ja tā savādak paskatās uz to MVP, tad tas, kuram es atdotu savu balsi ir Kriss Pols. No jebkuras miskastes uztaisa play off komandu. Iepriekšējā gadā - ar Thunder un tagad ar Suns. Paskataties, kur Thunder ir šobrīd!

     [+] [-]

, 2021-05-21 13:26, pirms 3 gadiem
Njā, Jokič protams ir pelnījis MVP. Redzam arī, ka nopietnākās spēlēs, play-offos labāku spēli rāda Jokič nevis Embīds. 76ers katru gadu tikai cer, turpretī Jokič pagājušogad bija konf. finālā.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 14:20, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Pasekojot dziļāk var redzēt, ka tev prātiņš svilpo. Kāds vēl vienozīmīgs MVP? Galīgi neesi saspiedies? Tur būs 50/50.
https://twitter.com/SwipaCam/status...

Praktiski viss jau ir zināms. Bet nu vari jau tēlot naivu jefiņu un cerēt, ka kaut kas mainīsies

     [+] [-]

, 2021-05-21 14:55, pirms 3 gadiem
Didziz rakstīja: https://twitter.com/SwipaCam/status...

Praktiski viss jau ir zināms. Bet nu vari jau tēlot naivu jefiņu un cerēt, ka kaut kas mainīsies
Kaut kā neticu šitam. Mūždien visādas ceremonijas taisīja un pēkšņi paziņoja. Neticu, ka NBA tā lažo, ka ļauj sekot līdzi balsojumam.

     [+] [-]

, 2021-05-21 16:01, pirms 3 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Ehh, gribējās redzēt šeit CP3. Tā pieredze un pienesums komandai ir neatsverams.
Ceru, ka Jokičam iedos no šiem trim kandidātiem.
Nenoliedzu CP3 pienesumu komandai, zināms uz ko viņš ir spējīgs, bet gribi teikt Monty W nopelns Suns panākumiem nav tikpat daudz cik CP3?

     [+] [-]

, 2021-05-21 21:53, pirms 3 gadiem
Kjenga2 rakstīja: Jokič, Gobērs, Lamelo, Inglss, Rendls, Tibodo vai Viljamss. Tviterī jau bija nopludināti balsojumi no kādiem 30% respondentu, visās nominācijās intrigas nebija, izņemot gada trenera balvā. Tur gan aptuveni balsis dalījās uz pusēm starp Tibodo un Viljamsu.
Man šāds saraksts tīk, tikai nedaudz grūti noticēt, ka Inglsam nevis Klarksonam 6. spēlētāja balva.