Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par nedēļas vērtīgākajiem NBA spēlētājiem atzīti Teitums un Taunss

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Par nedēļas vērtīgākajiem NBA spēlētājiem atzīti Teitums un Taunss
Kārls Entonijs Taunss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) ir paziņojusi marta trešās nedēļas vērtīgākos līgas spēlētājus. Austrumu konferencē par tādu atzīts Bostonas ''Celtics'' līderis Džeisons Teitums, bet Rietumu konferences vērtīgākā spēlētāja tituls piešķirts Minesotas ''Timberwolves'' centram Kārlam Entonijam Taunsam.

Teituma pārstāvētā ''Celtics'' aizvadītajā nedēļā izcīnīja trīs panākumus trīs mačos. ''Ķeltu'' uzbrucējs izcēlās ar 29.3 gūtiem punktiem, 7.7 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no spēlēm. Nedēļas labāko sniegumu Teitums uzrādīja vakardienas spēlē pret Denveras ''Nuggets'', kad guva 30 punktus, savāca sešas atlēkušās bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

Bostonas ''Celtics'' ar 44 uzvarām 72 spēlēs atrodas Austrumu konferences ceturtajā vietā. Komanda ir uzvarējusi astoņas no pēdējām desmit cīņām.

Arī Taunsa pārstāvētā ''Timberwolves'' aizvadīja trīs spēles un visās izcīnīja uzvaru. Minesotas centrs izcēlās ar 38.3 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm vidēji katrā no spēlēm. Taunss realizēja arī 60% no izdarītajiem tālmetieniem. Nedēļas labāko sniegumu sportists uzrādīja 14. marta spēlē pret Sanantonio ''Spurs'', kad komandas uzvarā uzstādīja jaunu kluba rekordu gūtajos punktos vienā spēlē. Taunss guva 60 punktus, savāca 17 atlēkušās bumbas un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Minesotas ''Timberwolves'' ar 42 panākumiem 72 mačos atrodas Rietumu konferences sestajā pozīcijā un cīnās par garantētu vietu izslēgšanas spēļu turnīrā. Komanda ir uzvarējusi pēdējos četrus mačus pēc kārtas un piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu pēdējās desmit spēlēs.

Abi spēlētāji šo apbalvojumu saņem trešo reizi šosezon.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/nba-player...