Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Some like it hot jeb 63 minūtes Maiami tveicē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Some like it hot jeb 63 minūtes Maiami tveicē
Dveins Veids Pekinā
Foto: AFP

Pirmā klātienē apmeklētā NBA spēle izvērtās lieliskā trillerī, kurā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami trīs papildlaiki.

Marts ir lielisks mēnesis, lai viesotos Maiami.

Silts. Nav karsts.

Ir vējš un lietus, nav viesuļvētru. Var peldēties gan okeānā, gan baseinos. Un apmeklēt 2006. gada NBA čempionu Maiami „Heat” spēles.

Iespējas bija divas. 11. martā „karstie” Maiami puiši savā laukumā sacentās ar 2008. gada „gredzenu pavēlniekiem” no Masačūsetsas, taču šajā gadījumā varēja paspēt tikai uz cīņas otro puslaiku. Rezultātā izvēle tika izdarīta par labu 14. marta pusdienlaika sacensībai ar viesiem no mormoņu paradīzes – Jūtas „Jazz”.

„Heat” mājvieta – 3A jeb American Airlines Arēna atrodas lieliskā vietā. Pilsētas debesskrāpju jūdzes pakājē, tikai pāris kilometru attālumā no elitārās Maiami Dienvidu pludmales (South Beach), AAA ir Dienvidfloridas sporta templis.

Piektdiena, trīspadsmitais. Pusdienlaikā pie kases lodziņa ir vien daži cilvēki, tomēr līdz biļešu iegādei paiet minūtes divdesmit. Neraksturīgi Amerikai ar tās parasti nevainojamo servisu, taču vietu izvēles brīdī viss notiek operatīvi un pēc minūtes kārotā biļete 325. sektorā (cena ar nodokļiem 83USD, ar atlaidi 73USD) ir rokā.

Protams, biļetes var iegādāties elektroniski, to cena svārstās no 5 līdz 300 zaļajām naudas zīmēm, taču pirmajā reizē gribas autentiskas izjūtas un tas sagādā baudu. Par 5 dolāriem internetā piedāvā iegādāties biļetes ceturtajā līmenī (pie griestiem un laukuma stūros), ir piedāvājums četriem cilvēkiem iegūt sēdvietas trešajā līmenī ar Papa John`s picu un limonādi par 26 dolāriem gabalā, bet 325. sektors atrodas tieši pretī laukuma centram un virs ložām.

Džezā tikai meitenes
Spēles dienā arēnas apkārtnē vērojama dienvidnieciska nesteidzība. Iepriekšējā dienā par 3 dolāriem stundā izīrētās stāvvietas tagad pieejamas par 20 dolāriem, tomēr pie tikai dažu minūšu gājienā attālumā esošā Senfordas operas nama apsargs atļauj laipni novietot auto bez maksas. Pēc spēles satiksmei tiek slēgtas tuvējās ielas.

Jau pie ieejas iespējams nofotografēties ar divām apburošām „Heat” karsējmeitenēm (25USD), ir komandas fotosiena, spēles, loterijas, dienas programma un komandas viesi. Skatītāji uz spēli nesteidzas, pulksten vienos, kad vienības tiek izsauktas laukumā, AAA tribīnes aizpildītas mazāk par pusi un pirmajā līmenī tās ir vēl tukšākas. Vairāk cilvēku sarodas tikai pirmā puslaika beigās, taču īpašniekiem nav iemesla būt sajūsmā par apmeklētības rādītājiem.

Vismaz puse „Heat” kreklu īpašnieku lepni valkā trešo numuru – floridiešu superzvaigznes Dveina Veida atpazīstamības zīmi, no trešdienas aizkavējušies arī daži „ķeltu” fani, tomēr izteiktu „ultru” nav vai arī milzīgajā zālē tos nevar pamanīt/sadzirdēt. Apliecinot NBA Ziemeļamerikas izvērsumu, pie arēnas griestiem redzami milzīgi Kanādas un ASV karogi, bet goda rindā izvietoti 2006. gada triumfa un trīs „Heat” Olimpisko triumfatoru - Veida (Pekina 2008), Alonso Moninga un Tima Hārdaveja (Sidneja 2000) – plakāti.

Pirms spēles sākuma sanākušie ar klusuma minūti godina mūžībā aizgājušo Detroitas „Pistons”, WNBA čempionvienības Detroitas „Shock” un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Tampabejas „zibeņu” īpašnieku Viljamu „Bilu” Deividsonu. Seko divu ASV kareivju, kuri atgriezušies no dienesta ārzemēs, sveikšana un „Star spangled banner”. Arēnas elektroniskajā videoaplī aizskrien zvaigznes, pavalstu nosaukumi, videokubā galvu groza ASV ģerbonī redzamais ērglis. Iepriekš skanējušais „Heat” intro atšķirībā no dažu citu klubu muzikālajiem pavadījumiem atstāj mazāku iespaidu.

Komandu sastāvos laukumā tiek četri olimpieši. „Džezmeņu” sastāvā tādu ir veseli trīs – Karloss Būzers, Derons Viljamss un Kalašņikova triecienšautenes ekvivalents Soltleikā Andrejs Kiriļenko. Šovs var sākties. „Jazz” izmanto dienvidnieku viesmīlību un lielāko pirmā puslaika daļu atrodas 5-8 punktu vadībā. Kad ieskrienas Veids un „Super Mario” Čalmerss (viņa gūto punktu laikā videokubā parādās zināmais animētais tēls), publika atdzīvojas un atbalsta savējos ne tikai brīžos, kad to aicina video uzraksti, taču vadībā izvirzīties neizdodas.

Atveriet divdesmito lappusi spēles programmā un, ja redzat Veida parakstu, esat laimējis apmaksātu ceļojumu uz Meksiku, aicina informators. Tex Mex un Fresh Mex ēdieni ir lieliski, jau esmu gatavs doties ciemos pie „Lielā kaktusa”, taču šoreiz Dveins laikam aizmirsis pildspalvu mājās. Citreiz!

Pārtraukumā laiks „Heat” suvenīru veikala apmeklējumam. Šoreiz tas nav paslēpies cigāru bodē un pie „pēdējā” trīspēdu Šakila O`Nīla iespējams tikt vien par 150 „zaļajiem” pustūkstoša vietā. Veida ekvivalentu ir krietni vien vairāk, iegādājama Moninga grāmata un vēl virkne labumu. Pieejami arī „El Heat” un „Latino Noche” krekli – akcija spāniski runājošo floridiešu piesaistei.

Trešās ceturtdaļas sākumā mājinieki beidzot izraujas vadībā, taču ne uz ilgu laiku. Kiriļenko pirmais izgājiens laukumā nav veiksmīgs, pāris reižu viņu izģērbj arī Veids, taču noslēdzošājās pamatlaika divpadsmit minūtēs AK-47 izšauj vairākas triecienkārtas, neilgā brīdī savācot astoņus punktus un „Jazz” atkal ir vadībā. Kad rit 46.minūte, viesu pārsvars ir astoņi punkti. „Heat” glābšanās ir lēna, taču „džezmeņu” uzbrukumi iestrēgst un beigās tablo rāda neizšķirtu 107:107. Stand up and make some NOISE, ekrānā uzgavilē informators. Tagad jau priecājas vairums skatītāju un kubā uzvirmo desmitiem dejotāju tēlu. „It`s the final countdown!”

Pirmajā papildlaikā atkārtojas ceturtās ceturtdaļas notikumi. „Jazz” iegūst astoņu punktu pārsvaru, kurš 53. minūtē tiek izsēts 115:115. Pēdējās iespējas metiens atkal nav precīzs.

Turpmāk iniciatīva pāriet „Heat” rokās, bet arī mormoņu pavalsts iemītnieki prot atspēlēties un sajūtas kļūst gluži neticamas 125:125! Trešajā papildlaikā mājinieki beidzot „nomētā” viesus, Veids savāc apaļu pussimtu punktu (nav brīnums, ka puisis šomēnes gozējas uz „Slam” 2009. gada maija numura vāka – cītīgākajiem bloga lasītājiem būs iespēja iegūt žurnālu savā īpašumā) un spēlētāji pat uzreiz nedodas ģērbtuvju virzienā. Lieliska izrāde, kas tikai vairo apetīti.

Turpinājums sekos...

eSports.lv saruna ar Karlosu Būzeru un Dveinu Veidu

Flo Rida! Dancing with Wolf

Slēpts komentārs: celtics34

  +8 [+] [-]

, 2009-03-21 13:09, pirms 16 gadiem
Labs, Novik. Nemaz nezināju, ka esi ASV (ja, protams, esi ) ! Bija interesanti palasīt.
Slēpts komentārs: Robbie.B#10

 +20 [+] [-]

, 2009-03-21 13:17, pirms 16 gadiem
Robbie.B#10 rakstīja: it's Noviks, it's ok. nothing special.
sitas joks jau sen izgajis no aprites

  +6 [+] [-]

, 2009-03-21 13:22, pirms 16 gadiem
ir labs raksts... vairāk tādus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-03-21 13:42, pirms 16 gadiem
Foršs blogs (:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-03-21 14:08, pirms 16 gadiem
"Kalašņikova triecienšautenes ekvivalents Soltleikā Andrejs Kiriļenko"

  +7 [+] [-]

, 2009-03-21 14:24, pirms 16 gadiem
Es ar bažām vēroju Novika virsrakstu attīstību un domāju, ka tik viņam šitādā stilā turpinot nesanāk reiz netīšām virsrakstā iepīt vārdus "blowjob" vai "cumshoot"...

  +3 [+] [-]

, 2009-03-21 15:09, pirms 16 gadiem
Interesanti palasīt, kas notiek NBA spēlēs no neamerikāņa puses.

Paldies par rakstu.

     [+] [-]

, 2009-03-21 15:20, pirms 16 gadiem
Labs, Māri! Baigi labs blogs. Bet tikai šoreiz

     [+] [-]

, 2009-03-21 22:16, pirms 16 gadiem
Labs blogs
bet kāds sakars ar to ir video????

     [+] [-]

, 2009-04-11 21:53, pirms 15 gadiem
labs blogs