Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dragičam ceļgala operācija, jāizlaiž divi mēneši

Andrejs Siliņš

Dragičam ceļgala operācija, jāizlaiž divi mēneši
Gorans Dragičs. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Maiami "Heat" slovēņu aizsargs Gorans Dragičs pārcietis ceļgala operāciju, kā rezultātā nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus.

Dragičs šajā sezonā aizvadījis vien 14 spēles, vidēji 29 minūtēs guvis 15,3 punktus, atdevis 4,9 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 3,1 atlēkušo bumbu. Dragičs nav piedalījies 12 no pēdējām 14 komandas spēlēm labās kājas ceļgala problēmu dēļ. Tagad nolemts veikt nelielu ķirurģisku iejaukšanos, lai "iztīrītu" celi. Tas nozīmē, ka Dragičs nevarēs spēlēt aptuveni astoņas nedēļas.

32 gadus vecais Dragičs par šo sezonu saņems vairāk nekā 18,1 miljonu dolāru, bet spēlētājam ir spēkā līgums ar "Heat" arī uz nākamo sezonu par vairāk nekā 19,2 miljonu dolāru. Vasarā spēlētājam būs iespēja atteikties no līguma, taču šobrīd tāds scenārijs neizskatās reāls.

"Heat" šobrīd ar 13 uzvarām un 16 zaudējumiem ieņem desmito pozīciju Austrumu konferences tabulā. Šobrīd izskatās, ka Maiami šajā sezonā galvenais uzdevums būs cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

191 centimetru garais Dragičs aizvada savu 11. sezonu NBA. Slovēnis karjeras laikā pārstāvējis Fīniksas "Suns", Hjūstonas "Rockets" un Maiami "Heat" vienības. Pagājušajā sezonā Dragičs pirmo reizi karjerā tika iekļauts Visu zvaigžņu spēles dalībnieku sastāvā.

Savukārt Austrumu konferences pastarītei Čikāgas "Bulls" tuvākās divas līdz četras nedēļas jāspēlē bez aizsarga Zeka Levīna, kuram konstatēts potītes samežģījums. Levīns ir "Bulls" rezultatīvākais spēlētājs, vidēji gūstot 23,8 punktus, kā arī izcīnot 4,9 bumbas un atdodot 4,8 piespēles. Šī ir Levīna pirmā sezona pēc jaunā līguma noslēgšanas - vasarā basketbolists parakstīja līgumu uz četriem gadiem par 80 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2018-12-20 13:53, pirms 6 gadiem
Veids pēdejā sezonā paliks ārpus play-off... Čābīgi

     [+] [-]

, 2018-12-20 14:03, pirms 6 gadiem
Tikmēr WSH nolīgst Ronu Beikeru.

Kārtīga maiņa tam sūdīgajam Volam