Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasas veterāns Barea: "Porziņģis ir cita veida talants, nevienam citam tāda nav"

Rolands Eliņš

Dalasas veterāns Barea: "Porziņģis ir cita veida talants, nevienam citam tāda nav"
Kristaps Porziņģis metiena brīdī. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA kluba Dalasas "Mavericks" pieredzējušais spēlētājs Hosē Huans Barea savos komentāros komandas mājaslapā norādīja, ka ļoti augstu novērtē Luku Dončiču kā komandas līderi, sakot, ka redz viņā vairākas īpašības, kas raksturīgas arī Dirkam Novickim. Barea arī atzīmēja Kristapa Porziņģa klātbūtni komandā, sakot, ka kopā ar abiem līderiem "Mavericks" var tēmēt augstu.

"Atšķirības starp Novicki un Dončiču. Vismaz viena ir," sacīja Hosē Huans Barea intervijā kluba mājaslapā. "Dirku bija neiespējami uzvarēt tālmetienu sacensībās. Pret Luku man ir izredzes."

Barea norādīja, ka redz Dalasas komandai spožu nākotni gan ilgtermiņā, gan jau tuvākajā laikā: "Komandā savākts lielisks kolektīvs, esam veiksmīgi sapratušies. Un tad ir mūsu labākais spēlētājs Luka Dončičs. Ja viņš ir mūsu komandā, pilnīgi noteikti, ka varam pacīnīties. Mums ir arī Porziņģis, kurš ir cita veida talants - tāds, kāda nevienam citam nav. Un domāju, ka apkārt viņiem abiem mums ir lieliska komanda."

Kā līdzīgas īpašības kluba leģendai Novickim un Dončičam Barea norādīja vēlmi uzvarēt: "Dirks treniņos vienmēr vēlējās uzvarēt. Luka vēlas to pašu. Viņi abi vēlas būt labākie spēlētāji laukumā katrā reizē, kad iziet laukumā. Ar Dirku bija līdzīgi, kad viņš vēl bija jauns un tuvojās savam karjeras briedumam."

Barea arī atzīmēja, ka pašreizējā situācijā, kad vairākām komandām ir iztrūkumi sastāvā un pastāv neprognozējami blakusapstākļi, Dalasai ir svarīga priekšrocība, proti, vairums spēlētāju ir gatavi spēlēt dažādās pozīcijās: "Tāds šobrīd ir basketbols. Spēlētājiem jābūt apveltītiem ar augstu spēles IQ, jāzina, ko darīt laukumā. Vairs nav tādu pirmo, otro un trešo numuru. Visiem ir jādara viss, un komandas, kas spēs to pielietot praksē, noteikti spēs pretendēt uz lieliem mērķiem."

Dalasas "Mavericks" ir ļoti tuvu vietas garantēšanai izslēgšanas spēlēs, kurās Porziņģis savā karjerā NBA vēl nav piedalījies. Lai to panāktu, pietiks ar vienu uzvaru regulārās sezonas izskaņā, kas katrai komandai būs astoņu spēļu garumā. Dalasai gan ir jādomā arī par savu pacelšanos augstāk - neaizsniedzama nav pat konferences otrās vietas īpašniece "Clippers", kurai ir par četrām uzvarām vairak.

beigt tīrs kodsIzmantotie resursi:https://www.mavs.com/luka-grows-as-...