Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA logo pārvietos uz uniformu aizmuguri, lai atbrīvotu vietu reklāmām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA logo pārvietos uz uniformu aizmuguri, lai atbrīvotu vietu reklāmām
WNBA reklāmas tiek izvietotas jau sen (attēlā Anetes Jēkabsones-Žogotas kolēģe Penija Teilore)
Foto: Phoenix Mercury

Nacionālās Basketbola asociācijas spēlētāju uniformas nākamajās sezonās kļūs līdzīgākas WNBA un Eiropas klubu uniformām, priekšpusē atbrīvojot vietu sponsoru reklāmām. Izvietojot reklāmas, līga katru gadu varētu iegūt papildus 100 miljonus ASV dolāru.

Ceturtdien, 19. jūnijā, “Charlotte Hornets” iepazīstināja ar jaunajām uniformām. NBA logo ar klasisko Džerija Vesta siluetu ir pārvietots uz uniformas aizmuguri. Tajā pašā dienā līga apstiprināja, ka līdzīgi notiks ar visu komandu uniformām. Agrāk NBA logo atradās uniformas priekšpusē, augšējā kreisajā stūrī.

Līgas komisārs Ādams Silvers 2014. gada martā IMG Pasaules sporta kongresā Kalifornijā paziņoja, ka korporāciju logo izvietošana uz spēlētāju uniformām ir neizbēgama. NBA vadītājs prognozēja, ka tas varētu notikt piecu gadu laikā.

Silvers norādīja, ka sponsoru logo izvietošana uz spēlētāju krekliem ir vispārpieņemta prakse Britu Premjerlīgā un citās futbola līgās. Ņemot vērā, ka ASV televīzija piedāvā amerikāņiem ieraudzīt tādas uniformas, jāuzskata, ka pienācis laiks reklāmu izvietošanai.

“Tas rada vairāk iespēju mūsu mārketinga partneriem nokļūt tuvāk mūsu līdzjutējiem un mūsu spēlētājiem. Tas dod mums iespēju ciešāk sadarboties ar sponsoriem. ASV televīzijā tiek arvien vairāk pārraidītas Čempionu līgas un Premjerlīgas spēlēs, tādējādi pārmaiņas kļūst pieņemamākas arī mūsu līdzjutējiem.”

Gandrīz visi NBA korporatīvie sponsori pauduši interesi par logo izvietošanu uz spēlētāju uniformām. “Tas brīdis tuvojas. Tas ir neizbēgami. Tā ir milzīga iespēja satuvināties ar mūsu sponsoriem. Manuprāt, tirgus to pieprasa.”

NBA sponsori ir “Nike”, “Coca-Cola”, “Anheuser-Busch InBev”, “Samsung”, “State Farm”, “Taco Bell”, “Diageo” un “Kumho Tire”.

Amerikas profesionālajās līgās reklāmu izvietošana uz spēlētāju uniformām ir jaunievedums. Par izņēmumu uzskatama Nacionālā Sieviešu basketbola asociācija (WNBA).

Izmantotie resursi:
NBA Moving Logo to Back of Jerseys as Owners...
NBA Commissioner: Ads on Player jerseys Are...

  +6 [+] [-]

, 2014-06-20 19:51, pirms 10 gadiem
nba formas vienmēr bija skaistas un unikālas ar to, ka uz tām nebija nekādu sū.a sponsoru emblēmas. paredzami, bet ļoti žēl.

  +7 [+] [-]

, 2014-06-20 20:16, pirms 10 gadiem
Jā tik žēl, ka šis jaunums ienāks līgā. Forši bij, ka formas daudz maz turējās pie vēsturisko formu krāsām, logo, ar reklāmām tas uzreiz atņems to sajūtu.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-20 20:31, pirms 10 gadiem
Kas par stulbumu ?!

  +4 [+] [-]

, 2014-06-20 21:04, pirms 10 gadiem
Tizli

  +1 [+] [-]

, 2014-06-20 21:21, pirms 10 gadiem
apspīlēti t-rekliņi ar reklāmām uz krūtīm. kas nākamais?

     [+] [-]

, 2014-06-20 22:50, pirms 10 gadiem
Un atkal jau nauda pirmajā vietā...žēl. Tagad vēl tikai uz NHL laukumiem kā Somijā reklāmas jāsasaldē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-21 08:59, pirms 10 gadiem
Futbols ir NR 1 pasaulē jo tas ir pieejamākais komandu sporta veids. Ar vienu bumbu uz ciemu pietiek, lai vesels bars jauniešu var sportot
Mafiozi rakstīja: TApēc futbols ir NR.1 pasaulē jo nemainās ar stulbiem mēsliem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja