Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lebronam savainojums, Kolinsam 27+16 ''Hawks'' astotajā uzvarā pēc kārtas

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lebronam savainojums, Kolinsam 27+16 ''Hawks'' astotajā uzvarā pēc kārtas
Džons Kolinss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sestdienas agrajā spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Atlantas ''Hawks'' izcīnīja asotot uzvaru pēc kārtas, pārspējot pašreizējos līgas čempionus Losandželosas ''Lakers'' ar 99:94 (28:25, 24:28, 22:12, 25:29). Lebrons Džeimss otrās ceturtdaļas sākumā guva potītes traumu un atlikušajā mača daļā nepiedalījās.

Nacionālās basketbola asociācijas sestdienas agrajā spēlē 2020. gada čempionvienība uzņēma septiņus mačus pēc kārtas uzvarējušo Atlantas ''Hawks''. Mājiniekiem šovakar joprojām nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Entonijs Deiviss, bet ''Hawks'' gados jaunais līderu duets Trejs Jangs un Džons Kolinss bija ierindā. Šovakar ''Staples Center'' arēnā atgriezās pagājušā gada ''Lakers'' basketbolists Reižons Rondo, kuru ''Lakers'' godināja, demonstrējot saspēles vadītāja spilgtāko mirkļu video.

Spēles sākumā abas komandas punktus guva pārmaiņus, bet ceturtdaļas izskaņā nelielā vadībā izvirzījās viesi no Atlantas. Otrās ceturtdaļas ievadā ''Hawks'' uzbrucējs Solomons Hils izsita bumbu Lebronam, kurš, cenšoties to atgūt, guva potītes savainojumu. Džeimss vēl uz īsu brīdi laukumā atgriezās, taču tad devās atpakaļ uz ģērbtuvēm. Pēc neilga brīža līgas apskatnieki ziņoja, ka ''Lakers'' līderis šovakar mačā vairs neatgriezīsies. 2020. gada NBA finālsērijas vērtīgākā spēlētāja savainojuma nopietnība vēl nav zināma.


Tuvojoties puslaika izskaņai, ''Lakers'' atguva vadības grožus un pārtraukumā devās, atrodoties minimālā vadībā. Mājinieki briesmīgi uzsāka spēles otro nogriezni, trešās ceturtdaļas pirmās sešas minūtes punktus negūstot. Losandželosas kluba sausuma periodā viesi veica 12 punktu izrāvienu, nosakot toni otrajam puslaikam. Spēles turpinājumā ''Lakers'' vairākkārt nedaudz pietuvojās, taču nespēja nopietni apdraudēt Atlantas kluba cerības uz panākumu. Ezernieki 30 sekundes līdz ceturtā ceturkšņa beigām pietuvojās līdz piecu punktu atstatumam un centās vēl samazināt deficītu, sūtot Atlantas basketbolistus uz soda metienu līnijas, taču Trejs Jangs abus realizēja. ''Hawks'' triumfēja visā spēlē un izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, panākumu skaita ziņā notverot Maiami ''Heat'' basketbolistus.

Uzvarētājiem ar produktīvāko sniegumu izcēlās Džons Kolinss, kurš guva 27 punktus un izcīnīja 16 bumbas zem groziem, kā arī bloķēja trīs pretinieku metienus un pārtvēra tikpat bumbas. Itāļu uzbrucējs Danilo Galinari iemeta 18 punktus, bet Trejs Jangs pievienoja 11 rezultatīvas piespēles un šveicietis Klints Kapela izcīnīja 16 atlēkušās bumbas. ''Lakers'' rindās komandas līderis Lebrons Džeimss līdz potītes traumai laukumā pavadīja 10 minūtes un 36 sekundes, kurās guva desmit punktus, nepārtraucot NBA rekordgaro vismaz desmit gūtu punktu sēriju, kā arī pievienoja četras rezultatīvas piespēles un atlēkušo bumbu. Mājinieku rindās ar double-double izcēlās Montrezs Harels - 23 punkti un 11 bumbas zem groziem.

NBA rezultāti

SpēleRezultāts/LaiksLabākie
Lakers - Hawks94:99Harels 23 (11 ab) - Kolinss 27 (16 ab)
Grizzlies - Warriors2:00
76ers - Kings2:00
Bucks - Spurs3:00
Clippers - Hornets4:00

     [+] [-]

, 2021-03-21 01:51, pirms 4 gadiem
Tas pats kas Dončičam pagājusogad aptuveni

     [+] [-]

, 2021-03-21 14:36, pirms 4 gadiem
LJB paveicās, ka iemeta 10 punktus, citādi būtu beigusies unikāla sērija 10+ punkti jau vairāk kā 1000 spēles.
Nepaveicās, ka cits ielido tavā potītē un tā tiek sastiepta.