Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lonzo Bolam meniska savainojums, nespēlēs aptuveni divus mēnešus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lonzo Bolam meniska savainojums, nespēlēs aptuveni divus mēnešus
Čikāgas "Bulls" aizsargi - Lonzo Bols (no kreisās) un Zeks Lavīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas ''Bulls'' aizsargam pēc padziļinātām pārbaudēm konstatēts ieplīsis menisks, un šobrīd tiek izvērtēta operācijas nepieciešamība, kas tādā gadījumā liktu basketbolistam izlaist vismaz sešas nedēļas. Vēlāk tika paziņots, ka spēlētājam veiks operāciju, kas liegs tam doties laukumā aptuveni divus mēnešus.

Lonzo Bols pievienojās Čikāgas ''Bulls'' pirms šīs sezonas un 35 spēlēs vidēji guvis 13 punktus, izcīnījis 5.4 atlēkušās bumbas un atdevis 5.1 rezultatīvu piespēli. Savukārt Čikāga aizvada vienu no pēdējo gadu veiksmīgākajām regulārajām sezonām, pašlaik esot Austrumu konferences līdere.

Bols savainojuma dēļ izlaidis pēdējās trīs ''Bulls'' spēles un nedosies ar komandu arī nākamo trīs spēļu izbraukuma tūrē. Sākotnēji ''Bulls'' šķita, ka savainojums nav nopietns, taču sākotnējais veids, kā tika ārstēts savainojums, nedeva progresu. Pēc pārbaudēm konstatēts, ka spēlētājam ir ieplīsis menisks un, iespējams, būs nepieciešama operācija, kuras gadījumā Bols izlaidīs vismaz sešas nedēļas.

Šobrīd norit konsultācijas ar ārstiem, vai nepieciešams veikt operāciju, vai tomēr basketbolists varētu turpināt sezonu par spīti savainojumam. Vienu reizi šādu savainojumu Bols ir guvis - 2018. gada vasarā, kad basketbolists pārstāvēja Losandželosas ''Lakers''. Vēlāk tika informēts, ka operācija tiks veikta, līdz ar to Bols nespēlēs aptuveni divus mēnešus.

Karjeras 252 spēlēs Bols vidēji spēlē guvis 11.9 punktus, atdevis 6.2 rezultatīvās piespēles un izcīnījis 5.7 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2022-01-20 19:43, pirms 2 gadiem
Bulls tik laba sezona līdz šim. simpātiska komanda. bet šāds pavērsiens visu var sabojāt. Nezinu, ja var izturēt bez operācijas, bet tas netraucē šosezon kapāties, varbūt jāturās... Reāli cerēju, ka Čikāga šogad turpinās pārsteigt, bet Lonzo ir ļoti svarīgs mehānisma posms..