Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durantam un "Thunder" jāatvaira buļļu uzbrukums

Durantam un "Thunder" jāatvaira buļļu uzbrukums
Kevins Durants
Foto: APF/Scanpix

Nacionālās Baskebola asociācijas (NBA) turnīrā šonakt norisināsies divi mači. Agrākajā no abām spēlēm - plkst. 3.00 pēc Latvijas laika - Oklahomsitijā vietējā "Thunder" vienība cīnīsies pret Čikāgas "Bulls". Šī būs pirmā no divām abu komandu savstarpējām spēlēm šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Pēdējo divu sezonu laikā Oklahomsitijas "Thunder" (bilance 20-4, 1.vieta Rietumu konferencē) un Čikāgas "Bulls" (9-15, 9.v. Austrumu konferencē) dueļos pārliecinoši dominējuši Skota Bruksa vadītie basketbolisti. Un, šķiet, arī gaidāmajā spēlē "OKC" dominance turpināsies. "Thunder" pašlaik ir "karstākā" NBA vienība, jo izcīnījusi septiņas uzvaras pēc kārtas, kas ļauj tai ierindoties Rietumu konferences pirmajā vietā. Septiņu panākumu laikā komanda vidēji guvusi 110,3 punktus, no spēles metienus realizējot ar 50,1% procenta precizitāti.

Oklahomsitijas klubs pašlaik ir vienīgais visā līgā, kas vēl šosezon nav cietis nevienu zaudējumu savā laukumā. Tikpat labs sezonas starts savā laukumā (12-0) pēdējo reizi padevās Klīvlendas "Cavaliers". Tas notika 2008.gadā, kad tās neapšaubāms līderis bija Lebrons Džeimss.

Durants, kurš ir izteikts "Thunder" līderis, uzvaru sērijas laikā no spēles metienus realizējis ar 56,7% precizitāti, tostarp tālmetienus ar lielisku 54,2% precizitāti. Pēdējā no komandas uzvarām uzbrucējs guva 30 punktus, palīdzot Oklahomsitijai ar 105:93 pieveikt Denveras "Nuggets". "KD", kā viņu devē līdzjutēji un arī komandas biedri, šosezon jau 12 mačos guvis 30 un vairāk punktu, kas ir labākais rādītājs līgā.

"Tā ir laba uzvara," izteicās Durants pēc mača pret "Nuggets". "Mēs ieradāmies šeit un pieveicām komandu, kas spēlē ļoti labi savā laukumā un kura bija spēlējusi ļoti labi kopš mēs pēdējo reizi pret to spēlējām." "Ikvienu uzvaru izbraukumā ir grūti izcīnīt," uzsvēra "Thunder" līderis.

Tikmēr otrs "Thunder" līderis Rasels Vestbruks spēlē pret "Nuggets" flirtēja ar "triple-double". Saspēles vadītāja kontā bija 21 punkts, 13 atlēkušās bumbas (sezonas rekords) un astoņas rezultatīvas piespēles. Atlētiskais Vestbruks pēdējos sešos mačos vidēji atdevis 9,8 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 9,2 atlēkušās bumbas. Jāizceļ fakts, ka Oklahomsitijas klubs septiņu panākumu sērijas laikā ātrajos uzbrukumos vidēji guvis 19,0 punktus, lielā mērā pateicoties tieši Durantam un Vestbrukam, jo, kad šie abi spēlētāji ir ieskrējušies, tikai retos gadījumos viņiem bumbu iespējams atņemt bez noteikumu pārkāpuma.

Oklahomsitijas vienība pēdējos trijos dueļos ar Čikāgas "Bulls" guvusi trīs uzvaras ar vidēji 16,7 punktu pārsvaru. Pēdējā no uzvarām tika gūta savā laukumā 24.februārī, kad Toma Tibodo vadītie vīri tika pieveikti ar 30 punktu pārsvaru - 102:72. Tajā mačā "Bulls" metienus no spēles realizēja ar 29,1 procenta precizitāti... Pēdējās trīs spēles pret "Thunder" bijušas īpaši neveiksmīgas Žoakimam Noā un Karlosam Būzeram, kuri pa abiem no kopumā 48 izmestajiem metieniem realizējuši tikai 15, gūdami 41 punktu.

Pēdējo mačos Čikāgas klubam nav veicies spīdoši - no pēdējām septiņām spēlēm sešās ciestas sakāves. Arī vakarnakt "Bulls" piedzīvoja neveiksmi, Hjūstonā ar 94:109 piekāpjoties "Rockets" vienībai. Izšķirīgs izrādījās "raķešu" 15-1 izrāviens trešās ceturtdaļas otrajā pusē, pēc kura "buļļi" vairs nespēja atgūties.

"Mēs zaudējam, tādēļ mentāli ir grūti," pēc zaudējuma izteicās Noā, kurš 32 minūšu laikā "Rockets" grozā sameta sešus punktus (metieni no spēles - 3/8), bet pie groziem izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Rezultatīvākais čikāgiešu rindās Hjūstonā ar 20 gūtajiem punktiem bija Džimijs Batlers.

"Spurs" bez Pārkera ierindā cīnīsies pret "Warriors"

Pulksten 5.30 pēc Latvijas laika "Oracle" basketbola arēnā, Oklendā, maču uzsāks Goldensteitas "Warriors" (14-12, 9.v. Rietumu konferencē) un Sanantonio "Spurs" (20-5, 3.v. Rietumu konferencē). Grega Popoviča vadītajai vienībai otro spēli pēc kārtas būs jāiztiek bez savainotā saspēles vadītāja Tonija Pārkera. Tikmēr "kareivju" rindās otro maču pēc kājas augšstilba savainojuma sadziedēšanas aizvadīs Andrē Igudala. Savainojuma dēļ viņam nācās izlaist 12 spēles.

Otrdien atgriešanās spēlē pret Ņūorleānas "Pelicans", kad "Warriors" izcīnīja panākumu ar 104:93, Igudala guva vien divus punktus un izdalīja divas rezultatīvas piespēles, taču skaidrs, ka turpinājumā uzbrucējs spēs sniegt lielāku ieguldījumu.

"Warriors" sezonas ievadā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, tādēļ pašlaik spēcīgajā Rietumu konferencē tā atrodas devītajā pozīcijā. Tikpat uzvaru, cik Goldensteitai, ir vēl divām komandām - "Suns" un "Nuggets".

Abu vienību šīs sezonas pirmajā savstarpējā mačā 8.novembrī pārāka ar 76:74 izrādījās Sanantonio "Spurs". Tajā spēlē labākais "Spurs" rindās bija pašlaik savainotais Pārkers, kurš sameta "Warriors" grozā 18 punktus. Savukārt Goldensteitas līderis Stefans Karijs 8.novembra mačā nepiedalījās savainojuma dēļ. Pēdējos 20 savstarpējos mačos 18 uzvaras guvusi Sanantonio komanda. Jāuzsver, ka abus zaudējumus "Spurs" piedzīvojusi tieši Goldensteitā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaras šīs nakts spēlēs?

  • 7

  • 3

  • 18

  • 16


  +2 [+] [-]

, 2013-12-19 20:58, pirms 11 gadiem
Piecas no pēdējām astoņām spēlēm iemests - 74,75,77,78 un 82 punkti. Kāds vēl uzbrukums? ASV jau sen visi eksperti runā, ka Čikāgai šobrīd uzbrukums buksē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 23:12, pirms 11 gadiem
Kobem atkal trauma.. Nedomāju, ka vairs atgriezīsies tāds kā bija pirms gada..