Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA burbulis izmaksājis 180 miljonus, taču attaisnojis cerības

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA burbulis izmaksājis 180 miljonus, taču attaisnojis cerības
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Foto: NBA

Nacionālās basketbola asociācijas sezonas noslēgums tika aizvadīts Orlando, “Walt Disney World” izveidotā burbulī, kur sapulcējās 22 komandas. Par čempioni kļuva Losandželosas “Lakers”. Aplēses liecina, ka projekts izmaksājis 180 miljonus dolāru.

Disneja pasaule NBA piederēja 100 dienas, un katra diena līgai izmaksājusi 1,8 miljonus dolāru. Tādējādi kopējā summa sastāda 180 miljonus. Jāpiebilst, ka Nacionālā hokeja līga, kas burbuļus izveidoja divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto -, savas izmaksas lēš 70 līdz 90 miljonu apmērā.

Taču burbuļa projekts, neskatoties uz apjomīgajām izmaksām, uzskatāms par veiksmīgu, jo tas ļāvis NBA izvairīties no vēl lielākiem zaudējumiem. Situācijai tuvu stāvoši avoti norādījuši, ka, neaizvadot sezonas izšķirošās spēles, NBA nāktos rēķināties ar vēl 1-1,5 miljardiem lielākiem zaudējumiem. Galvenokārt tas saistīts ar televīzijas līgumu izpildīšanu vai neizpildīšanu.

Pašlaik tiek lēsts, ka Covid-19 ietekmē NBA sezonu pabeigusi ar aptuveni miljarda iztrūkumu pirms sezonas plānotajos ieņēmumos. Konkrētāka informācija gan būs pieejama tikai tuvāko nedēļu laikā, jo visām 30 komandām nepieciešams veikt auditus.

Iepriekš tika aprēķināts, ka vidēji NBA komanda 40% no saviem ieņēmumiem iegūst biļešu tirgū. Mediji secinājuši, ka vienas mājas spēles neaizvadīšana komandai izmaksā 1,9 miljonus.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-report...