Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deronam Viljamsam potītes savainojums

Andrejs Siliņš

Deronam Viljamsam potītes savainojums
Derons Viljamss
Foto: AFP/Scanpix

Viens no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) labākajiem saspēles vadītājiem Derons Viljamss, gatavojoties jaunajai sezonai Bruklinas "Nets" rindās, guvis potītes savainojumu, taču klubs ziņo, ka aizsargs būs ierindā uz treniņnometnes sākumu.

29 gadus vecais Viljamss "Nets" vienībā spēlē kopš 2011. gada, taču ik vasaru atgriežas Soltleiksitijā, kur sāka karjeru, pavadot pirmās sešas sezonas Jūtas "Jazz" komandā. "Jazz" izvēlējās Viljamsu 2005. gada draftā ar trešo kārtas numuru. Arī šī vasara nebija izņēmums, un Viljamss individuāli gatavojās sezonai tieši Jūtā, tomēr viena no pēdējām nodarbībām basketbolistam beidzās pēc potītes sastiepšanas.

"Nets" vadība ziņo, ka savainojums nav pārlieku nopietns un Viljamsam jābūt ierindā uz treniņnometnes sākumu 1. oktobrī Dūkas universitātē.

Viljamss, kurš pagājušajā vasarā pagarināja līgumu ar klubu uz pieciem gadiem par 98,7 miljoniem dolāru, aizvadītajā sezonā vidēji mačā guva 18,9 punktus un atdeva 7,7 rezultatīvas piespēles. Vidēji karjerā Viljamss izcēlies ar 17,8 punktiem un deviņām piespēlēm.

Aizvadītajā sezonā "Nets" no cīņas par čempiontitulu izstājās pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, kad sērijā ar 3-4 piekāpās Čikāgas "Bulls" vienībai.