Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts Džeimisonam līgums ar "Lakers" uz vienu sezonu, Batums paliks Portlendā

Džeimisonam līgums ar "Lakers" uz vienu sezonu, Batums paliks Portlendā
Antuāns Džeimisons nākamajā sezonā pārstāvēs "Lakers" vienību
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Losandželosas "Lakers" vienošanos ar uz nākamo sezonu ar 36 gadus veco uzbrucēju Antuānu Džeimisonu. Lai arī līguma detaļas vēl nav zināmas, visticamāk, Džeimisons saņems veterānu minimumu. Tikmēr Portlendas "Trail Blazers" vienība pielīdzinājusi piedāvājumu, ko Minesotas "Timberwolves" klubs izteicis Nikolā Batumam.

Džeimisons bija saņēmis piedāvājumus no vairākiem klubiem, ieskaitot Bruklinas "Nets", Goldensteitas "Warriors" un Šarlotes "Bobcats", tomēr basketbolists, kuram nākamā jau būs 15. sezona līgā, vēlas spēlēt klubā, kurš var reāli pretendēt uz čempionu titula izcīnīšanu nākamajā sezonā, tādēļ pat atalgojums Džeimisonam šajā situācijā nav tik svarīgs, ja ir iespēja spēlēt "Lakers".

Basketbolists līgumu oficiāli parakstīs, kad atgriezīsies no ceļojuma pa Itāliju. Džeimisons aizvadīto sezonu pavadīja Klīvlendas "Cavaliers" klubā, vidēji gūstot 17,2 punktus un izcīnot 6,8 atlēkušās bumbas. No spēles uzbrucējs realizēja gan tikai 40,3% no izmestajiem metieniem, kas ir viņa karjeras sliktākais sasniegtais rādītājs.

206 centimetrus garais uzbrucējs, iesaistoties mačos no rezervistu soliņa, spēs padarīt bīstamāku un daudzpusīgāku "Lakers" kluba uzbrukumu. Aizvadītajā sezonā Losandželosas kluba rezervisti nespēja regulāri dot nepieciešamo pienesumu nevienā no laukuma galiem, tomēr Džeimisons, kurš ir daudzpusīgs spēlētājs, var būt tas, kurš regulāri sniedz labu pienesumu, īpaši uzbrukumā.

Batums paliek Portlendā, "Rockets" atbrīvo divus spēlētājus

Pārsteigums nav noticis, un "Trail Blazers" klubs ir piedāvājis tādu pašu līgumu, kādu Minesotas vienība pirms pāris dienām piedāvāja ierobežotajam aģentam, franču basketbolistam Nikolā Batumam. Līgums nosaka, ka 2,03 metrus garais basketbolists nākamajās četrās sezonās saņems 46 miljonus ASV dolāru.

Klubs jau iepriekš izteicās, ka vēlas paturēt Batumu komandas sastāvā, tādēļ pielīdzinās jebkura kluba jebkuru izteikto piedāvājumu. Pirms dažām dienām pats basketbolists gan atzina, ka vēlas karjeru turpināt Minesotas "Timberwolves", jo šī komanda ļoti viņam simpatizē.

Batums, kurš līgā ir aizvadījis četras sezonas (visas - "Trail Blazers"), aizvadītajā sezonā vidēji guva 13,9 punktus, izcīnīja 4,6 bumbas zem groziem un izdalīja 1,4 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņo NBA.com apskatnieks Deivids Aldridžs, Hjūstonas "Rockets" izlēmusi atbrīvot Džonu Leueru un Džeromu Džordanu, lai iegūtu papildu brīvus līdzekļus.

Denveras "Nuggets" investējusi 44 miljonus piecu sezonu līgumā ar talantīgo centru Džaveilu Makgī. Pagājušajā sezonā no Vašingtonas iemainītais basketbolists ar Denveru par sadarbības turpināšanu runājis aptuveni nedēļu. Pārsvarā figurēja summa par 50 miljoniem, taču centram nāksies samierināties ar "tikai" 44 miljoniem.

Pagājušajā sezonā, spēlējot gan "Wizards", gan "Nuggets" sastāvā, Makgī 61 spēlē guva vidēji 11.3 punktus un 7.8 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 2.16 metienus. Savukārt izslēgšanas spēļu 1. kārtā pret vareno "Lakers" uzbrukuma līniju Makgī atzīmējās ar 8.6 punktiem, 9.6 atlēkušajām bumbām, kā arī 3.16 blokiem.

Paredzams, ka nākamajā sezonā Denveras uzbrukums būs tipiski ātrs šai komandai, Makgī spēlējot kopā ar vēl vienu atlētisku spēlētāju Keneta Farīda personā.

Izmantotie resursi:
ESPN
ProBasketballTalk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-07-19 07:23, pirms 12 gadiem
Kurš bija tas autors, kurš vienā no rakstiem bija Batumu jau ieskaitījis Minesotas rindās?Diezgan loģiski ka Portlenda viņu vēlējās paturēt un to arī izdarīja!

  -1 [+] [-]

, 2012-07-19 08:05, pirms 12 gadiem
HEAT nekļūs par čempioniem tikai tad, ja finālā būs LAKERS!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 10:16, pirms 12 gadiem
Labs papildinājums, jau tā labajam Lakers sastāvam, bet man nepatīk pēdējā laika tendence veidot Supertīmus, un švakās komandas paliek vājākas

  -3 [+] [-]

, 2012-07-19 12:03, pirms 12 gadiem
Howardu nevajag, tgd vienigi pilniba un pec iespejas labak janokomplekte solinsh. Papilndinajums solids, tgd vel vajag kadu normalu PG UN SF, kas spetu atputinat Nashu un neaudzinato merkaki.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 14:09, pirms 12 gadiem
stickle rakstīja: HEAT nekļūs par čempioniem tikai tad, ja finālā būs LAKERS!
to vēl nevar zināt

     [+] [-]

, 2012-07-19 18:51, pirms 12 gadiem
Pirms mazāk kā mēneša beidzās sezona, bet te jau runā par nākošajiem čempioniem. Kurš kuru puļķēs. Ja DH12 aizies uz Lakers, protams, būs labs sastāvs viņiem, bet ne jau tas uzreiz viņiem dos gredzenus. Rietumos arī ir tādas komandas kā Mavs un Thunder.

     [+] [-]

, 2012-07-20 09:57, pirms 12 gadiem
Domāju, ka regulārajā sezonā Lakers augstāk par 3.vietu rietumos tāpat netiks (aiz Spurs un Thunder). Bet play-offos, kas zin!