Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Teksasā Rietumu duelis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Teksasā Rietumu duelis
Čonsijs Bilapss
Foto: AFP

Šovakar NBA tiks aizvadītas 12 spēles. Piedāvājam ieskatu pirmajās četrās no tām, kas sāksies laikā no 20:00 līdz 21:00 pēc Latvijas laika. Visās gaidāmi interesanti dueļi ar neparedzamām sekām.

20:00 Ņujorkas "Knicks" - Čikāgas "Bulls"
Šajā spēlē tiksies vienas no vājākajām austrumkrasta komandām. Šosezon tikušās vienu reizi, kad savās mājās "Bulls" basketbolisti uzveica savus ciemiņus ar piecu punktu pārsvaru (105:100). Šoreiz pārbraukušas uz otru pilsētu, tās izspēlēs otro dueli, kurā, atkal, par favorītiem varam uzskatīt Čikāgas piecīšus, atvainojiet, "buļļus". Par čikāgiešu līderi jāuzskata Bens Gordons, lai gan pēdējās spēles veiksmīgāk aizvada Luols Dengs. Tai pašā laikā viņiem ir labi palīgi Derika Rouza un Drū Gūdena personā. "Knicks" komandai ir vairāki labi spēlētāji, bet spilgtu līderi atrast ir grūti. Šosezon ar saviem rādītājiem acis priecē progresējušais Deivids Lī, kā arī bijušais ''ekskareivis'' Als Haringtons. Nedaudz veiksmīgāk spēlē, līdz ar to tabulā augstāk atrodas, ''Bulls'' komanda, lai gan tā nav ne tuvu attaisnojusi fanu cerības. ''Knicks'', kā jau pierasts, kuļas par austumu apakšgalu, izpelnoties aizvien lielāku komandas ''fanu'' naidu. Iespējams, tieši ņujorkieši ir atraduši labāko veidu, kā izšķērdēt ''liekos'' milijonus. Viņi turpina maksāt algu, kas nav mazā, bet gan viena no lielākajām visā līgā, Stefonam Mārberijam, kurš ir aizvadījis tieši nevienu spēli. Un gaidāms, ka šosezon neaizvadīs arī!

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsDeivids LīBens Gordons
Vidēji spēlē gūtie punkti15.320.2
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas11.43.2
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles2.13.1

Iekavās norādīta vieta savā konferencē
20:00 Filadelfijas ''76ers''(7) - Dalasas ''Mavericks''(9)
Šī būs abu komandu otrā tikšanās reize. Pirmā notika Dalasā, kad šī gada pirmajā spēlē pārāki izrādījās mājinieki, uzvecot savus šīsdienas oponentus ar 96:86. Galveno lomu, protams, spēlēja ''Mavericks'' līderis Dirks Novickis, gūdams 31 punktu, bet Džeisons Kids saviem partneriem asistēja deviņas reizes. Vienvārdsakot, "Mavericks" apspēlēja savus pretiniekus vienos vārtos, vienīgi "76ers" turējās līdzi rezultātā, beigās piekāpjoties vien ar desmit punktu pārsvaru. Arī zem groziem dominēja ''Mavericks'' centrs Eriks Dampjērs, savācot 14 atlēkušās bumbas. Par ''76ers'' līderi, pagaidām, jāuzskata Andrē Igodala, bet ja notiks plānotā Eltona Brenda atgriešanās, tad Igodalam šo godu var nākties atdot traumētajam komandas biedram. Neapšaubāms ''Mavericks'' līderis ir vācietis Dirks Novickis, kurš ir arī viens no ''Mavericks'' kapteiņiem, tā pat kā Igodala savā vienībā. ''76ers'' ir uzvarējuši visas savas pēdējās septiņas spēles, kas ļauj uzskatīt viņus par šīvakara cīņas favorītiem. Arī ''Mavericks'' izbraukumā nespēlē tik veiksmīgi, lai gan atguvušies no sliktā sezonas sākuma, ir pamatīgi ieskrējušies un gaidāms, ka drīz ieskries ''playoff'' zonā, lai tur apstātos uz palikšanu.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsAndrē IgodalaDirks Novickis
Vidēji spēlē gūtie punkti17.525.9
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas6.28.7
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles5.42.6

21:00 Hjūstonas ''Rockets''(5) - Denveras ''Nuggets''(3)
Komandas, kas rietumu konferencē atrodas viena otrai gandrīz blakus. Tādēļ gaidāma interesanta spēle. Kā mīnuss jāuzskata abu komandu potenciālo līderu iztrūkums. Gan Karmelo Entonijs, gan Treisijs Makgreidijs ir iedzīvojušies savainojumā, kas protams pazeminās spēles kvalitāti, lai gan viņi nebija tik spilgti izteikti līderi. Aiz Makgreidija muguras (bet varbūt pat priekšā?) atrodas ķīnietis Jao Miņs, kurš, kā jau gaidāms, sāks ''All Star'' spēli kā pamatcentrs, ja vien neiedzīvosies kādās veselības likstās. Kā Entonija aizstājējs minams iemainītais Čonsijs Bilapss, kurams šī ir viena no veiksmīgākajām sezonām un mērķis ir tikai viens. Uzvilkt savā pirkstā otro čempiona gredzenu. Un kāpēc lai to neizdarītu, ja pie labas veselības būs visi "Nuggets" rīcībā esošie spēlētāji. Bet primārais mērķis, protams, ir izcīnīt uzvaru šovakar, kas viņiem var izdoties, lai gan ''Rockets'' ir komanda, kas mājās bieži nezaudē. Iespējams, vakara otra galvenā spēle, jo visas nobāl "Lakers"-''Cavaliers'' dueļa priekšā.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsJao MiņsČonsijs Bilapss
Vidēji spēlē gūtie punkti19.718.6
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas9.72.7
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles1.86.7

21:00 Šarlotes "Bobcats"(11) - Sanantonio "Spurs"(2)
Šī būs abu komandu pirmā savstarpējā spēle šosezon. "Spurs", kā jau ierasts ir vieni no rietumu galvenajiem favorītiem, tāpat, vieni no galvenajiem favorītiem, kas var izcīnīt čempionu kausu. Komanda, kura nokomplektēta no pieredzējušiem spēlētājiem. Jaunākais ieguvums ir Ostins Krošīrs, kuram aiz muguras pieklājīga pieredze NBA. Šī Krošīram ir jau 12 sezona basketbola mekā. Tieši pieredzējušie, nevis jaunie savāc titulus. "Spurs" jebkuru komandu tur sasprindzinājumā līdz pat spēles beigām, par ko sāpīgi uzzināja vairākas komandas, pēdējā no tām- Losandželosas "Lakers", kuriem liktenīgs izrādījās Rodžera Meisona metiens desmit sekundes pirms finālsirēnas. Uzvara ar vienu punktu. Un tā ir noticis vairākās spēlēs. Tāpat pēdējo metienu var uzticēt francūzim Tonijam Pārkeram, kurš ir viens no "Spurs" līderiem. Par galveno vilcēju gan jāsauc spēka uzbrucējs Tims Dankans, kurš aizvada kārtējo solīdo sezonu. "Bobcats" komandā galveno lomu spēlē Džeralds Voless, kuram šī ir septītā sezona NBA. Šosezon "Bobcats" vienība ir strauji pielikusi, spējot pakāpties jau līdz 11 vietai konferencē, kas gan nav komandas spēju kalngals, tāpēc, iespējams, komanda pat varēs cerēt uz izslēgšanas spēlēm, lai gan tas var notikt pie lielas apstākļu sakritības un labas spēlētāju veselības.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsDžeralds VolessTims Dankans
Vidēji spēlē gūtie punkti16.620.3
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas7.610.2
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles2.33.6

Izmantotie resursi:
nba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-01-19 16:14, pirms 16 gadiem
Es jau gaidu LA vs Lebrona legionu

  +3 [+] [-]

, 2009-01-19 16:15, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Par Bobcats ne vārda
"Bobcats" komandā galveno lomu spēlē Džeralds Voless, kuram šī ir septītā sezona NBA

     [+] [-]

, 2009-01-19 16:15, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: Par Bobcats ne vārda
Būs...
Par tādu komandu aizmirsu...

  +3 [+] [-]

, 2009-01-19 16:15, pirms 16 gadiem
AIR23 rakstīja: Es jau gaidu LA vs Lebrona legionu
To gaida visi...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-19 16:16, pirms 16 gadiem
Ulvis Brože rakstīja: Būs...
Par tādu komandu aizmirsu...
Uzliec augšā par Rockets vs Nuggets. Savādāk virsraksts ir par Rietumu dueli, bet raksts sākas ar Austrumu dueli

  +1 [+] [-]

, 2009-01-19 16:19, pirms 16 gadiem
libertines rakstīja: Uzliec augšā par Rockets vs Nuggets. Savādāk virsraksts ir par Rietumu dueli, bet raksts sākas ar Austrumu dueli
Viss iet pēc spēles sākuma laikiem, tātad, "Austrumu duelim" tur arī jāpaliek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-19 17:07, pirms 16 gadiem
Vareeja LTV7 paraadiit warriors speeli sovakar, piennemammaa laika vismaz!

  -1 [+] [-]

, 2009-01-19 17:16, pirms 16 gadiem
kuuminsh7 rakstīja: Vareeja LTV7 paraadiit warriors speeli sovakar, piennemammaa laika vismaz!
Piekriitu buutu shodienas speeli paraadiijushi nevis 7dien,kad tiksies Lakers-Spurs!

     [+] [-]

, 2009-01-19 17:32, pirms 16 gadiem
Kas Jauns? rakstīja: komanda pat varēs cerēt uz izslēgšanas spēlēm, lai gan tas var notikt pie lielas apstākļu sakritības un labas spēlētāju veselības.

sezona vēl knapi pusē, Bobcats 2.5GB līdz Play-Off spotam, bet Tu jau te sāc par apstākļu sakritībām runāt sūdzēšos esportam

P.S. Jau šīs nakts uzvara pār Spurs Bobcats padarīs par PO cienīgu dalībnieci!
Neuztraucies, "Thunder" pēc divu uzvaru sērijas cēlu debesīs, gan Šarlotei arī pienāks laiks.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-19 21:26, pirms 16 gadiem
kuuminsh7 rakstīja: Vareeja LTV7 paraadiit warriors speeli sovakar, piennemammaa laika vismaz!
Zinot ka LTV 7 speles ar stundas nokavesanos diezvai tas ir pienemams laiks.Protams butu kadi 20 cilveki kas skatitos,bet vai tas ir izdevigi nezinu gan...