Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņam grūta cīņa

Andrejs Siliņš

Biedriņam grūta cīņa
Endrjū Boguts
Foto: AP

Šonakt 3:30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē Andra Biedriņa Goldensteitas "Warriors" izbraukumā tiksies ar Milvoki "Bucks".

Milvoki "Bucks" šīs sezonas 39 spēlēs mazāk nekā pusē izcīnījuši uzvaras - tikai 16 panākumi un desmitā vieta Austrumu konferencē. Mājās "Bucks" nav spēlējuši peļami, uzvaru/zaudējumu attiecība pat ir labāka nekā Goldensteitas basketbolistiem (11/5 pret 11/7), tiesa, aizvadītas divas spēles mazāk. Ar uzbrukumu pagaidām Milvoki nav sekmējies pārāk labi - tikai 94,8 punkti gūti ik spēli, akmēr ielaisti pieci vairāk. Jādomā, ka šonakt "Bucks" gūs vairāk punktu nekā vidēji to iespējuši, taču, vai ar to pietiks?

Spēlē pret Čikāgas "buļļiem" "Warriors" kapteinis Barons Deiviss atkārtoja rezultativitātes rekordu, gūstot 40 punktus. "Es to izdarīju "United Center" arēnā [Čikāgas mājvietā - aut. piez.]. Tas ir ļoti jauki. Sajutos kā Maikls Džordans," jācer, ka ar nelielu ironijas devu pēc spēles teica Deiviss. Aizsargs nav izlaidis nevienu no 41 spēles šosezon, un "Warriors" pirmo reizi vairāku sezonu laikā šajā gada laikā ir ar pozitīvu bilanci. Cits "karavīru" kapteinis Stīvens Džeksons bijsi produktīvāks kā jebkad iepriekš savā karjerā.

Lai arī "Bucks" līderi ir ārējie spēlētāji - Maikls Reds un Mo Viljamss -, pēdējā laikā aizvien lielāku uzmanību pretiniekiem sākt pievērst "buku" apakšējie spēlētāji. Līgas jaunpienācējs Ji Jianlians ir ceturtais labākais punktu guvējs komandā (10,3 vidēji mačā), bet savulaik ar milzīgām cerībām draftētais austrāļu centrs Endrjū Boguts vidēji guvis 13,2 punktus un izcīnījis deviņas bumbas zem groziem. Daudzpusīgais centrs ir divus gadus vecāks par latvieti Andri Biedriņu, taču draftēts tika vēlāk. Boguts ir garāks un masīvāks nekā Biedriņš. Iespēja, ka drīzāk Dons Nelsons "Bucks" centra segšanu uzticēs Alam Haringtonam nevis Biedriņam, pastāv - Boguts ir bīstams ne tikai groza tuvumā, bet arī no tālākas distances un, tā kā vienīgais latvietis NBA, "dzīvojas" vairāk pa groza apakšu un efektīvāks aizsradzībā ir tieši groza tuvumā (jo kājās nav tik spēcīgs), tad ļoti iespējams, ka Nellijs uzticēs Boguta neitralizēšanu Haringtonam.

Vēl ticamāku šo variantu padara Jianliana persona "Bucks" sastāvā. Ķīniešu jaunā basketbola zvaigzne ir ļoti daudzpusīgs, ar metienu no visām distancēm, ar caurgājiena iespēju - tas viss liek domāt, ka Nelsons šī jaunieša segšanu uzticēs vēl vienam "Warriors" kapteinim Metam Bārnsam. Haringtons Jianlianam varētu sagādāt milzīgas problēmas, jo nevar noliegt - ķīnietis ir ātrāks par šo amerikāni, savukārt Bārnss, kurš pēc būtības ir vieglais uzbrucējs (ar no tā izrietošajām sekām, proti, ātrāks par apakšējiem), Jao Mina tautietim drīzāk varētu tikt līdzi kājās.

Pēdējā laikā "Bucks" galvenais treneris Lerijs Kristkoviaks uzteicis tieši Bogutu: "Esam kļuvuši daudzpusīgāki, mēģinot iespēlēt bumbu Bogutam. Sezonas sākumā rīkojos nepareizi - ja viņš neizmantoja pirmās divas trīs iespējas, mēģināju uzbrukt ar citiem spēlētājiem." Arī pats Boguts ir daudz apmierinātāks, kad komanda vairāk uzticam centram: "Viņi teica, ka iespēlēs vairāk. Ir patīkami dzirdēt, ka treneris tā saka, tas dod pārliecību. Ja izdarīšu spēlē 20 metienus, esmu pārleicināts, ka vismaz pusi trāpīšu, tāpēc, jo vairāk metienu, jo labāk." Skaidrs, ka Boguts spēlēs daudz, kas savukārt nozīmē, ka, ja arī piepildīsies prognoze par Haringtona došanos sākumsastāvā, arī Biedriņš tiks pie pietiekami lielas iespējas spēlēt.

Tomēr Biedriņam nebūs jāspēlē tikai aizsardzībā. Šķiet, Boguts pateicis atslēgas frāzi Biedriņa progresam uzbrukumā - "Ir patīkami dzirdēt, ka treneris tā saka, tas dod pārliecību". Lai arī Nelsons jau izteicies, ka centīsies vairāk izmantot latvieti uzbrukumā, godīgi jāatzīst, ka nekas manāmi mainījies nav joprojām.

Betway.com prognozes.
Bucks 1.67
Warriors 2.25

Izmantotie resursi:
www.nba.com
www.betway.com

  -4 [+] [-]

, 2008-01-19 18:25, pirms 16 gadiem
biedrins vs chinamen 2

     [+] [-]

, 2008-01-19 18:26, pirms 16 gadiem
var izcelt normālu kāpostu uz šito spēli!
Slēpts komentārs: McRELE

  -3 [+] [-]

, 2008-01-19 18:32, pirms 16 gadiem
it ka vajadzētu paņemt!!!nesaprotu kapēc toto kpeficenti par labu bucks!!!
tas ka nelsons teica ka vairāk bumbu dos Biedriņam laikam bija kaut kads bullshits!!!vislaik tik aizbildinas tad AB trauma tad kaut kas cits!!!
Ja AB pats pasaka ka viņam trauma netraucē tad lai spēlē, nevis kaut ko sāk fantazēt!!!
ok, go warriors!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-01-19 18:35, pirms 16 gadiem
nu nezinu, cik esmu skatiijies pedeejaas speeles, Biedru nu jau biezhaak saak redzeet laukumaa, tiesa taas nebija vinja labaakaas speeles, domaaju, ka tas ir tikai saakums, bet tas, ka biezhaak vinjam dod apspeeleet 1 pret 1, ir aciim redzami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-19 18:38, pirms 16 gadiem
to McRele

debijas sezonā mest 10 punktus izcīnīt 6 atl.b. un bloķēt 1,1 metienu vidēji spēlē ir ļoti laba statistika, ir seviški zinot, ka Yi ir 1987.gads un viņam vēl ir milzīgs potenciāls...Un 2.13 garam spēle'tājam mest 3p ar 33% precizitāti arī nav slikti...Tāpēc labāk pagaidi pāris gadus un tad paskaties kā ''uzpūstā zvaigzne'' spēlēs...Varbūt pat vēl par viņu fanosi

Un arī Boguts nav pārvērtēts,domāju ,ka arī Bogutam vēl ir rezerve, kur attīstīties...Domāju, ka ja pieliks nedaudz uzbrukumā, būs ļoti labs spēlētājs...

  -2 [+] [-]

, 2008-01-19 18:40, pirms 16 gadiem
to rasheed pacer

šī spēlē nav nemaz tik droša...bucks ir laba komanda, labi tā nav top komanda, bet atsevišķas spēles tā var nospēlēt pat ļoti labi...Un arī sastāvs tai ir labs...ir gan ,kas var iemest no distances, gan arī garie ir labi...

Bucks statistika:
mājās:11uzvaras-5zaudējumi izbraukumā:5 uzvaras, 18zaudējumi...Bucks ir izteikta sava laukuma komanda...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-19 18:48, pirms 16 gadiem
jā un ķīnieša 10 pts spēlē noraks GSW!!
p.s. Boguts ir pārvērtēts!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-19 20:43, pirms 16 gadiem
Nesaprotu, kas notika? Visu laiku skatījos spēles pa League Pass. Pēkšņi vairs neko nerāda, prasa "Provider" un "Account Number", lai gan pie reģistrācijas neiedeva ne to numuru, ne arī provaideru. Kas tie ir par jokiem? Ko lai tagad dara?

     [+] [-]

, 2008-01-19 20:53, pirms 16 gadiem
nebrinitos ja AB daudz vairak saktu izmantot play-off(protams ja GSW ieklus tada pasakuma) Neliijs ir izcils psihologs, vins doma ari par nakotni...
Es par AB un Redu...
Un luudzu Nellij veco zen - C.J.Watsonam dod vairak minutes...ludzu...

     [+] [-]

, 2008-01-19 21:05, pirms 16 gadiem
domaaju ka GSW uzvarees, un noveelu otro sezonas dalju veel veiksmiigaaku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-01-20 01:07, pirms 16 gadiem
AB varetu vairak pakapaat uz atlekusajam, cik man sanak vinu redzet, neredzu ka vins baigi citigi pec vinam iet, bet varbut ari kludos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja