Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Šī bija tikai viena spēle, noturēt līmeni būs grūtāk"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Šī bija tikai viena spēle, noturēt līmeni būs grūtāk"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunais basketbolists Kristaps Porziņģis pēc sava karjeras pagaidām labākā NBA mača, kurā guva 29 punktus pret „Hornets”, izteicās, ka ir bijis ļoti priecīgs dzirdēt vietējo līdzjutēju atbalstu, taču šīs spēles nozīmi nepārvērtē – svarīgāk ir noturēt stabilu sniegumu visas sezonas gaitā. Savukārt viņa partneris Karmelo Entonijs norādīja, ka šī ir tikai pirmā no daudzajām lieliskajām Porziņģa spēlēm.

„Lieliska uzvara komandai. Centos palīdzēt, kā vien spēju,” pēcspēles intervijā Ņujorkas medijiem izteicās Kristaps Porziņģis. „Nebija domas par savu statistiku vai ko tādu, tā vienkārši spēle ievirzījās. Trāpīju dažus metienus, skaidrs arī, ka varēju nospēlēt labāk, taču šī bija tikai viena spēle. Tāpat svarīgākais ir tas, ka ar manas labās spēles palīdzību izdevās izcīnīt uzvaru.”

„Pirms spēles man bija sajūta, ka nevajag pārforsēt un pārāk noskaņoties, taču tajā pašā laikā vēlējos būt agresīvs uzbrukumā,” Porziņģis skaidroja savu metienu izvēli. „Ja man ir brīvs metiens, tad to uzņemos, ja nav, tad turpinu spēlēt, jo zinu, ka turpinājumā būs citas iespējas – tāds bija mans noskaņojums šodienas spēlei.”

„Dzirdēt šādu vietējo līdzjutēju atbalstu bija patiešām iespaidīgi,” turpināja Porziņģis. „Vai zināju, ka sagaidīšu šādu mirkli? Jā, agrāk vai vēlāk, taču zināju, ka tā būs. Īsti gan negaidīju, ka jau šobrīd, taču Ņujorkā tas viss notiek visai ātri. Taču jāuzsver, ka šī bija tikai viena spēle. Vēlos turpināt uzsākto un parādīt to pašu katrā spēlē. Nospēlēt vienu šādu maču ir uzdevuma vieglākā puse, savukārt grūtāk ir noturēt labu līmeni visas sezonas gaitā.” Latvijas basketbolists sezonas sākumā guvis 12.8 punktus un savācis 8.6 atlēkušās bumbas, vidēji spēlē bloķējot 1.1 pretinieku metienu. Metienus no spēles Porziņģis pagaidām izpildījis ar 40.7% precizitāti.

„Pirms debijas visi teica, ka esmu 2-3 gadu projekts. Zinu, ka pēc šiem 2-3 gadiem es būšu labāks spēlētājs, taču zināju arī, ka jau esmu gatavs NBA spēlei. Ar tādu domu arī iesāku savu karjeru NBA,” sacīja Porziņģis. Viņa 29 gūtie punkti pagaidām ir sezonas rekords debitantu vidū, savukārt vismaz 25+10 rādītāji vienā spēlē 20 gadu vecumā ir kas tāds, ko nav paveicis līdz šim vēl neviens „Knicks” kluba bagātajā vēsturē.

Gan Porziņģis, gan „Knicks” galvenais treneris Dereks Fišers uzsvēra arī Karmelo Entonija lomu šodienas panākumā un veiksmīgajā spēlē, atzīmējot Karmelo nesavtīgumu vairākās situācijās un brīvu metienu izkārtošanu partneriem. Savukārt par Porziņģi Fišers izteicās šādi: „Vēl nav zināms, vai Porziņģis spēs vai nespēs šādu līmeni parādīt regulāri. Taču viņa prasmju un talanta kombinācija liecina, ka vienā brīdī viņa spēle kļūs pilnīga.”

Vasarā Ņujorkas medijos bieži parādījās liecības, ka Entonijs pilnībā apmierināts ar Porziņģa draftēšanu nav, taču treniņnometne un sezonas sākums šīs liecības aizgaiņājis, un tiek vēstīts, ka arī šonakt „Knicks” ģērbtuvēs Porziņģis vissirsnīgākos apsveikumus saņēma tieši no Karmelo. „Bija patiešām lieliska sajūta dzirdēt viņa vārdu izskanam mūsu arēnas līdzjutēju saukļos,” sacīja Entonijs. „Esmu patiešām lepns par viņu. Zināju, ka Porziņģis ir gatavs NBA līmenim. Zināju, ko sagaidīt. Tāpat arī esmu drošs, ka šajā spēlē parādītais sniegums ir tikai pirmais no daudziem, jūs visi to redzēsiet! Protams, tas vēl ir mācību process, taču šonakt viņam bija lieliska spēle, uzņemoties iniciatīvu un trāpot svarīgus metienus.”

Entonijam tika arī uzdots jautājums, vai viņš tāpat priecātos par cita partnera 29+11 statistiku vai tomēr īpaši atbalsta Porziņģi. „Es pats vēlos, lai tieši Porziņģim šajā līgā viss izdodas,” atbildēja Entonijs. „Labi zinu to sajūtu, kad visas prognozes ir pret tevi, tāpēc vēlos, lai Porziņģim izdodas tās apgāzt un pierādīt sevi. Es arī labi redzu, kādu darbu viņš iegulda treniņos, un tas arī viņam atmaksājas. Jā, viņš joprojām ir jauns puisis, taču darbs nes augļus.”

„Kāpēc vēlos, lai Porziņģis gūst panākumus? Pirmkārt, tas nāk par labu komandai. Otrkārt, tas nāk par labu man,” ar smaidu sacīja Entonijs. „Proti, man blakus komandā tad būs vēl viens augsta līmeņa spēlētājs. Bet vispār – Ņujorkā spēlēt ir grūti, it sevišķi vēl, ja iepriekš vispār neesi spēlējis NBA. Tāpēc vēlos viņam palīdzēt tikt ar to galā.”

Latvieša varējumu spiests novērtēt bija arī „Hornets” galvenais treneris Stīvs Klifords: „Porziņģis trāpīja abus tālmetienus un kārtīgi pacīnījās par atlēkušajām bumbām pie mūsu groziem. Tā viņam bija lieliska spēle.”

Pārtraukumā pēc trešās ceturtdaļas „Madison Square Garden” arēnā tika parādīts īpašs video par godu „Knicks” leģendai Patrikam Jūingam, kurš šobrīd strādā „Hornets” treneru kolektīvā, un to novērtēja arī Porziņģis: „Lūk, Jūinga piemērs ir tas, ko vēlos sasniegt – ilgu un sekmīgu NBA karjeru. Vēlos nospēlēt šeit Ņujorkā visu savu karjeru. Tas būtu mana sapņa piepildījums.”

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
NYK vs CHA Postgame: Porzingis Reacts To Fans...

1 2 40 komentāri

 +20 [+] [-]

, 2015-11-18 10:30, pirms 9 gadiem
#kp6 zvērā! man patīk arī viņa attieksme un 'turēšanās uz zemes'! lai daudz lielisku spēļu turpmāk! lepojos!

  +7 [+] [-]

, 2015-11-18 10:44, pirms 9 gadiem
Latvija lepojas Kristap,vēlu vēl ko tik pat lielisku ari citās spēlēs

  -2 [+] [-]

, 2015-11-18 10:46, pirms 9 gadiem
Kaut kur vārtrūmē apmīzies guļ Biedriņš.

  +4 [+] [-]

, 2015-11-18 10:48, pirms 9 gadiem
Kristaps malacis.

 +12 [+] [-]

, 2015-11-18 10:49, pirms 9 gadiem
Porziņģis varētu būt pirmais latvietis (sportists) kam nav problēmu ar galvu Itkā tik maz spēļu aizvadījis,bet liekas,ka NBA viņš jau ir ne pirmo gadu . Vēl ir daudz kur strādāt,bet ja traumu nebūs tur ir ļoti lielas perspektīvas

  +2 [+] [-]

, 2015-11-18 10:50, pirms 9 gadiem
Zingers malacis, vienpersoniski ceļ valsts tēlu un basketu kopumā. Lielāka reklāma nekā visiem citiem sporta veidiem kopā ņemtiem, varbūt vienīgi izņemot Gulbi tenisā .

  +7 [+] [-]

, 2015-11-18 10:57, pirms 9 gadiem
Kristaps malacis! Neatlaidīgs darbs un cīņasspars uz laukuma! Nepadodies Kristap! LATVIJA ar tevīm!

 +13 [+] [-]

, 2015-11-18 11:08, pirms 9 gadiem
Lielu lomu spēlē arī bračkas, kas ļauj Kristapam koncentrēties spēlei. Bet arī viņi atzīst, ka čalim galvā viss ir kārtībā.

zigmārs112 rakstīja: Porziņģis varētu būt pirmais latvietis (sportists) kam nav problēmu ar galvu Itkā tik maz spēļu aizvadījis,bet liekas,ka NBA viņš jau ir ne pirmo gadu . Vēl ir daudz kur strādāt,bet ja traumu nebūs tur ir ļoti lielas perspektīvas

  +4 [+] [-]

, 2015-11-18 11:22, pirms 9 gadiem
baisulis rakstīja: Lielu lomu spēlē arī bračkas, kas ļauj Kristapam koncentrēties spēlei. Bet arī viņi atzīst, ka čalim galvā viss ir kārtībā.
Aizmirsi pieminet,ka mamma ar teti ari NY dzivo kopa

  +5 [+] [-]

, 2015-11-18 12:02, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Porziņģis varētu būt pirmais latvietis (sportists) kam nav problēmu ar galvu Itkā tik maz spēļu aizvadījis,bet liekas,ka NBA viņš jau ir ne pirmo gadu . Vēl ir daudz kur strādāt,bet ja traumu nebūs tur ir ļoti lielas perspektīvas
Nu nevarētu teikt, ka Irbem vai Zemgum būtu problēmas ar galvu. Cits jautājums par basketbolistiem.

  +6 [+] [-]

, 2015-11-18 12:04, pirms 9 gadiem
Nepamet sajūta, ka KP var kļūt par vienu no visu laiku izcilākajiem.
Kā Business insider bija minēts, Kristapam ir centra augums, aizsarga metiens un uzbrucēja atlētisms. Ja pie šīm komponentēm tiks strādāts, Porziņģim ir visas iespējas kļūt par kaut ko tādu, ko basketbols vēl nav piedzīvojis.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 12:23, pirms 9 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=P5U... KP dominance

Līmeni noturēt grūti būs, jā, jo būs vēl labāk
Slēpts komentārs: zigmārs112

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 12:57, pirms 9 gadiem
Atradu interesantu video
https://www.youtube.com/watch?time_...

  +2 [+] [-]

, 2015-11-18 13:17, pirms 9 gadiem
zigmārs112
Kaut kur vārtrūmē apmīzies guļ Biedriņš. Žēl ka tu Zigmār kko tādu nekad nesasniegsi, kā Biedriņš! Pūsti tālāk nīdēj :* anonīmais mastro.......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-18 13:35, pirms 9 gadiem
Tas bija vareni, vārdu trūkst! Laba dāvana Latvijas dzimšanas dienā! Lai biežāk izdodas šādas spēles!

  -1 [+] [-]

, 2015-11-18 13:46, pirms 9 gadiem
Vakumpumpis rakstīja: zigmārs112
Kaut kur vārtrūmē apmīzies guļ Biedriņš. Žēl ka tu Zigmār kko tādu nekad nesasniegsi, kā Biedriņš! Pūsti tālāk nīdēj :* anonīmais mastro.......

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 13:59, pirms 9 gadiem
Protams, bet galvenais ir tas ka puika ir uz pareizā ceļa. Nākotnē kļūs par monstru, iespējams pat par otru Novicki, Kiriļenko līmeni viņš jau tagad velk

  +4 [+] [-]

, 2015-11-18 14:01, pirms 9 gadiem
CHAMPION23 rakstīja: Labākā spēle karjerā iekš NBA ir nospēlēta,arī slotas kāts izšauj!
izskatās,ka tieši tev arī ir trāpīts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-18 15:39, pirms 9 gadiem
N1 ';

     [+] [-]

, 2015-11-18 15:41, pirms 9 gadiem
NBA Pulss - Kristaps N1 !!!
NBA PULSE | NBA.com
';

  +3 [+] [-]

, 2015-11-18 16:03, pirms 9 gadiem
timoty rakstīja: NBA Pulss - Kristaps N1 !!!
http://www.nba.com/pulse/
Tak naktī bija 12k pret Vaitsaida 5k.

  +5 [+] [-]

, 2015-11-18 16:28, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Porziņģis varētu būt pirmais latvietis (sportists) kam nav problēmu ar galvu Itkā tik maz spēļu aizvadījis,bet liekas,ka NBA viņš jau ir ne pirmo gadu . Vēl ir daudz kur strādāt,bet ja traumu nebūs tur ir ļoti lielas perspektīvas
Atvainojos, bet Dukurs, Štrombergs, Apinis, Ikauniece utt.. tiem ir problēmas ar galvu, ja tā piekasās Tavam komentāram? Tizls esi un Tev ir problēma ar galvu.

     [+] [-]

, 2015-11-18 16:41, pirms 9 gadiem
Sociālie tīkli: Komentāri no cilvēkiem, kas agrāk pat basketbolu neskatījās

I told y'all Porzingis was a good pick for the Knicks no one believed me

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 16:59, pirms 9 gadiem
KazahsLV rakstīja: Atvainojos, bet Dukurs, Štrombergs, Apinis, Ikauniece utt.. tiem ir problēmas ar galvu, ja tā piekasās Tavam komentāram? Tizls esi un Tev ir problēma ar galvu.
Tak tur liekas vairāk bazars par naudu un galvu. Neviens no minētajiem jau baigo piķi nepelnīja. Paši kapājās par savu naudu. Tik pat labi tavā bariņā var iemest Serģi un Rasmani. Tie vispār likās parasti puikas kaut gan bija 5 kārtējie pasaules čempji. Te gan jautājums vairāk par miljoniem tādiem, ka tev visa dzīve nodrošināta. Redz AB ar to pietika. Par KP redzēsim pēc lielā līguma.(kaut gan kāpēc lai viņš nebūtu tāds pats kā citi spēlētāji un spēlētu patikas pēc).

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 17:00, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tak tur liekas vairāk bazars par naudu un galvu. Neviens no minētajiem jau baigo piķi nepelnīja. Paši kapājās par savu naudu. Tik pat labi tavā bariņā var iemest Serģi un Rasmani. Tie vispār likās parasti puikas kaut gan bija 5 kārtējie pasaules čempji. Te gan jautājums vairāk par miljoniem tādiem, ka tev visa dzīve nodrošināta. Redz AB ar to pietika. Par KP redzēsim pēc lielā līguma.(kaut gan kāpēc lai viņš nebūtu tāds pats kā citi spēlētāji un spēlētu patikas pēc).
Jā, bet viņš/viņa runāja pa visiem sportistiem kopumā, tā ir, ka nemāk Zigis izteikties.

  -2 [+] [-]

, 2015-11-18 17:49, pirms 9 gadiem
Krokodils rakstīja: Zingers malacis, vienpersoniski ceļ valsts tēlu un basketu kopumā. Lielāka reklāma nekā visiem citiem sporta veidiem kopā ņemtiem, varbūt vienīgi izņemot Gulbi tenisā .
Varbūt vēl Briedis kaut ko izdarīs.

  -3 [+] [-]

, 2015-11-18 17:54, pirms 9 gadiem
KazahsLV rakstīja: Atvainojos, bet Dukurs, Štrombergs, Apinis, Ikauniece utt.. tiem ir problēmas ar galvu, ja tā piekasās Tavam komentāram? Tizls esi un Tev ir problēma ar galvu.
vnk EJ TU NOST, kādus uzvārdus tu te salīdzini ar lielo pro sportu

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 18:07, pirms 9 gadiem
atvainojos, bet cik tad mums tādu sportistu bijuši, kas pelna patiešām lielas naudas?! Biedriņš, OZO, Gulbis, Irbe, mazākos daudzumos Kambala, KHL latviešu leģionāri, Skrastiņš utt. utt. Nav mums labi apmaksāti sportisti nemaz tik daudz, turklāt Porzis ir otrais, kas saņem tik lielu piķi 20 gados.
Un tagad salīdzinam - Biedrs uzreiz savam Poršam iegādājās 5 teļukus, lai meitenēm jautrāk ;D
Porzis teica, ka pirmais ko izdarīs ir nodrošinās ģimeni.
Stulbs komentārs vispār. Nepatīk analizēt citu makus.

     [+] [-]

, 2015-11-18 21:00, pirms 9 gadiem
zigmārs112 rakstīja: Porziņģis varētu būt pirmais latvietis (sportists) kam nav problēmu ar galvu Itkā tik maz spēļu aizvadījis,bet liekas,ka NBA viņš jau ir ne pirmo gadu . Vēl ir daudz kur strādāt,bet ja traumu nebūs tur ir ļoti lielas perspektīvas
par KP esmu drošs, bet AB arī pirmos 3-4 gadus bija pilnībā ar galvu kārtīobā

     [+] [-]

, 2015-11-18 22:40, pirms 9 gadiem
Doomy1990 rakstīja: viņs mīž virsū tādiem kā tu..
Jā, pārsvarā adekvāti komemtāri, bet pa vidu tāpat iesprauksies kāds runkulis!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-18 22:43, pirms 9 gadiem
lacis67 rakstīja: Protams, bet galvenais ir tas ka puika ir uz pareizā ceļa. Nākotnē kļūs par monstru, iespējams pat par otru Novicki, Kiriļenko līmeni viņš jau tagad velk
Viņš nebūs nekāds Novickis, viņš jau tagad ir PORZIŅĢIS, un ja kāds grib, tad lai līdzinās viņam!

     [+] [-]

, 2015-11-18 23:02, pirms 9 gadiem
Atkal divi rakstīja: Viņš nebūs nekāds Novickis, viņš jau tagad ir PORZIŅĢIS, un ja kāds grib, tad lai līdzinās viņam!
tak amīši vienkārši ir galvā stulbi un ieraugot garu balto eiropieti ar metienu uzreiz ir divas galējības - Novickis vai Barnjāni. neko citu nespēj redzēt. un tāpēc visādi 'eksperti' kā Smits raudāja par Porziņģi, bet tagad pēc desmit spēlēm jau sāk mainīt savas domas
1 2 40 komentāri