Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" par trim miljoniem iegūst "Bulls" amnestēto Būzeru

Rolands Eliņš

"Lakers" par trim miljoniem iegūst "Bulls" amnestēto Būzeru
Karloss Būzers
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Losandželosas "Lakers" kļuvis par jauno spēka uzbrucēja Karlosa Būzera mājvietu, jo izdarījis visaugstāko piedāvājumu. ESPN ziņo, ka par spēlētāja līgumu samaksāti vien 3,25 miljoni dolāru.

Deviņām NBA komandām bija tiesības piedāvāt Čikāgas "Bulls" amnestētajam Karlosam Būzeram līgumu, un saskaņā ar NBA noteikumiem Būzers nonāktu augstākā piedāvājuma izteicēja rīcībā. Šajā izsolē uzvarēja Losandželosas "Lakers", kuras ģenerālmenedžeris Mičs Kapčaks apstiprinājis komandas papildinājumu, nosaucot Būzeru par rūdītu un pieredzējušu NBA veterānu.

"Lakers" un NBA neatklāj izteiktā piedāvājuma vērtīcu, taču ESPN ziņo, ka līgums noslēgts 3,25 miljonu vērtībā. Lai arī Būzera spēlētprasme aizsardzībā apšaubīta vairākkārt, šāda līguma summa ir samērā maza, proti, teju piecreiz mazāk nekā viņa iepriekšējais noslēgtais līgums. Pats Būzers gan no tā nebūs cietējs, jo saskaņā ar NBA noteikumiem "Bulls" tik un tā jāizmaksā viņam 16,8 miljoni, kuri bija ierakstīti 2010. gadā noslēgtā līguma pēdējā sezonā.

Būzers līdz ar to papildina "Lakers" priekšējo līniju, kura zaudējusi Pau Gazolu (viņš pārgāja tieši uz "Bulls"), taču pagarinājusi līgumus ar Edu Deivisu un Džordanu Hilu, kā arī ar septīto numuru draftā izvēlējusies Džuliusu Rendlu. Būzers "Bulls" sastāvā vidēji spēlē guva 15,5 punktus un savāca deviņas atlēkušās bumbas.

Nopietni turpina bruņoties arī Lebronu Džeimsu ieguvusī Klīvlendas "Cavaliers", kuru papildinājuši Džeimsa bijušie cīņu biedri "Heat" komandā Maikls Millers un Džeimss Džounss, tāpat arī aktīvi notiek centieni pierunāt Reju Alenu uzspēlēt vēl vienu sezonu un uzspēlēt tieši Klīvendā. Neoficiāli avoti apstiprina, ka "Cavaliers" cenšas īstenot maiņu ar Minesotas "Timberwolves", kā rezultātā Klīvlendā nonāktu Kevins Lavs, bet pretējā virzienā dotos drafta pirmā izvēle Endrjū Viginss.

Dalasas "Mavericks" tikmēr paziņojusi, ka uz četriem gadiem pagarina līgumu ar saspēles vadītāju Devinu Herisu. Līguma summa tiek minēta 16,5 miljonu vērtībā, un Dalasai līdz ar to aizpildītas jau 13 spēlētāju vietas, taču tā joprojām atrodas 2,7 miljonus zem algu griestu līmeņa. Jāatgādina, ka Heriss gatavojās noslēgt ilgtermiņa līgumu ar "Mavericks" jau pirms pagājušās sezonas, taču guva savainojumu un vienojās par vienu sezonu ar minimālo algu.

Tik veiksmīgi ar pārrunām neveicas Fīniksas "Suns", kuras piedāvātos 48 miljonus nākamo četru gadu laikā noraidījis Eriks Bledso. Aizsargs, kurš pagājušajā sezonā vidēji spēlē guva 17,7 punktus, vēloties maksimālo līgumu (80 miljoni piecās sezonās), taču viņa iespējas mazina ierobežotā brīvā aģenta statuss. "Suns" tikmēr ar maiņas darījumu ieguvusi Aizeju Tomasu un draftējusi Taileru Enisu, līdz ar to nemaz tik izmisīgi pēc Bledso nedzenās.

Savukārt Glens Deiviss, pazīstams arī ar iesauku "Big Baby" (lielais mazulis), parakstījis viena gada līgumu ar Losandželosas "Clippers". Viņš šajā komandā noslēdza arī iepriekšējo sezonu, taču izmantoja spēlētāja iespēju un atteicās no pēdējā līgumā paredzētā gada 1,4 miljonu apmērā, cerot uz labāku piedāvājumu. To viņš nesagaidīja, un neoficiāli avoti vēsta, ka šīs cerības viņam maksājušas 200 tūkstošus, proti, jaunā līguma vērtība ir 1,2 miljoni.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-07-18 13:11, pirms 10 gadiem
Viņš pat var nespēlēt,bet saņems 16,9 miljonus no Bulls.Labs darījums

  +2 [+] [-]

, 2014-07-18 13:13, pirms 10 gadiem
tik ļoti lēti, priekš Lakers. neko labāku pat cerēt nevarēja

  +1 [+] [-]

, 2014-07-18 13:18, pirms 10 gadiem
Es nezinu kāpēc, bet man negribas, ka Cavs atdod prom Viginsu, lai gan no otras puses var jau iegūt kārtīgu NBA produktu Lova tēlā. Es atstātu Viginsu, laistu pa SG, Džeims SF, Tompsons vai tas pats Benets, kas šogad noteikti būs labāks, jo nometis svaru un uzlabojis spēli, pa PF, vienīgi Lovs ar savu spēku un masu var spēlēt arī centra pozīcijā, kurā mēs zinām, ka spēlē ļoti traumatiskais Varažeo.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-18 13:23, pirms 10 gadiem
jādod prom ir Waiters+ Tompsons pret Love, ne jau Wiginss. Kad vēl viņi tiks pie tāda draft picka

  +3 [+] [-]

, 2014-07-18 13:29, pirms 10 gadiem
jajankins rakstīja: jādod prom ir Waiters+ Tompsons pret Love, ne jau Wiginss. Kad vēl viņi tiks pie tāda draft picka
Cavs jau gribēja, taču Minesota noradija, ka velas Viginsu. Man jau ari gribetos, lai paliek viss kā ir tagad. Butu interesanti redzēt Džeimsu vienā komandā ar tā saukto nākotnes Lebronu. Divi Lebroni vienaa komandaa nav slikti.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-18 13:43, pirms 10 gadiem
Lebrons bez big 3 vienkarsi nevar

  +3 [+] [-]

, 2014-07-18 13:45, pirms 10 gadiem
Man gan šķiet, ka Klīvlendai daudz prātīgāk būtu neskriet pēc Love ... pat ne tamdēļ ka jāatdod Viginss, uzskatu šiem vērtīgāk būtu papildināties ar gruntīgu aizsardzības tipa centru ... Varežao notraumēsies un Cavs garais gals būs tāda pati caurstaigājamā sēta kā bija iekš Heat.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-18 13:47, pirms 10 gadiem
prieks kam Lovu vajag Klivlenda?? Vigins ari butu labs paliigs Lebronam

  +1 [+] [-]

, 2014-07-18 13:48, pirms 10 gadiem
Ja Lakers panāks brīnumu (kā tas ir gadījies arī iepriekš) un dabūs Love, tad tur jau kaut kas var sanākt... Tiesa nav ko dot pretī īsti, bet nu tāpēc arī saku- vajag brīnumu.

     [+] [-]

, 2014-07-18 13:50, pirms 10 gadiem
HitMix* rakstīja: prieks kam Lovu vajag Klivlenda?? Vigins ari butu labs paliigs Lebronam
Tu apskaties Cavs garo galu Viginss būs SG vai SF, bet tur trūkst garo.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-18 13:54, pirms 10 gadiem
Viginss ļoti daudz varētu mācīties no Džeimsa un tur varētu kaut kas sanākt, un zinot Lova spēli aizsardzībā, tad īsti neprasās viņu, plus Klīvlendā metēju ir pietiekami, Džeims, Irvings, arī Veiterss, vienīgi jābeidz čīkstēt viņam. Bet paskatoties, kas reāli no garajiem tāds labs ir palicis, tad acīs iekrīt Monro, Odens, pie noteikuma, ja viņu beidzot iespēlē, Okafors, un reāli viss. Bet te noteikti atkrīt Monro un Okafors, jo viņi noteikti prasīs daudz. Odens?

  +3 [+] [-]

, 2014-07-18 14:01, pirms 10 gadiem
Lakers šogad solīds sastāvs, ļoti simpatizē, par Kobes 6 gredzenu!

  +2 [+] [-]

, 2014-07-18 14:07, pirms 10 gadiem
Jo vairāk šūteru ap LBJ, jo labāk, manuprāt. Vismaz pēdējos gados tas nesa rezultātu. Ja nebūtu Bosh trīņi šajā postseason, diez vai viņi pat līdz finālam būtu tikuši. Milleru palaida, Batjē ar Allenu jau kā miroņi pa laukumu klīda, Veids bez metiena, Čalmers vnk nulle bija. Kad tas viss bija salicies, mierīgi iztika bez garā gala.
Tiesa, šobrīd ar Jones, Milleru un Kairiju jau izskatās gana cerīgs šis variants. Waiters ar var šad tad iemest.
P.S. Viņiem tak arī Haywood sēž uz soliņa, kas galīgi nav slikts centrs, īpaši komandai, kurā no C punkti nebūs vajadzīgi.
maafree rakstīja: Man gan šķiet, ka Klīvlendai daudz prātīgāk būtu neskriet pēc Love ... pat ne tamdēļ ka jāatdod Viginss, uzskatu šiem vērtīgāk būtu papildināties ar gruntīgu aizsardzības tipa centru ... Varežao notraumēsies un Cavs garais gals būs tāda pati caurstaigājamā sēta kā bija iekš Heat.

  +2 [+] [-]

, 2014-07-18 14:10, pirms 10 gadiem
nikee rakstīja: Lakers šogad solīds sastāvs, ļoti simpatizē, par Kobes 6 gredzenu!
Lai arī es esmu Lakers fans, bet sastāvs šobrīd vēl galīgi nav tāds priekš gredzena.
Nash, Lins, Kobe, Young- īsie ir okey.
Garie? Būzers un Hils... viss. Sacre nez vai būs baigais vilcējs. SF pozīcija ar mistērija... Xavier paliks?

     [+] [-]

, 2014-07-18 15:00, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Lai arī es esmu Lakers fans, bet sastāvs šobrīd vēl galīgi nav tāds priekš gredzena.
Nash, Lins, Kobe, Young- īsie ir okey.
Garie? Būzers un Hils... viss. Sacre nez vai būs baigais vilcējs. SF pozīcija ar mistērija... Xavier paliks?
Aizmirsi Randlu ar Deivisu. Nevar jau zinaat,kurs no trio-Hils,Boozers,Randls saks no benca. Un pár mazajiem tev nepiekritisu-Nash visdrizak bus miskaste,pár Kobes veselibu ari neko nevar zinat,Lins nav gatavs but 1.pg komandaa un Youngs ir lielisks scorers,bet tiesi tik pat drausmigs aizsargs. Fataali prasas pec kaada 3.nr. Terners? Aminu?

  +1 [+] [-]

, 2014-07-18 17:51, pirms 10 gadiem
Tieši tas kas mums bija vajadzīgs! Ceturtais PF!!

     [+] [-]

, 2014-07-18 18:34, pirms 10 gadiem
Tie, kas cer, ka Wigins aiz Lebrona muguras metiis 20 pt speelee aprausies. Viņam knapi 10pt speelee labaak, lai maina.

  -1 [+] [-]

, 2014-07-18 19:20, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Es nezinu kāpēc, bet man negribas, ka Cavs atdod prom Viginsu, lai gan no otras puses var jau iegūt kārtīgu NBA produktu Lova tēlā. Es atstātu Viginsu, laistu pa SG, Džeims SF, Tompsons vai tas pats Benets, kas šogad noteikti būs labāks, jo nometis svaru un uzlabojis spēli, pa PF, vienīgi Lovs ar savu spēku un masu var spēlēt arī centra pozīcijā, kurā mēs zinām, ka spēlē ļoti traumatiskais Varažeo.
Man arī tāda nojauta, ka atdodot Viginsu, to nāksies smagi nožēlot. Un vispār, cik lasīju MIN jau grib arī vēl Benetu un vēl pikus klāt. Diez vai būtu prātīgi divus pēdējo sezonu pirmos pikus atdot...

  -3 [+] [-]

, 2014-07-18 19:22, pirms 10 gadiem
nikee rakstīja: Lakers šogad solīds sastāvs, ļoti simpatizē, par Kobes 6 gredzenu!
Labi, ka PO tiks...

     [+] [-]

, 2014-07-18 19:23, pirms 10 gadiem
yeah rakstīja: Viginss ļoti daudz varētu mācīties no Džeimsa un tur varētu kaut kas sanākt, un zinot Lova spēli aizsardzībā, tad īsti neprasās viņu, plus Klīvlendā metēju ir pietiekami, Džeims, Irvings, arī Veiterss, vienīgi jābeidz čīkstēt viņam. Bet paskatoties, kas reāli no garajiem tāds labs ir palicis, tad acīs iekrīt Monro, Odens, pie noteikuma, ja viņu beidzot iespēlē, Okafors, un reāli viss. Bet te noteikti atkrīt Monro un Okafors, jo viņi noteikti prasīs daudz. Odens?
Blīčerreportā bija izanalizēts, kas notiktu, ja laukumā būtu Irvings un Lavs.... katastrofa aizsardzībā...

     [+] [-]

, 2014-07-18 23:57, pirms 10 gadiem
Labs darījum priekš Lakers .

     [+] [-]

, 2014-07-19 00:51, pirms 10 gadiem
Atkal LAL "eksperti" sagrūduši man mīnusus.

Laikam sadomājušies, ka Nešs + Kobe + Būzers būs labāks sniegums kā Nešs + Kobe + Gazols + Howards.

Naivie mazulīši.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-19 10:48, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Atkal LAL "eksperti" sagrūduši man mīnusus.

Laikam sadomājušies, ka Nešs + Kobe + Būzers būs labāks sniegums kā Nešs + Kobe + Gazols + Howards.

Naivie mazulīši.
Tu laikam domaa, ka uz laukuma tik tris speletaji. Ja LAL sogad iztiks bez traumam, tad var loti solidu sniegumu paradit. Nedomaju, ka vares nolauzt tadu komandas kimiju kaada ir Spurs u.c.,bet par playoff noteikti necinisies pedejaas piecaas sezonas speles. Man domat, ka bez D'antoni un bez Gasola Lakers var tikt talak nekaa ar viniem abiem. Visu cienu, Gasolam, par to kaa vins speleja divas sezonas, kad atnesa gredzenu, bet pec tam vins ir vienkarsi atskraidijis savas minutes uz laukuma. Cinas spars nebija vispar nekads. Vel jau Lakers var papildinaties ar kadu no Free Agents listes vai veikt kadu mainu kaa jau Lakers to pieprot.

     [+] [-]

, 2014-07-19 11:40, pirms 10 gadiem
noladets rakstīja: Tu laikam domaa, ka uz laukuma tik tris speletaji. Ja LAL sogad iztiks bez traumam, tad var loti solidu sniegumu paradit. Nedomaju, ka vares nolauzt tadu komandas kimiju kaada ir Spurs u.c.,bet par playoff noteikti necinisies pedejaas piecaas sezonas speles. Man domat, ka bez D'antoni un bez Gasola Lakers var tikt talak nekaa ar viniem abiem. Visu cienu, Gasolam, par to kaa vins speleja divas sezonas, kad atnesa gredzenu, bet pec tam vins ir vienkarsi atskraidijis savas minutes uz laukuma. Cinas spars nebija vispar nekads. Vel jau Lakers var papildinaties ar kadu no Free Agents listes vai veikt kadu mainu kaa jau Lakers to pieprot.
Viens elementārs jautājums- kuru komandu no šīgadējām 8 LAL izstums no PO zonas? Neviena komanda nav īsti zaudējusi kādu svarīgu spēlētāju (Vienīgi Parsons uz DAL, bet HOU vietā ir no austrumiem Ariza)

Ja mainīsies komandas PO zonā, tad tuvāk ir PHO pat bez Bledso. Pieraksti manus vārdus- LAL jaunajā sezonā netiks PO. 100%.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-19 14:13, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Viens elementārs jautājums- kuru komandu no šīgadējām 8 LAL izstums no PO zonas? Neviena komanda nav īsti zaudējusi kādu svarīgu spēlētāju (Vienīgi Parsons uz DAL, bet HOU vietā ir no austrumiem Ariza)

Ja mainīsies komandas PO zonā, tad tuvāk ir PHO pat bez Bledso. Pieraksti manus vārdus- LAL jaunajā sezonā netiks PO. 100%.
Pagajsgad, ja nemaldos, tad no 8. lidz 3. vietais skira vien 8as uzvaras. Tur gaja loti loti siivi katraa zinaa. Pat San Antonio tikai ar 20 zaudejumiem nebija nekur baigi atravusies no OKC un LAC, kad vel bija palikusas 10 speles sezonaa.
Es jau negribu but tas, kas domaa, ka Kobe joprojam ir tas Kobe, kas bija 2005. vai kaut vai 2010. gadaa,bet ja vins noturesies vesels un bez traumam, taa komanda 100% bus playoff zonaa. Kuru komandu izsitis? Memfisu,dalasu, Hjustonu, GSW... ja godigi - jebkuru var izsist un cinities pat par top 3. Kapec es taa domaju? Tapec, ka 1. LAL ar kobi vai bez kobes ir 2as dazadas komandas. 2. Es joprojam uzskatu, ka vins ir next to Jordan un ja nebus tas traumas atkal, vins to komandu vel 2-3 gadus vilks (tapat kaa Timmijs). 3. Vasaras ligaa Randls paradija zverigi labu pozicionaalo speli. Varbut nebija tas pats rezultativakais un ar visvairak atlecosajam bumbam, bet tik stabilu speli posta aizsardzibaa un uzbrukumaa (meginot apspelet un meklejot brivos velak) no rookija biezi neredz. Kopaa ar Boozera pieredzi un Randla jaunatnibu vini PF poziciju loti veiksmigi aizlapiis. 4. Hils paradija jau pagajuso sezon, ka ja vinam dod spelet un traumu nav vins ir stabils 1. centrs.Un tads var but jebkuraa komandaa. 5. Lins kopaa ar Neshu?? Jaa, Nash ir vecs, traumatisks un vairs nekad neradis to, ko pirms daziem gadiem, bet es ticu, ka Nesh ir tas speletajs, kas vienmer bija vajadzigs Linam (redzesi Lins bus progresejis savaa spele pa 50% ja ne vairak).

Ja taa godigi, tad uz LAL izredzem paslaik es skatos daudz pozitivak, nekaa kad vini panema Howardu un D'antoni. Es tajaa gadaa LAL momentali norakstiju atskiribaa no parejiem blavejiem. BET LAL saakot sezonu un LAL beidzot sezonu tajaa gada arii bija divas dazadas komandas...kapec? Tapec, ka Kobe pielagojas katram no taa sastava speletajiem un to, ko LAL radija sezonas beigas vareja jau uzskatit par cempionu komandas cienigu sniegumu... kapec vini izkrita 1. kartaa? Laikam tas nav jaskaidro.

un ja PHX nedabus galu galaa Bledso taa komanda nebus uz pusi taa, kas bija pagajsgad... Bledso bija svarigakais posms uzbrukuma rotacijas, kad bumba tika iespeleta kadam no brachkaam.

  +1 [+] [-]

, 2014-07-19 17:54, pirms 10 gadiem
Nu gan "smagi" utopisks savārstījums tev padevies. Lai es ar Rietumos atbalstu LAL, no viņiem nākamgad neko nesagaidu kā vien skaistu uzbrukuma spēli. Par PO aizmirsti - uzbrukums būs OK, bet aizsardzību nebūs kas notur. Nākamajā sezonā komandai vajadzētu vairāk domāt par labiem drafta pickiem un jauniem ļoti perspektīviem spēlētājiem nekā mēģināt savervēt tādus spēlētājus kā CA vai Lovs. Par PHX ar aizšāvi garām - tur ir daudz jauni un perspektīvi spēlētāji ar bez Bledso.. Un cik tad lielu lomu viņš spēlēja pagājušajā sezonā - pussezonu pavadīdams traumēts?

noladets rakstīja: Pagajsgad, ja nemaldos, tad no 8. lidz 3. vietais skira vien 8as uzvaras. Tur gaja loti loti siivi katraa zinaa. Pat San Antonio tikai ar 20 zaudejumiem nebija nekur baigi atravusies no OKC un LAC, kad vel bija palikusas 10 speles sezonaa.
Es jau negribu but tas, kas domaa, ka Kobe joprojam ir tas Kobe, kas bija 2005. vai kaut vai 2010. gadaa,bet ja vins noturesies vesels un bez traumam, taa komanda 100% bus playoff zonaa. Kuru komandu izsitis? Memfisu,dalasu, Hjustonu, GSW... ja godigi - jebkuru var izsist un cinities pat par top 3. Kapec es taa domaju? Tapec, ka 1. LAL ar kobi vai bez kobes ir 2as dazadas komandas. 2. Es joprojam uzskatu, ka vins ir next to Jordan un ja nebus tas traumas atkal, vins to komandu vel 2-3 gadus vilks (tapat kaa Timmijs). 3. Vasaras ligaa Randls paradija zverigi labu pozicionaalo speli. Varbut nebija tas pats rezultativakais un ar visvairak atlecosajam bumbam, bet tik stabilu speli posta aizsardzibaa un uzbrukumaa (meginot apspelet un meklejot brivos velak) no rookija biezi neredz. Kopaa ar Boozera pieredzi un Randla jaunatnibu vini PF poziciju loti veiksmigi aizlapiis. 4. Hils paradija jau pagajuso sezon, ka ja vinam dod spelet un traumu nav vins ir stabils 1. centrs.Un tads var but jebkuraa komandaa. 5. Lins kopaa ar Neshu?? Jaa, Nash ir vecs, traumatisks un vairs nekad neradis to, ko pirms daziem gadiem, bet es ticu, ka Nesh ir tas speletajs, kas vienmer bija vajadzigs Linam (redzesi Lins bus progresejis savaa spele pa 50% ja ne vairak).

Ja taa godigi, tad uz LAL izredzem paslaik es skatos daudz pozitivak, nekaa kad vini panema Howardu un D'antoni. Es tajaa gadaa LAL momentali norakstiju atskiribaa no parejiem blavejiem. BET LAL saakot sezonu un LAL beidzot sezonu tajaa gada arii bija divas dazadas komandas...kapec? Tapec, ka Kobe pielagojas katram no taa sastava speletajiem un to, ko LAL radija sezonas beigas vareja jau uzskatit par cempionu komandas cienigu sniegumu... kapec vini izkrita 1. kartaa? Laikam tas nav jaskaidro.

un ja PHX nedabus galu galaa Bledso taa komanda nebus uz pusi taa, kas bija pagajsgad... Bledso bija svarigakais posms uzbrukuma rotacijas, kad bumba tika iespeleta kadam no brachkaam.