Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" kandidātu lokā arī bijušais Vācijas izlases treneris Flemings

Andrejs Siliņš

"Knicks" kandidātu lokā arī bijušais Vācijas izlases treneris Flemings
Kriss Flemings pie Vācijas izlases soliņa. Foto: AP/Scanpix

Vērtīgākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Ņujorkas "Knicks" aizvien turpina galvenā trenera meklējumus, un starp kandidātiem nu izskanējuši vēl vairāki speciālisti, no kuriem viens ir bijušais Vācijas izlases un pazīstamā Vācijas kluba Bambergas "Brose" treneris Kriss Flemings.

Lai gan par favorītu cīņā par "Knicks" galvenā trenera amatu tiek uzskatīts Toms Tibodo, bet viņam cieši seko Kenijs Atkinsons, laiku pa laikam izskanējuši arī citi vārdi. Jau iepriekš kā reāls kandidāts nosaukts arī Maiks Millers, kurš kopš Deivida Fizdeila atbrīvošanas ir "Knicks" pagaidu trenera statusā.

Kā jaunākie kandidāti uz prestižo pozīciju tiek minēti vēl trīs speciālisti. Ime Udoka par treneri kļuva 2012. gadā, kad noslēdza savas spēlētāja gaitas. Septiņas sezonas Udoka bija Grega Popoviča asistents Sanantonio "Spurs" organizācijā, ar ko 2014. gadā izcīnīja NBA čempiontitulu, bet aizvadītajā sezonā strādāja par asistentu Filadelfijas "76ers".

Darba interviju ar "Knicks" aizvadīs arī Pets Dileinijs, kurš šobrīd ir Orlando "Magic" asistents, bet iepriekš līdzīgās pozīcijās strādājis arī Šarlotes "Hornets", Maiami "Heat" un Bostonas "Celtics". Dileinijs īsu brīdi bijis arī Maiami "Heat" fārmkluba galvenais treneris NBA Attīstības līgā.

Tāpat uz interviju uzaicināts amerikāņu speciālists Kriss Flemings, kurš pēdējos piecus gadus bijis asistents dažādos NBA klubos - Denveras "Nuggets", Bruklinas "Nets" un šobrīd Čikāgas "Bulls". Tiesa, lielāko daļu savas basketbola dzīves Flemings pavadījis Vācijā. Deviņdesmitajos gados Kvakenbrikas komandā Flemings bija uzbrucējs, bet vēlāk kļuva par šīs komandas asistentu. 2000. gadā Flemings kļuva par komandas galveno treneri.

2008. gadā Flemings tika izvēlēts par Dirka Bauermana aizstājēju pie Bambergas "Brose" stūres un ar slaveno Včijas klubu nostrādāja nākamās sešas sezonas, četrreiz kļūstot par Vācijas čempionu, trīsreiz par superkausa ieguvēju, trīsreiz par kausa ieguvēju un reizi par Vācijas gada labāko basketbola treneri.

2005. gadā Flemings vadīja Vācijas U20 izlasi, Eiropas čempionātā spēlējot arī pret Latvijas komandu. Mārim Gulbim gūstot 21 punktu un izcīnot deviņas atlēkušās bumbas, latvieši izrādījās krietni pārāki - 89:67.

2014. gadā Flemings kļuva par Vācijas izlases galveno treneri un vadīja komandu divos nākamajos Eiropas čempionātu finālturnīros. 2015. gadā vāciešiem pagalam neveiksmīgs starts - viena uzvara piecos mačos un 18. vieta, bet 2017. gadā četras uzvaras septiņās spēlēs un septītā pozīcija. Pēc Eiropas čempionāta Flemings atkāpās no amata, lai izmantotu ilgi gaidīto iespēju strādāt NBA.

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/