Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Pistons" iegūst Motejūnu, "Cavs" papildinās ar Frāju, Moriss uz "Wizards"

"Pistons" iegūst Motejūnu, "Cavs" papildinās ar Frāju, Moriss uz "Wizards"
Donāts Motejūns
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šovakar, plkst. 22:00 pēc Latvijas laika, noslēdzās termiņš, kad komandas vēl varēja pagūt savā starpā veikt spēlētāju maiņas. Detroitas "Pistons" otrdien no Orlando "Magic" ieguva uzbrucēju Tobiasu Harisu, bet šodien maiņas darījumā ar Hjūstonas "Rockets" papildinājusi sastāvu arī ar lietuvieti Donātu Motejūnu un uzbrūkošo aizsargu Markusu Torntonu. Tikmēr Klīvlendas "Cavaliers" pastiprinājusies ar Čaningu Frāju, vienlaikus šķiroties arī no komandas ilggadējā centra spēlētāja Andersona Varežao.

25 gadus vecais Donāts Motejūns, kurš šosezon mocījies ar muguras savainojumu, "Rockets" rindās laukumā izgājis vien 14 mačos, tostarp aizvadījis arī vairākas spēles NBA Attīstības līgā. Lietuvas izlases uzbrucējs pagājušajā sezonā caurmērā guva 12 punktus un izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas, bet šosezon šie rādītāji nokrituši līdz 5,6 punktiem un 2,1 bumbu zem groziem.

Kopā ar Motejūnu uz Detroitu dosies aizsargs Markuss Torntons, kuram "Pistons" būs jau septītā komanda basketbolista septiņus gadus ilgajā profesionāļa karjerā. Visilgāk (nepilnas četras sezonas) Torntons bija Sakramento "Kings" sastāvā, aizvadot produktīvāko karjeras posmu - caurmērā 28.9 minūtēs iespēti 14,4 punkti. Raķešu rindās Torntons pildīja vērtīga rezervista lomu, kopumā 47 spēlēs vidēji laukumā pavadot 18,8 minūtes un gūstot desmit punktus.

Tikmēr Hjūstonas rīcībā nonāks pieredzējušais centrs Džoels Entonijs, kā arī nākamā gada drafta pirmās kārtas izvēles tiesības.

Visu 12 gadus ilgo NBA karjeru Klīvlendas "Cavaliers" sastāvā pavadījušais brazīlietis Andersons Varežao trīs komandu maiņas darījumā rezultātā nonāks Portlendas "Trail Blazers" rindās. 33 gadus vecais spēlētājs pēdējās sezonas mocījies ar dažādiem savainojumiem, kā rezultātā Varežao kopš 2010. gada laukumā izgājis tikai 204 spēlēs. Portlenda no Klīvlendas iegūs arī 2018. gada drafta pirmās kārtas izvēles tiesības, taču maiņas darījuma centrālā figūra ir ar bīstamu tālmetienu apveltītais Orlando "Magic" uzbrucējs Čanings Frājs, kurš pārcelsies uz Varežao bijušo klubu "Cavaliers". "Magic" no Klīvlendas iegūs Džeredu Kaninghemu un nākotnes drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Šobrīd Rietumu konferences trešā spēcīgākā vienība Oklahomsitijas "Thunder" savas rindas papildinās ar nu jau bijušo Denveras "Nuggets" aizsargu Rendiju Foju. Apmaiņā pret 32 gadus veco Foju Kolorado štata komanda iegūs Derilu "Dīdžeju" Augustīnu, veterānu Stīvu Novāku, kā arī divas nākotnes drafta otrās kārtas izvēles tiesības.

Bijušais Fīniksas "Suns" uzbrucējs Markīfs Moriss, kurš kopš dvīņubrāļa Markusa nokļūšanas "Pistons" rindās jau vairākkārt publiski izteicis savu vēlmi tikt aizmainītam, karjeru turpinās Vašingtonas "Wizards" rindās. 26 gadus vecais spēlētājs šosezon 37 mačos vidēji 24,8 minūtēs guva 11,6 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas. Tikmēr uz Fīniksu dosies uzbrucēji Kriss Hamfrīss un Dežuans Blērs, kā arī pirmās kārtas izvēles tiesības kādā no nākamajiem draftiem.

Jaunās darbavietās turpmāk spēlēs arī vairāki saspēles vadītāji - otrdien uz Maiami "Heat" aizmainītais bijušais Šarlotes "Hornets" aizsargs Braiens Roberts Floridā tā arī neaizvadīs nevienu spēli, jo basketbolists kopā ar nākotnes drafta otrās kārtas izvēles tiesībām nonāks "Trail Blazers" rīcībā. 25 gadus vecais Šelvins Meks no Atlantas "Hawks" pārcelsies uz Jūtas "Jazz", bet vakanto vietu Atlantas sastāvā aizpildīs pieredzējušais Čikāgas "Bulls" aizsargs Kirks Hainrihs.

Visbeidzot Losandželosas "Clippers" apmaiņā pret Lensu Stīvensonu un 2019. gada drafta pirmās kartas izvēles tiesībām no Memfisas "Grizzlies" ieguvusi atlētisko uzbrucēju Džefu Grīnu. Grīns šosezon caurmērā 29,1 minūtē atzīmējies ar 12,2 punktiem, tikmēr Stīvensons pie Doka Riversa tā arī neizpelnījās stabilu spēles laiku - 15,8 minūtēs tikai 4,7 punkti.

Izmantotie resursi:
Sources: Thunder acquire Randy Foye from...
Sources: Cavaliers acquire Channing Frye in...
Donatas Motiejunas, Marcus Thornton Traded to...
Markieff Morris to Wizards: Latest Trade...
Lance Stephenson to Grizzlies: Latest Trade...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 20:39, pirms 8 gadiem
Pistons bruņojās, tik Back-up PG īsti nav, ja Redžijs no traumējas tad spēlei beigas bet visādi citādi spēcīga komanda, vēl Morisu var paspēt šovakar iegūt

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 21:26, pirms 8 gadiem
izskatās, ka Dvaitu neviens negrib un šis paliks Hjūstonā.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 21:51, pirms 8 gadiem
DJ Augustīnu vareeja knicks papuuleeties dabuut, daudz labaaks par Calderonu, džekam tik neviens nedod iespēju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 21:59, pirms 8 gadiem
ZagorS rakstīja: DJ Augustīnu vareeja knicks papuuleeties dabuut, daudz labaaks par Calderonu, džekam tik neviens nedod iespēju
Paskaties vairāk okc spēļu, labāks par kalderonu viņs moš ir, bet viņs ir staigājošs TO, kkādas brīnumainas piespēles cauri 3 čaļiem, nostaigāti utt. , nedomāju ka knicks fani gribētu to dien dienā redzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 22:05, pirms 8 gadiem
Brinos ka Heat nemeigina sev kaut ko iegut Bosha vieta ,jo cik saprotu Bosham sezona gala

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 22:05, pirms 8 gadiem
enzo360 rakstīja: Paskaties vairāk okc spēļu, labāks par kalderonu viņs moš ir, bet viņs ir staigājošs TO, kkādas brīnumainas piespēles cauri 3 čaļiem, nostaigāti utt. , nedomāju ka knicks fani gribētu to dien dienā redzēt
Nu bet cik viņam ir spēļu laiks? Domaa ja viņam dotu vairaak speeleet viņš neiespeeleetos?

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 22:05, pirms 8 gadiem
Morris cerams sāks spēlēt basi Wizards rindās, ļoti ceru ka Wizards ar viņa palīdzību paliks labāki, a to Walls nevar visu laiku viens pats kapāt.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-18 22:29, pirms 8 gadiem
Jeff Green uz CLIPPERS! Lance un 1 raunda tiesības uz Memphis! interesanti...

  -1 [+] [-]

, 2016-02-18 22:29, pirms 8 gadiem
Spica Grieta rakstīja: Brinos ka Heat nemeigina sev kaut ko iegut Bosha vieta ,jo cik saprotu Bosham sezona gala
Boša vietā un atdot tieši Bošu? Ir kaut kādi likumi, ka traumētos nevar iesaistīt maiņās.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-18 22:30, pirms 8 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Jeff Green uz CLIPPERS! Lance un 1 raunda tiesības uz Memphis! interesanti...
Tas varētu būt interesanti....

  +3 [+] [-]

, 2016-02-18 22:51, pirms 8 gadiem
Pagaidām Clipperi un Pistoni lielākie ieguvēji. Patiesībā NYK varēja pacīnīties par Augustinu, ļoti labs papildinājums būtu

  +3 [+] [-]

, 2016-02-18 22:58, pirms 8 gadiem
Sen tik garlaicigs trade deadline nav bijis.Visi baigi vasarai tanko

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 23:12, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Pagaidām Clipperi un Pistoni lielākie ieguvēji. Patiesībā NYK varēja pacīnīties par Augustinu, ļoti labs papildinājums būtu
Vēl jau pastāv arī maza iespēja, ka Rockets palaiž vaļā Lawsonu (par tādu iespēju baumoja, ja viņu neizdotos aizmainīt) un Knicks šo sagrābj. Bet domāju, ka Fils saprot, ka playoffi nespīd un mēģinās vasarā caur brīvajiem aģentiem kko sagrabināt.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-18 23:27, pirms 8 gadiem
Memfisa laikam ir izkāruši balto karogu. Wizards noteikti paliks labāki, bet knicks vajag vismaz kaut ko dabūt aizsargu pozīcijā.

  -2 [+] [-]

, 2016-02-18 23:48, pirms 8 gadiem
Calderons uz valmieru pret Buku Gabrānu

  -1 [+] [-]

, 2016-02-19 01:26, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Sen tik garlaicigs trade deadline nav bijis.Visi baigi vasarai tanko
Parasti jau arī šitas deadline ir tankošana vasarai, kur atdod it kā labākus spēlētājus pret sūdīgākiem, bet ar pēdējās sezonas līgumu. Tā kā gluži tā nevar teikt, ka tanko uz vasaru.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-19 01:27, pirms 8 gadiem
chubaki rakstīja: Memfisa laikam ir izkāruši balto karogu. Wizards noteikti paliks labāki, bet knicks vajag vismaz kaut ko dabūt aizsargu pozīcijā.
Nu it kā Grīns viņiem tur bija tāds labs saspēles vadītājs, bet maz ar bumbu spēlēja. Bet arī viens no retajiem, kas meta truļus. Tagad paņemot Stīvensonu... varbūt šis vairāk dabūs ar bumbu darboties un aizsardzības komandai tāds Stīvensons noderēs. Es kaut kā joprojām jo IND laikiem viņa spējām ticu, tikai vajadzīgajā sistēmā.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-19 01:31, pirms 8 gadiem
* skoreris *no nevis jo IND

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 03:27, pirms 8 gadiem
Izskatās, ka Wizards varētu būt diezgan lieli ieguvēji. Vols, Bīls, Porters, Moriss un Gortats varētu būt visai jaudīgs piecinieks. Ja vien Moriss tur nesāks vārīt sūdus, esmu diezgan drošs, ka WAS tiks PO, izēdīs kkādu Čikāgu.

ps: Nebiju nekad ievērojis, tāpēc nedomāju, ka tā NBA notiek, bet Wizardiem tagad 3 spēles 3 naktīs pēc kārtas.. NBA galig uz sviestu laikam iet.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 03:30, pirms 8 gadiem
Knicks jau varēja pacensties, un kautvai Lawsonu no HOU atvilkt. viņa vērtība tagad ir tik zema, ka domāju, Kalderons un viens 2nd raunda piks būtu pietiekami, lai dabūtu Lawsonu, kurš vēl pāris sezonas atpakaļ bij viens no top saspēlniekiem līgā.

bet tagad laikam tiešām Fils šai sezonai atmet cerības uz PO, un vasarā ies pēc Rondo vai Konlija.

     [+] [-]

, 2016-02-19 03:32, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: Izskatās, ka Wizards varētu būt diezgan lieli ieguvēji. Vols, Bīls, Porters, Moriss un Gortats varētu būt visai jaudīgs piecinieks. Ja vien Moriss tur nesāks vārīt sūdus, esmu diezgan drošs, ka WAS tiks PO, izēdīs kkādu Čikāgu.

ps: Nebiju nekad ievērojis, tāpēc nedomāju, ka tā NBA notiek, bet Wizardiem tagad 3 spēles 3 naktīs pēc kārtas.. NBA galig uz sviestu laikam iet.
Vai viņiem nesanāk viena pārceltā spēle, jo tās vētras bija tieši East coast. (jo šogad oficiāli nesolīja nevienu back - to back - to back, kā tas bija lokauta gadā).

Kas attiecas tieši uz Morisa papildinājumu un uzvedību. Man liekās tiešām viņiem naiva tā iedoma, ka viņi visu mūžu paliks kopā vienā komandā un, ja mainīs, tad mainīs kopā. Nu c`mon.... Gazols samainīja savā laikā vispār savā starpā... vai viņi raudāja? Nez vai.

  -1 [+] [-]

, 2016-02-19 03:33, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: Knicks jau varēja pacensties, un kautvai Lawsonu no HOU atvilkt. viņa vērtība tagad ir tik zema, ka domāju, Kalderons un viens 2nd raunda piks būtu pietiekami, lai dabūtu Lawsonu, kurš vēl pāris sezonas atpakaļ bij viens no top saspēlniekiem līgā.

bet tagad laikam tiešām Fils šai sezonai atmet cerības uz PO, un vasarā ies pēc Rondo vai Konlija.
Saprotu, ka Lawsonu taisās atlaist un vēl vaiwerus vienu laiku varēs paņemt neatkarīgi no trade deadline.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 09:31, pirms 8 gadiem
Varētu šķist, ka Memfisā komandu vada galīgi "alņi", ja reiz pret Grīnu dabūja "tikai" Stīvensonu. Taču patiesībā Grīns ir ļoti spilgts uzbrukumā, taču gaužām blāvs defā. Pie tam, punktu gūšana faktiski arī ir vienīgais, ar ko viņš laukumā var izcelties. Tajā pat laikā Stīvensons ar savu neordināro spēles stilu, enerģiju un daudzpusību varētu Memfisā ieviest zināmu dzīvīgumu, ko viņš nekādi nevarēja izdarīt iekš Clipps, kur priekšā jau bija vesels bars ar neordināra spēles stila piekritējiem.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 11:01, pirms 8 gadiem
Kluss periods bija. Klusums pirms vētras.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 11:40, pirms 8 gadiem
Trade deadline ir beidzies, taču vēl pusotru nedēļu neliela intriga, iespējams, saglabāsies, jo ir pāris ok džeku, kuri runā par līguma izpirkumu! Un, kamēr viņus klubs izpērk līdz 1. martam, cik es saprotu, viņi citai komandai var pievienoties vēl šosezon! Deivids Lī, ļoti iespējams, tiks izpirkts, Stīvs Novaks noteikti daudzām komandām noderēs (arī runājot par līguma izpirkšanu) kā veterāns un ļoti labs šūteris! + Vēl maz iespējams, bet teorētiski nevar aizmirst arī par esošajiem FA kā Lerijs Sanderss, kurš grib tikt atpakaļ NBA, kā arī Rejs Allens, kurš tā arī nav paziņojis vēl par karjeras beigām. Un jaunāks arī nekļūst, tā kā, ja šosezon vēl neuzraus, tad, visticamāk, ar to arī viss beigsies. Varbūt max vēl nākamsezon varbūt var nospēlēt, bet nu dziļi liels tas logs viņam vairs nav palicis! Un gan jau vienu otru vēl arī, iespējams, var izpirkt, par kuriem esmu aizmirsis!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 12:48, pirms 8 gadiem
ventilators rakstīja: Izskatās, ka Wizards varētu būt diezgan lieli ieguvēji. Vols, Bīls, Porters, Moriss un Gortats varētu būt visai jaudīgs piecinieks. Ja vien Moriss tur nesāks vārīt sūdus, esmu diezgan drošs, ka WAS tiks PO, izēdīs kkādu Čikāgu.

ps: Nebiju nekad ievērojis, tāpēc nedomāju, ka tā NBA notiek, bet Wizardiem tagad 3 spēles 3 naktīs pēc kārtas.. NBA galig uz sviestu laikam iet.
Iepriekšējā sezonā spurām arī bija 3 spēles 3 dienās. Taka tas nav retums.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 15:03, pirms 8 gadiem
kriss1 rakstīja: Ja skatos knicki mudilas par neko ta ari nav vienijusies , oligarhi ibio
Rezultāts ir likumsakarīgs, jo neviens maiņas darījumā pretī negribēja saņemt pārmaksātās Kniku viduvējības, kuru līgumi būtu jāturpina. Dīvaina organizācija. Laikam par daudz tās naudas.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 18:11, pirms 8 gadiem
Progres2015 rakstīja: Iepriekšējā sezonā spurām arī bija 3 spēles 3 dienās. Taka tas nav retums.
Biedriņa laikā bija arī 5spēles 6 dienās. Un AB visās savāca DD.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-19 23:17, pirms 8 gadiem
Progres2015 rakstīja: Iepriekšējā sezonā spurām arī bija 3 spēles 3 dienās. Taka tas nav retums.
nu bieži jau arī tā negadās..
nesaprotu, kāpēc tādas slodzes spēlētājiem saliek.. sezona taču ir gara, dažās nedēļās komanda spēlē 2 spēles, dažās var gadīties pat 4 vai 5.. nu tizls tas balanss liekas.