Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētāju arodbiedrība piekrīt ikdienas testēšanai pēc Ziemassvētkiem

Emils Ozerinskis

NBA spēlētāju arodbiedrība piekrīt ikdienas testēšanai pēc Ziemassvētkiem
Čikāgas "Bulls" aizsargs Alekss Karuso. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēdējās nedēļas laikā fiksēta virkne Covid-19 inficēšanās gadījumiem, kas ietekmējusi daudzu komandu sastāvus, liekot pat atcelt Čikāgas "Bulls" spēles.

NBA un spēlētāju arodbiedrība vienojusies, ka laika periodā no 26. decembra līdz 8. janvārim līgas spēlētāji un tuvākais personāls tiks pakļauts ikdienas testēšanai. Ņemot vērā Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas, sagaidāms, ka inficēšanās ar Covid-19 šajā laikā nemazināsies.

Papildus devu saņēmušajiem un nesen pārslimojušajiem spēlētājiem gan testēšana nebūs jāveic. Tāpat tā netiks pieprasīta spēlētāju brīvdienās.

Pēdējo nedēļu laikā strauji pieaudzis fiksēto Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits. Skaidrojums tam gan ir gluži vienkāršs - kļūstot aukstākam laikam, cilvēki vairāk laika pavada iekštelpās. Tāpat nesen Amerikas Savienotajās Valstīs tika svinēti Pateicības dienas svētki, kas tradicionāli pulcē kopā ģimenes no dažādiem valsts nostūriem, tādējādi veicinot infekcijas izplatīšanos.

Jāmin gan, ka NBA spēlētāju vidū vakcinācijas apjoms sasniedzis 95%, tādēļ lielākā daļa Covid-19 indicēšanās gadījumu ir bez simptomiem. Vakcinācija gan nepasargā no inficēšanās, bet ļauj izvairīties no veselībai bīstamām sekām saslimšanas gadījumā.

     [+] [-]

, 2021-12-17 12:16, pirms 3 gadiem
Hahaha ak šī pļūtīšana