Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Neits Robinsons pievienojas savai astotajai NBA komandai "Pelicans"

Rolands Eliņš

Neits Robinsons pievienojas savai astotajai NBA komandai "Pelicans"
Neits Robinsons
Foto: AP/Scanpix

NBA klubs Ņūorleānas "Pelicans" paziņojis par līguma noslēgšanu ar pieredzējušo aizsargu Neitu Robinsonu, kurš savā NBA karjerā pielaikos jau astotās komandas kreklu.

Augumā nelielais (175cm) Neits Robinsons spējis trīs reizes uzvarēt NBA "Slam Dunk" konkursā un desmit aizvadītajās NBA sezonās pierādījis sevi kā enerģisku palīgu otrā saspēles vadītāja pozīcijā. Vidēji spēlē Robinsons guvis 11.1 punktu un izdalījis trīs rezultatīvas piespēles, bet statistiski labākā sezona viņam bija 2008./09. gadā, kad vidēji mačā tika samesti 17.2 punkti.

Pēc vairākām sezonām Ņujorkas "Knicks" Robinsons gan nespēja noturēties vienā komandā ilgāk par gadu un uzspēlēja Bostonā, Oklahomā, Oklendā pie "Warriors", Čikāgā, Denverā, līdz beidzot pagājušās sezonas gaitā tika aizmainīts uz Losandželosas "Clippers". Tās rindās gan viņam tikai deviņas spēles un pēc sezonas beigām jauns līgums netika noslēgts.

31 gadu vecais Robinsons bija bez komandas lielāko daļu pirmssezonas, taču savainojumi saspēles vadītāja pozīcijā lika "Pelicans" izdarīt viņam piedāvājumu. Ņūorleānas komanda šobrīd palikusi bez Norisa Koula palīdzības (nespēlēs pusotru mēnesi) un pilnvērtīgā spēles režīmā nav arī Drū Holidejs.

Ar Robinsonu noslēgts vienas sezonas līgums par veterāna minimālo algu, un "Pelicans" kļuvusi par viņa astoto komandu NBA. Teorētiski arī par devīto, jo viņu draftēja Fīniksas "Suns", tiesa, to šajā sarakstā pieskaitīt nez būtu korekti, jo "Suns" Robinsonu uzreiz pēc drafta aizmainīja uz "Knicks".

"Pelicans" pirms pāris dienām piesaistīja arī aizsargu Bo Makkalebu, kurš iepriekš pārstāvēja dažādas Itālijas, Serbijas un Turcijas komandas, bet iepriekšējo sezonu pavadīja Minhenes "Bayern". Savukārt no treniņnometnes sastāva "Pelicans" atskaitījusi Mirzu Begiču. Slovēnijas centrs tika nolīgts nedēļas sākumā, taču nevienā pārbaudes spēlē laukumā neizgāja, un viņa negarantētais līgums tika anulēts.

Izmantotie resursi:
Pelicans sign veteran guard Nate Robinson |...

     [+] [-]

, 2015-10-17 13:37, pirms 9 gadiem
Savukārt no treniņnometnes sastāva "Pelicans" atskaitījusi Mirzu Begiču. Serbu centrs tika nolīgts nedēļas sākumā,

bosnijā dzimis slovēnis