Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Celtics'' uz četriem gadiem par 77 miljoniem pagarina līgumu ar Smārtu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Celtics'' uz četriem gadiem par 77 miljoniem pagarina līgumu ar Smārtu
Markuss Smārts. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Bostonas ''Celtics'' pagarinājusi līgumu uz četriem gadiem par kopējo summu 77 miljoniem ASV dolāru ar vienu no vienības līderiem Markusu Smārtu, kuru tā draftēja 2014. gada draftā ar kopējo sesto numuru.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas turpina gatavoties gaidāmajai sezonai, veicot komplektāciju un šajās dienās noslēdzot Vasaras līgas spēles. Tajā sevi pierādīt devušies divi latvieši - Jānis Timma un Anžejs Pasečņiks.

Lielas pārmaiņas veikusī Bostonas ''Celtics'' panākusi vienošanos ar vienu no tās līderiem Markusu Smārtu par līguma pagarināšanu uz vēl četrām sezonām par kopējo summu 77 miljoniem ASV dolāru. Šis ir maksimāli iespējamais piedāvājums, kādu Bostona varēja izteikt basketbolistam. Līgums stāsies spēkā ar 2022./2023. gada sezonu, jo gaidāmajā Smārtam vēl ir spēkā esošā vienošanās, kurā viņš nopelnīs 14.3 miljonus ASV dolāru. Kopumā nākamo piecu gadu laikā basketbolists kļūs par 90 miljoniem ASV dolāru bagātāks. Līgumā nav iekļauta spēlētāja opcija atteikties no līguma pirms kādas no sezonas.

Markuss Smārts NBA pavadījis septiņas sezonas un visas no tām ''Celtics'' rindās. Komanda spēlētāju izraudzījās ar sesto numuru 2014. gada draftā. Ātri vien Smārts kļuva par vienu no komandas līderiem, kā arī par vienu no līgas labākajiem aizsardzības spēlētājiem, divas reizes tiekot iebalsots labākajā aizsardzības pieciniekā. 2020./2021. gada sezonā Smārts vidēji izcēlās ar 13.1 punktu, 5.7 atlēkušajām bumbām un 0.5 bloķētiem metieniem 32.9 pavadītajās minūtēs laukumā.

Pēc neveiksmīgās iepriekšējās sezonas, kurā ''Celtics'' izstājās jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, no galvenā trenera amata atkāpās Breds Stīvenss, kurš kļuva par vienības ģenerālmenedžeri. Nākamajā sezonā savu pirmo iespēju vadīt kādu NBA komandu saņēma Ime Udoka.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-08-17 11:29, pirms 3 gadiem
NotSmart https://youtu.be/OLA51MMbROQ

     [+] [-]

, 2021-08-17 12:22, pirms 3 gadiem
Ļoti labs darījums abām pusēm. Nekādīgi neietekmē Celtics salary cap nākamajam gadam un Celtics uz 4 gadiem patur komandas sirdi un dvēseli.
Kā starting PG vajadzētu būt labai sezonai. Vaira nevarēs atļauties mest pa grozu trakus un neapdomātus tālos un varēs vēl priecēt ar savu playmaking skillu. Ļoti labi!

     [+] [-]

, 2021-08-17 15:23, pirms 3 gadiem
melnais vācietis varēs nākt uz maiņu, jo 84mil bija par īsu