Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Spēlētājiem, kuri nepiedalīsies NBA sezonas turpinājumā, tas jāpaziņo līdz 24. jūnijam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spēlētājiem, kuri nepiedalīsies NBA sezonas turpinājumā, tas jāpaziņo līdz 24. jūnijam
Kevins Durents un Kairijs Ērvings. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija apstiprinājusi, ka spēlētājiem, kuri šosezon nevēlas atgriezties savu komandu rīcībā, lai neriskētu ar savu veselību, netiks piespriesti nekādi soda mēri. Basketbolistiem par savu izvēli jāpaziņo līdz 24. jūnijam.

Otrdien Nacionālās basketbola asociācijas Spēlētāju arodbiedrība visiem basketbolistiem izsūtīja veselības un drošības instrukcijas, kas sagatavotas pirms sezonas atsākšanās. Pirmās spēles paredzētas 30. jūlijā, visām komandām pulcējoties Disnejlendā, Orlando. Spēles aizvadīs 22 komandas, bet astoņām sezona jau beigusies.

Instrukcijā arī pavēstīts, ka basketbolistiem ir tiesības atteikties no ierašanās Orlando, par to nesaņemot soda mērus – nedrīkst tikt lauzts līgums vai piespriesta soda nauda par treniņu neapmeklēšanu. Taču basketbolistiem, kuri izvēlēsies spert šādu soli, jārēķinās, ka viņu algas čeks būs mazāks nekā komandas biedriem.

Katra neaizvadītā spēle nozīmēs zaudēt 1/92,6 daļu no algas, un šādā veidā maksimāli iespējams sasniegt 14 spēļu robežu. Tā tiks ņemta vērā arī gadījumā, ja basketbolista pārstāvētā komanda aizvadīs vairāk par 14 mačiem. Plānots, ka katra komanda aizvadīs astoņas spēles regulārajā čempionātā, kam sekos play-off turnīrs. Tādējādi minimālais spēļu skaits, ko aizvadīs čempione, būs 24.

Ja kāds no basketbolistiem drošības apsvērumu dēļ izšķirsies par soli nedoties uz Orlando, tad viņam par savu lēmumu komanda jāinformē līdz 24. jūnijam, vēstīts Spēlētāju arodbiedrības nosūtītajā dokumentā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1876737/202...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-17 12:52, pirms 4 gadiem
abižotais varēs pūsties tālāk,kamēr normāli veči spēlēs basketbolu!

     [+] [-]

, 2020-06-17 13:30, pirms 4 gadiem
vareja labak shie abi pabiras iet spelet uz ny nevis sapist visu bruklinas komandu ......

     [+] [-]

, 2020-06-17 15:54, pirms 4 gadiem
īstenībā tas butu perfekti ja būtu knikos! fani būtu ekstāzē