Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvings un Deiviss - nedēļas labākie spēlētāji NBA

Rolands Eliņš

Ērvings un Deiviss - nedēļas labākie spēlētāji NBA
Kairijs Ērvings
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija par aizvadītās nedēļas labākajiem basketbolistiem nosaukusi Kairiju Ērvingu Austrumu konferencē un Entoniju Deivisu Rietumu konferencē. Ērvings šo godu izpelnās ceturto reizi karjerā, bet Deiviss - pirmo.

Kairijs Ērvings palīdzēja Klīvlendas "Cavaliers" gūt trīs uzvaras trīs spēlēs, turklāt vidēji katrā guva 37,3 punktus, kas bija labākais rādītājs līgā. Saspēles vadītājs savu statistiku uzspodrināja arī ar 4,7 rezultatīvām piespēlēm, 4,0 atlēkušajām bumbām un 2,3 pārtvertajām bumbām. Ērvings arī uzrādīja iespaidīgu tālmetienu precizitāti, iemetot 86,7% savu trejaču, turklāt izbraukumā pret "Spurs" otro reizi sezonā sasniedza 50 punktu robežu, čempionu grozā salādējot 57 punktus, kas ir viņa karjeras rekords un labākais sasniegums NBA šosezon.

Trīs spēles aizvadīja arī Entonijs Deiviss un Ņūorleānas "Pelicans", un uzvaras izdevās gūt divās no tām. Deivisam vidēji 31,3 punkts, kas bija otrs labākais rādītājs līgā, piekāpjoties tikai Ērvingam, kā arī 10 atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Deiviss arī īpaši izcēlās metienu bloķēšanā, vidēji spēlē likvidējot 4,7 pretinieku metienus. Viņam šī ir pirmā reize karjerā, kad iegūts nedēļas labākā spēlētāja gods.

Vēl uz to Rietumu konferencē pretendēja Kenets Farīds no Denveras "Nuggets", Deandrē Džordans ("Clippers"), Rasels Vestbruks ("Thunder"), Rudijs Gobērs no "Jazz" un "Spurs" spēlētāji Kavai Lenards un Tonijs Pārkers, savukārt Austrumos Ērvinga pārsvars bija daudz izteiktāks un bez viņa nominēti tika vien Džons Vols no "Wizards" un Rodnijs Stakijs no "Pacers".

Izmantotie resursi:
NBA.com