Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns trenējas individuāli un visdrīzāk izlaidīs arī otro NBA pārbaudes spēli

Agris Suveizda

Dāvis Bertāns trenējas individuāli un visdrīzāk izlaidīs arī otro NBA pārbaudes spēli
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Skots Brukss medijiem atklājis, ka nākamajā pārbaudes spēlē pret Detroitas "Pistons" ir labas izredzes laukumā redzēt gan Raselu Vestbruku, gan Bredliju Bīlu, taču latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna atgriešanās ierindā visdrīzāk vēl būs jāpagaida.

Darba vīzas problēmu dēļ Bertāns Vašingtonā atgriezās vēlāk, nekā plānots, un viņš turpina uzņemt sportisko formu, joprojām vēl nepiedaloties treniņspēlēs pieci pret pieciem. Lai arī Bertāns vēl neaizvada pilna apjoma treniņprocesu, viņš gan neuzskata, ka spēles zīmējuma ziņā būs būtiski iepalicis no pārējās komandas: "Ņemot vērā manu spēles stilu, man vienkārši jābūt pareizajā vietā un jātrāpa grozā."

Pirms nepilna mēneša Bertāns ar Vašingtonas "Wizards" parakstīja jaunu piecu gadu līgumu par 80 miljoniem ASV dolāru. Vaicāts, vai kāds jau lūdzis aizdot naudu, latvietis žurnālistiem atjokoja, ka galvenais treneris prasījis Starbucks kafejnīcas dāvanu karti. Par "Wizards" lielāko darījumu starpsezonā gan kļuva Džona Vola aizmainīšana uz Hjūstonas "Rockets", pretī saņemot triple-double mašīnu Vestbruku.

"Starp viņu un Bīlu jau ir jūtama liela sapratne. Rass allaž meklē viņu un zina, ka Bīls ir tas, kurš mūsu komandā gūs visvairāk punktu. Viņam Bīls ir jāatrod, jāsakārto uzbrukums un laukumā jābūt uzbrukuma ģenerālim," sacīja Bertāns, kurš atzina, ka Vestbruka vokālā līdera īpašības jau ir jūtamas arī treniņprocesā. "Viņš otrdienas treniņu noslēdza ar vēstījumu visai komandai: katram ir jāzina sava loma."

Vašingtonas "Wizards" pirmajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 114:119 atzina Bruklinas "Nets" pārākumu. "Wizards" rindās ar 18 punktiem izcēlās Rui Hačimura, bet latviešu centrs Anžejs Pasečņiks septiņās minūtēs tika pie diviem punktiem (2p. 1/3) un divām atlēkušajām bumbām. Sāncenšu rindās arī Rodions Kurucs aizvadīja septiņas minūtes un guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/2). Abas atlikušās pārbaudes spēles "Wizards" aizvadīs pret Detroitas "Pistons" – plkst. 2:00 pēc Latvijas laika naktīs uz piektdienu un svētdienu.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/davis-bert...