Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Turkoglu turpmāk vadīs Turcijas Basketbola federāciju

Turkoglu turpmāk vadīs Turcijas Basketbola federāciju
Hedo Turkoglu 2013.gada Eiropas čempionāta spēlē pret Grieķijas valstsvienību
Foto: (AP/Thanassis Stavrakis)

Pirmdien, 16.novembrī, 13 sezonas NBA aizvadījušais basketbolists Hidajets "Hedo" Turkoglu ir kļuvis par Turcijas Basketbola federācijas (TBF) vadītāju, ziņo TBF mājaslapa.

Šodien Stambulā sasauktajā preses konferencē TBF prezidents Haruns Erdenajs paziņoja par Turkoglu iecelšanu jaunajā amatā. Turkoglu pildīs federācijas vadītāja pienākumus, kuros ietilpst arī darbs ar Turcijas nacionālajām izlasēm.

“Neskatoties uz viņa fantastisko NBA karjeru, viņs gadrīz katru vasaru bija pārstāvējis Turcijas nacionālo izlasi un iedvesmojis miljonus mūsu valstī nodarboties ar basketbolu,” preses konferencē par Turkoglu labu vārdus teica TBF prezidents Erdenajs. “Kā vadītājs, Hidajets turpinās darboties Turcijas basketbola sistēmā, un mūsu federācija būs tikai ieguvēji no viņa pieredzes un līderības spējām.”

“Esmu gatavs darīt visu, ko vien spēju, lai palīdzētu mūsu tautai un jaunatnei. Es centīšos būt tas, kurš dos lielāku pienesumu Turcijam sportam. Mana vēlēšanās būtu, lai Turcijas basketbolisti spēlētu visur pasaulē un, lai viņi reprezentētu mūs pēc iespējas labākā veidā. Mums ir nepieciešams izvirzīt priekšplānā jaunatnes sporta vīziju,” par saviem turpmākajiem mērķiem paziņoja Turkoglu.

Turkoglu par savas basketbolista karjeras beigšanu paziņoja pagājušo piektdien. 2000. gada NBA draftā ar 16. numuru ("Kings") izvēlētais turku basketbolists aizokeāna gaitas uzsāka Sakramento vienībā un 2007./2008.gada sezonā spēlējot Orlando “Magic” vienībā tika atzīts par NBA visprogresējušāko spēlētāju, vidēji spēlē gūstot 19,5 punktus, 5,7 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Turcijas nacionālajā izlasē Turkoglu ir nospēlējis 309 spēles un guvis 3 475 punktus. 2001.gada EuroBasket turnīrā Turkoglu vidēji guva 15,5 punktus un kopā ar Turcijas izlasi finālā piekāpās Dienvidslāvijai. Savukārt, 2010.gada pasaules čempionātā pārstāvot valstsvienību kapteiņa arodā, Turkoglu vidēji spēlē guva 12,3 punktus un 4,2 atlēkušās bumbas, palīdzot izlasei izcīnīt augsto otro vietu finālā piekāpjoties ASV vasltsvienībai.

Izmantotie resursi:
Hedo Turkoglu named CEO of Turkish Basketball...
Hidayet Türkoğlu Named TBF CEO

  +1 [+] [-]

, 2015-11-16 18:01, pirms 9 gadiem
lol nu ilgi gan nebija jāgaida

  +1 [+] [-]

, 2015-11-16 18:17, pirms 9 gadiem
Atceros laikus,ka šitais frukts vēl Orlando spēlēja.

  -1 [+] [-]

, 2015-11-16 18:30, pirms 9 gadiem
varees maaciit kaa steroiidus jaalieto