Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Durents izlaidīs vēl vismaz divas spēles, Rouza redzes problēmas var ieilgt

Durents izlaidīs vēl vismaz divas spēles, Rouza redzes problēmas var ieilgt
Kevins Durents
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Oklahomas ''Thunder'' līderis Kevins Durents augšstilba savainojuma dēļ nepiedalīsies vēl vismaz divās spēlēs, tikmēr Čikāgas ''Bulls'' galvenais treneris Freds Hoibergs pavēstījis, ka Deriku Rouzu redzes defekti var ietekmēt pat trīs mēnešus.

Pagājušās nedēļas spēlē pret Vašingtonas ''Wizards'' Oklahomas uzbrucējs Kevins Durents kādā no uzbrukumiem iedzīvojās kreisā augšstilba savainojumā un nav piedalījies pēdējās divās savas komandas spēlēs. Komandas ārsti prognozē, ka basketbolists nespēlēs vēl vismaz divos mačos. Pats Durents atzinis, ka ar atgriešanos laukumā nesteigsies.

''Jūtos daudz labāk,'' atzina uzbrucējs. ''Šajā laikā vēlos būt pilnīgi drošs, ka trauma ir sadziedēta un ka varēšu justies labi, atkal dodoties laukumā.'' Pagājušajā sezonā spēlētājs izlaida 55 spēles trīs dažādu operāciju dēļ (visas labajai kājai), taču par augšstilba sastiepumu 2013./2014. MVP balvas ieguvējs neuztraucas: ''Tik ilgi līdz nav jātaisa operācija un jāiet atkal cauri visam (atlabšanas - aut.piez.) procesam, tikmēr tas ir niecīgs šķērslis. Nepatīkami, bet es cenšos par to nedomāt.''

Kevins Durents šīs sezonas astoņās spēlēs vidēji guvis 28,1 punktu, izcīnījis 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī atdevis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr cits MVP laureāts Deriks Rouzs, kopš veiktās kreisās acs operācijas 30.septembrī, joprojām cīnās ar miglainu redzamību, kura var ilgt pat vairākus mēnešus. ''Bulls'' galvenais treneris Freds Hoibergs medijiem atklājis ārstu prognozi, ka Rouza redzes traucējumi varētu spēlētāju apgrūtināt pat trīs mēnešus, taču pozitīvi, ka tie lēnām izzūd. Pats spēlētājs gan bija nedaudz pārsteigts par šo prognozi:

''Šī ir pirmā reize, kad es to (ārstu prognozi - aut.piez..) dzirdu. Bet tev vienmēr jābūt cerībai savā prātā, ka paliks labāk ātrāk. Šādi vēl septiņas, astoņas nedēļas turpināt, tur es neko nevaru darīt, man ar to ir jāsadzīvo.''

Pēc sezonas pirmās spēles Rouzs izteicās, ka uz laukuma bieži vien skatījies tikai ar vienu aci, taču šobrīd ar aizsargmasku viņš jūtas arvien komfortablāk:
''Tagad skatos ar abām acīm, bet mans skats joprojām ir miglains, kad skatos noteiktos virzienos, bet tā, šķiet, ir daļa no (atlabšanas - aut.piez.) procesa.''

Rouza redzes defektus diezgan skaidri parāda arī statistika, jo spēlētājs šosezon vidēji gūst 12,6 punktus, kas ir gandrīz par astoņiem punktiem mazāk nekā viņa karjeras rādītāji (vidēji 20,2 p.), tāpat arī no spēles realizēti vien 36% metienu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports