Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Barea pagarina līgumu ar "Mavs", Boners ar "Spurs"

Barea pagarina līgumu ar "Mavs", Boners ar "Spurs"
Dž. Dž. Barea
Foto: AP/Scanpix

Divi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Teksasas klubi parakstījuši vienošanās ar diviem līdzšinējiem spēlētājiem - Dalasas "Mavericks" turpmākos četrus gadus pavadīs Dž.Dž. Barea, savukārt pieredzējušais snaiperis Mets Boners vēl uz gadu pagarinājis līgumu ar Sanantonio "Spurs".

Hosē Huans "Dž.Dž" Barea ar "Mavericks" parakstījis līgumu uz turpmākajiem četriem gadiem, kas ļaus puertorikānim šajā laikā nopelnīt 16 miljonus ASV dolārus (~14,7 miljoni eiro). Iepriekš dalasieši ar spēlētāju bija vienojušies par kontraktu uz diviem gadiem un 5,7 miljonus ASV dolārus (~5,2 miljoni eiro) lielu atalgojumu, taču līdz ar Deandrē Džordana pēdejā brīža lēmumu neparakstīt līgumu ar "Mavs", bet gan karjeru turpināt līdzšinējā klubā Losandželosas "Clippers", Markam Kjūbanam piederošajai komandai pavērās plašākas finansiālo līdzekļu iespējas.

Tikai 183 centimetrus garais aizsargs deviņus gadus ilgajā karjerā (sešas sezonas "Mavs", trīs - "Timberwolves") kopumā aizvadījis 586 spēles, vidēji katrā laukumā pavadot 18,8 minūtes, gūstot 8,2 punktus un izpildot 3,4 rezultatīvas piespēles. 2011. gadā Barea bija viens no vērtīgākajiem dalasiešu spēlētājiem ceļā uz kluba pagaidām vienīgo NBA čempiones titulu (finālsērijā 4:2 pret "Heat").

Barea nav vienīgais Dalasas kluba spēlētājs, kurš uz Džordana rēķina "uzvārījās" - Veslijs Metjūzs ar Teksasas klubu iepriekš bija vienojies par četrus gadus ilgu un 57 miljonus ASV dolārus vērtu (~52,3 miljoni eiro) sadarbību, taču, kad pienāca laiks parakstīt vienošanos, bijušais "Trail Blazers" spēlētājs parakstu lika zem 70 miljonus ASV dolārus (~64,2 miljoni eiro) vērta līguma (arī uz četriem gadiem).

Cita Teksasas vienība Sanantonio "Spurs" vēl uz vienu gadu pagarinājusi līgumu ar pieredzējušo snaiperi Metu Boneru. 35 gadus vecais basketbolists nākamajā sezonā nopelnīs 1,5 miljonus ASV dolārus (~1,37 miljoni eiro). "Sarkanā raķete" no esošā "Spurs" sastāva atrodas ceturtajā vietā šajā klubā aizvadīto spēļu skaita ziņā (aiz "lielā trio": Pārkera, Džinobili, Dankana).

2003. gada NBA drafta 45. numurs (Toronto "Raptors") Sanontonio vienībai pievienojās 2006. gadā. "Spurs" rindās Boners divas reizes kļuvis par NBA čempionu (2007.,2013.), kā arī iemantojis bīstama tālmetienu izpildītāja reputāciju (602 spēlēs "Spurs" sastāvā trīspunktnieki realizēti ar 45,5 % augstu precizitāti).

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  +1 [+] [-]

, 2015-07-16 21:15, pirms 9 gadiem
Red Mamba grib trešo gredzenu!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-16 21:26, pirms 9 gadiem
Spuras šajā vasarā izdarīja maksimumu, būs saldais ēdiens viņu basketu vērot nākošsezon