Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Piks: "Man nav šaubu, ka Pasečņiks NBA draftā tagad ir pirmās kārtas izvēle"

Agris Suveizda

Piks: "Man nav šaubu, ka Pasečņiks NBA draftā tagad ir pirmās kārtas izvēle"
Anžejs Pasečņiks
Foto: C.B. Gran Canaria

Bruklinas "Nets" rīcībā šīs vasaras draftā būs divas pirmās kārtas izvēles – ar 22. un 27. numuru -, un laikraksts New York Post vēsta, ka "Nets" izskatot 21 gadu vecā latviešu garā spēlētāja Anžeja Pasečņika kandidatūru. Kā atbildi savai galvenajai sāncensei Ņujorkas "Knicks" un vēl vienam latvietim – Kristapam Porziņģim.

"Viņš attīstās salīdzinoši vēlu un tagad progresē. Viņš iekļūs drafta pirmajā kārtā," uzskata ESPN ārzemju eksperts Frens Frašilla. "Viņš nav tik atlētisks kā Porziņģis, bet viņš vienkārši vēlāk attīstās nekā Porziņģis. Tagad viņš strauji progresē. Ņemot vērā augumu, viņš ir visnotaļ labs atlēts, kurš var gan skriet, gan lekt."

"Nevēlos teikt, ka viņš ir Porziņgis, taču viņš ir diezgan līdzīgs. Tāpat nevēlos radīt iespaidu, ka viņš nav atlētisks, jo tā nebūtu tiesa. Viņš ir garš, viņš var mest, viņš var aizsargāt grozu. Un viņš ir nobriedušāks [nekā Rodions Kurucs]. Nedomāju, ka viņš ir tik labs talants kā jaunākais puisis [atkal domāts Rodions – A.S.], bet viņam bijusi lielāka loma savā komandā," Frašilla turpināja.

Tikmēr pazīstamais Izraēlas žurnālists Deivids Piks saka, ka tieši Pasečņiks varētu būt "Nets" prioritāte draftā: "Numur viens varētu būt Pasečņiks, jo viņi uz turieni [spēli] aizsūtīja Trežanu [Lengdonu, "Nets" ģenerālmenedžera asistentu]. Viņš ilgu laiku ir spēlējis Eiropā, viņš aktīvi iesaistās skautošanā, un tas bija kā mājiens, ka mums šis puika ļoti patīk."

"Salīdzinājumā ar Porziņģi viņš vienkārši vēlāk attīstās, bet savulaik augot viņi bija līdzvērtīgi. Daudz cilvēku paredzēja, ka viņi izaugs vienā ātrumā, tomēr Porziņģim šis sprādziens notika agrāk," Piks turpināja. "Šis puika šajā spēlē [23. aprīlī uzvarā pār "Estudiantes"] guva 24 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un no spēles trāpīja 11 metienus no 13. Viņš trieca grozā pāri pretiniekiem, viņš spēlēja plaši un meta tālmetienus, viņš izpildīja māņu pick-and-roll manevrus un skrēja atpakaļ uz alley-oop."

"Viņš ir tik gudrs, un viņā redzamas daudzas Porziņģa īpašības, jo, saprotams, viņi ir labi draugi un daudz runā. Un viņi spēlē vienā un tajā pašā izlasē. Viņš progresē, ļoti progresē. Sākotnēji viņam tika prognozēts drafta otrās kārtas sākums, bet tagad viņš droši vien ir pirmās kārtas izvēle. Man par to nav nekādu šaubu," Piks noslēdza.

21 gadu vecais un 216 centimetrus garais Pasečņiks šosezon Spānijas čempionātā piedalījies visās 32 spēlēs, no kurām 13 sācis starta pieciniekā. Bijušais VEF basketbolists vidēji laukumā pavadījis 16 minūtes, guvis 8,0 punktus un izcīnījis 3,2 atlēkušās bumbas. Viņa pārstāvētā "Gran Canaria" ar 21 uzvaru un 11 zaudējumiem ieņem septīto pozīciju.

Izmantotie resursi:
Nets eye this Latvian big man as Kristaps...

 +10 [+] [-]

, 2017-05-16 19:09, pirms 7 gadiem
Lai veicas tikt Netos!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 19:15, pirms 7 gadiem
Jocīgi skatīties divus latviešus top30,un abiem draftā iespēja tikt Netos..Kurucam OKC/Nets un Anžejam-Nets

  +4 [+] [-]

, 2017-05-16 19:18, pirms 7 gadiem
Viņš varbūt nav tāds talants kā Rodions, bet domāju, ka draftā viņš varētu pat būt augstāk kā Rodions!

  +6 [+] [-]

, 2017-05-16 19:32, pirms 7 gadiem
Kurš to būtu domājis, pirms pāris gadiem visi te nolika Andžu, ka tizls un garš, pat nederīgs Vefam, bet tagad izrādas tāds talants. Laikam ar garajiem jābūt ļoti pacietīgiem, arī domāju ar KP, jo viņa potenciāls vēl ne tuvu nav attīstījies

     [+] [-]

, 2017-05-16 19:32, pirms 7 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Viņš varbūt nav tāds talants kā Rodions, bet domāju, ka draftā viņš varētu pat būt augstāk kā Rodions!
Rodions ir trīs gadus jaunāks par Anžeju.
Kā arī uzskatu, ka Kurucs šogad atteiksies no drafta, jo otrajā kārtā viņu var paņemt arī pēc vairākiem gadiem un uzkrātu traumu vēsturi (to gan nenovēlu).

  +2 [+] [-]

, 2017-05-16 19:35, pirms 7 gadiem
Abi latviesi Nujorka!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-16 19:45, pirms 7 gadiem
Nu skatīsimies, ko Rodions izlems kopā ar aģentu un ģimeni. Viņš tāpat kā Porziņģis nāk no basketbolistu ģimenes!
asinsdesa rakstīja: Rodions ir trīs gadus jaunāks par Anžeju.
Kā arī uzskatu, ka Kurucs šogad atteiksies no drafta, jo otrajā kārtā viņu var paņemt arī pēc vairākiem gadiem un uzkrātu traumu vēsturi (to gan nenovēlu).

  +2 [+] [-]

, 2017-05-16 19:51, pirms 7 gadiem
dviņu torņi mums

  +2 [+] [-]

, 2017-05-16 20:11, pirms 7 gadiem
Novēlu nevienam no latviešu spēlētājiem nenokļūt Oklahomā. Ko var darīt, ka bumba visu laiku ir viena spēlētāja rokās. Šausmīgi demoralizē. Kad Demarkuss aizgāja no Kings visiem (no Sakramento organizācijas) bija dziļa izelpa un atvieglojums. Ar Vestbruku ir līdzīgi. Ļoti nepatīk viņš kā spēlētājs. Ļoti labi, ka viņiem jau ir pietiekami garo spēlētāju, tāpēc Pasečņiku viņi neņems.
Būtu rēcīgi, ja Bruklina paņemtu abus latviešus un latviešu daudzums komandā nozīmētu "foršāko" komandu Ņujorkā. Jo vairāk latviešu, jo labāk. Lai veicas(tikai lūdzu ne Oklahomā)!

     [+] [-]

, 2017-05-16 20:32, pirms 7 gadiem
es domāju ka samērā droši var teikt ka otrajā kārtā tiks draftēts arī Rolands Šmits -par lielu Latviju!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 21:43, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Lai veicas tikt Netos!
Nez vai to varētu saukt par veiksmi.....

Un Supeiza- ko nozīmē " skrēja atpakaļ uz alley-oop."? Kā var skriet atpakaļ uz alley oop?

  -1 [+] [-]

, 2017-05-16 22:35, pirms 7 gadiem
Lai veicas draftā, bet domāju, ka pēc tā, tapat pāris sezonas eiropā jāuzspēlē vēl, ja vien kāds vagars pa vasaru klāt nestāvēs

  +1 [+] [-]

, 2017-05-16 22:40, pirms 7 gadiem
Dīvaini daži tie citāti, sevišķi ņemot vērā šito tvītu
https://twitter.com/IAmDPick/status...

Uz Anžeja spēlēm bijuši paši GM vismaz no 3 citām komandām. Palīgi, asistenti un parastie skauti vispār noteikti no visām komandām bijuši.

Lai izdodas viņa tikt pirmajā raundā, bet nu ir labākas komandas kā Brooklina uz ko cerēt (Atlanta, Indiana, Orlando).

     [+] [-]

, 2017-05-17 10:53, pirms 7 gadiem
asinsdesa rakstīja: Rodions ir trīs gadus jaunāks par Anžeju.
Kā arī uzskatu, ka Kurucs šogad atteiksies no drafta, jo otrajā kārtā viņu var paņemt arī pēc vairākiem gadiem un uzkrātu traumu vēsturi (to gan nenovēlu).
Tur jau tā lieta, ka Kurucam jāiet šogad, pie šīm pēdējo 2 gadu tendencēm noteikti. Nākamgad pirmā kārta un garantēts līgums var nespīdēt.

     [+] [-]

, 2017-05-17 15:13, pirms 7 gadiem
Ņemot vērā to, ka šis, izskatās, būs mazo spēlētāju drafta gads, Andžejam, kā garajam, ir labas izredzes stabili tikt 1.kārtā.
Kas attiecas uz Kurucu, tad, man šķiet, viņam šogad vajadzētu atteikties. No otras puses - starpības jau nekādas, jo skaidrs, ka TOP10-15 piks viņš nebūs nekad, kā arī Eiropā, vismaz nākamās 2-3 sezonas, viņam tāpat būs jāspēlē, neatkarīgi no tā, vai kāds viņu nodraftēs vai nē. Attiecīgi arī pazūd jautājums par traumatismu, jo skaidrs, ka, ja viņš turpinās regulāri būt savainoto sarakstos neviens NBA klubs neriskēs viņu iekļaut komandas 15niekā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja