Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mutombo atgriezīsies

Andrejs Siliņš

Mutombo atgriezīsies
Dikembe Mutombo (pa kreisi) un Treisijs
Makgredijs priecājas par uzvaru
Foto: AFP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Hjūstonas "Rockets" veterāns Dikembe Mutombo pavēstījis, ka ļoti labprāt aizvadīs vēl vienu sezonu komandas sastāvā.

Jūnijā Mutombo 42. reizi dzīvē nosvinēs savu dzimšanas dienu. Āfrikāņu centrs NBA aizvadījis jau 17 sezonas, bet veterāns ir apņēmības pilns uzsākt arī 18. Pēdējo divu gadu laikā Mutombo ik pa laikam pavēstījis, ka attiecīgā sezona ir pēdējā basketbolista karjerā, taču Mutombo allaž pārdomājis. Arī šoreiz.

"Aizvadītajā nedēļā runāju ar sievu un īpaši ar bērniem. Viņi vēlas, lai es spēlēju vēl vienu sezonu," sacīja pats Mutombo. "Brīdī, kad aiziešu no basketbola, vēlos būt labākais metienu bloķētājs, kurš jebkad spēlējis šo spēli. Redzot, ko spēju 41 gada vecumā, es nesaprotu, kādā veidā neesmu zaudējis "taimingu"."

Šobrīd Mutombo ar 3278 bloķētiem metieniem karjerā pieder otrais labākais rādītājs līgas vēsturē. Pirmais joprojām ir Akims Olaidžuvons, kurš savulaik spēja "nocelt" 3830 metienus.

Aizvadītajā sezonā Mutombo saņēma minimālo algu, ko var saņemt līgas veterāns ar vismaz desmit gadu pieredzi - 1,2 miljonus dolāru. Tiesa, "Rockets" cetram maksāja tikai 770 610 dolārus, bet pārējo daļu - līga, kā to paredz kolektīvais līgums.

Izmantotie resursi:
chron.com

  +1 [+] [-]

, 2008-05-16 10:56, pirms 16 gadiem
Visu cieņu šim spēlētājam, vienkārši ideāli, to arī gaidiju. Plus kāda slodze viņam bija šogad kad yao satraumējās. Bet nu par blokiem viņš reāli nevar būt 1 vietā, tad labakaja gadijumā vajadzētu vel 3 sezonas vai pat vairāk

     [+] [-]

, 2008-05-16 14:24, pirms 16 gadiem
Atlantaa un Denveraa speelejot, vins bija aizsardziibas gigants...tieshaam liels respekts pret sho speeleetaaju - gan vinja speeles deelj, gan labdariibas pasaakumu deelj...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-05-17 18:33, pirms 16 gadiem
Un shitais speeleetaajs nebija gadiijumaa tas, kursh, atshkiriibaa no vairakumaa nereaalajiem gangstaam, kuri to vien maak kaa taisiit suudus un apshaudes, maacaas un zin arii vairaakas valodas?

     [+] [-]

, 2008-05-18 21:46, pirms 16 gadiem
ir ir vinw tas cik tur vairak par 5 valodam zin un ari kkads tur baigais grads psihologija ja nemaldos
savā valsti uzcelis vairakas slimnicas
respect pret vinu