Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Grifins un Pols Losandželosā centīsies trešo reizi sezonā pieveikt "Thunder"

Grifins un Pols Losandželosā centīsies trešo reizi sezonā pieveikt "Thunder"
Vai Bleiks Grifins un visa "Clippers" komanda varēs gavilēt pēc mača pret "Thunder"?
Foto: AP/Scanpix

Agrā otrdienas rītā plkst. 5.30 pēc Latvijas laika Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra maču aizvadīs Bleika Grifina un Krisa Pola pārstāvētā „Clippers” vienība, kura sacentīsies ar Rietumu konferences līdervienību Oklahomsitijas „Thunder”. Tā būs ceturtā un pēdējā abu komandu savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā.

„Clippers” (bilance 37-23, savā laukumā 22-9, 4.v. Rietumu konferencē) pamazām tuvojas izslēgšanas turnīram, kurā komanda piedalīsies pirmo reizi pēdējo sešu sezonu laikā, taču kluba mērķi noteikti neaprobežojas tikai ar iekļūšanu play-off turnīrā.

Losandželosas vienība, kura pēdējos 13 mačos ir tikusi pie 11 uzvarām, gaidāmajā naktī centīsies mazāk nekā nedēļas laikā jau otro reizi pārspēt šobrīd labāko Rietumu konferences vienību „Thunder” (44-16, izbraukumā 19-10, 1.v. Rietumu konferencē).

Abi klubi tikās pagājušajā trešdienā Oklahomsitijā, un saspringtā cīņa pārāki ar 100:98 izrādījās viesi. Sestdien losandželosieši pamanījās pārspēt Andra Biedriņa pārstāvēto Goldensteitas „Warriors” vienību ar 112:104, izcīnot trešo panākumu pēc kārtas.

Komandas līderis Kriss Pols sestdienas uzvarā izcēlās ar 28 punktiem, 12 no kuriem viņš guva ceturtajā ceturtdaļā. Tāpat arī saspēles vadītāja kontā bija 13 rezultatīvas piespēles. „Jebkas var notikt izslēgšanas mačos. Kad mēs demonstrējam savu labāko sniegumu, mēs varam pieveikt līgas labākās komandas, ko esam jau pierādījuši,” tā Pols pēc uzvaras pret „Warriors”.

Aizsargs trešdienas panākumā pret „Thunder” 8,8 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja grūtu metienu, kas vēlāk izrādījās izšķirošais groza guvums mačā. Pols kopumā atzīmējās ar 31 gūto punktu.

Pēdējā no divām šīs regulārās sezonas mājas spēlēm „Clippers” centīsies Oklahomsitiju pieveikt jau trešo reizi šosezon un nodrošināt vietu izslēgšanas turnīrā. Losandželosas klubs nodrošinās vietu play-off turnīrā arī tādā gadījumā, ja Fīniksa gaidāmajā naktī piekāpsies „Trail Blazers” vienībai.

Saspēles vadītājs, kurš ar vidēji deviņām rezultatīvām piespēlēm spēlē ir 3. labākais piespēlētājs visā līgā, 30. janvāra uzvarā pār Oklahomsitiju izcēlās ar 26 gūtajiem punktiem un 14 rezultatīvām piespēlēm. 21. marta mačā, kad „Clippers” piedzīvoja neveiksmi ar 91:114 Pols guva vien 13 punktus, realizējot no spēles tikai 3 no 12 metieniem.

Arī Grifinam tajā zaudētajā mačā neveicās, jo viņš guva tikai septiņus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās spēles. Savukārt Kevins Durants 21. marta uzvarā izcēlās ar 35 punktiem, deviņām izcīnītām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet Rasels Vestbrūks pievienoja 19 punktus.

Sestdienas rezultatīvajā mačā pret Minesotu, kurā „Thunder” izcīnīja uzvaru ar 115:110, Oklahomsitijas līderu duetam nevajadzēja daudz palīdzības no komandas biedriem, jo abi basketbolisti kopā guva 78 punktus – Durants 43, bet Vestbrūks 35. Trešais rezultatīvākais „Thunder” rindās bija Niks Kolisons ar 10 gūtajiem punktiem.

„Mēs vēlamies sezonas noslēgumā uzvarēt tik mačos, cik vien iespējams,” pēc uzvaras pār „Timberwolves” izteicās Durants. „Cerams, ka mēs izcīnīsim 1. vietu Rietumos. Ja tomēr tā nenotiks, mēs par to ļoti nesatrauksimies, bet cīnīsimies un centīsimies uzvarēt katrā mačā.”

Durants aizvadītās trešdienas zaudējumā pret „Clippers” guva 22 punktus, realizēdams vien 7 no 21 izdarītā metiena, bet eksplozīvais Vestbrūks grozam uzbruka vēl neveiksmīgāk, no spēles realizēdams 3 no 14 izdarītajiem metieniem.

Cīņa par spēlēšanu izslēgšanos mačos

Svarīgu cīņa notiks Hjūstonā, kur vietējā „Rockets” vienība savā laukumā tiksies ar „Nuggets” vienību. Abi klubi jau tikās aizvadītajā naktī, kad Denvera savā laukumā ar 101:86 pieveica hjūstoniešus. Vai „Rockets” savā laukumā spēs revanšēties. „Nuggets” (33-27) šobrīd Rietumos ieņem 7. vietu, bet „Rockets” (32-28) tai seko.

Divi Rietumu konferences klubi, kas vēl saglabā iespējas iekļūt play-off turnīrā mērosies spēkiem Fīniksā, kur vietējā „Suns”(31-29, 9.v.) vienība centīsies pieveikt Portlendu (28-33, 11.v.). Savukārt Jūtā vietējā „Jazz” vienība, kura pašlaik ieņem 10. vietu Rietumos (31-30) centīsies pašreizējai čempionvienībai „Mavericks” (34-27, 6.v.) sagādāt otro neveiksmi divu dienu laikā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 12

  • 16