Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai ''Cavs'' zaudēs mājās?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vai ''Cavs'' zaudēs mājās?
Vai Krisam Polam ar padotajiem izdosies sagādāt ''Cavs'' pirmo zaudējumu mājās?
Foto: Getty Images

Šonakt NBA tiks aizvadītas 10 spēles, spēlēs arī ''Warriors'' ar Andri Biedriņu ierindā, bet šoreiz par piecām agrākajām spēlēm. Pirmās starta šāviens tiks dots 2:00. Intriga netrūks lielākajā daļā no spēlēm, tāpēc visas ir skatīšanās vērtas.

2:00 Vašingtonas ''Wizards''(15)* - Ņujorkas ''Knicks''(11)
Pirmajā vakara spēlē spēkus samēros vienas no austumu konferences vājākajām komandām, kuras spēlē atšķirīga stila basketbolu. Iespējams tāpēc šī spēle būs ar savu šarmu, savām, pastarīšu intrigām. Pret ko gan var būt vieglāk paņemt uzvaru, ja ne pret vienu no līgas vājākajām komandām? Tas šoreiz attiecināms uz abām komandām, jo īstus favorītus šeit nodalīt ir grūti. Katrai komandai ir savi plusi un mīnusi. ''Wizards'' ir iesākuši, bet nebūt netaisās turpināt savu sešu spēļu zaudējumu sēriju. Toties ''Knicks'' varbūt ir sajutuši savu īsto spēli? Izcīnītas divas uzvaras pēc kārtas, kas trenerī Maikā D'Antoni rosa pozitīvas domas. Bet cik pozitīvas tās būs pēc spēles? Tas jau lielā mērā būs atkarīgs no D'Antoni padotajiem, kuri alkst pēc ieilguša pārtraukuma atkal iekļūt izslēgšanas turnīrā. Tāpēc viņiem katra spēle jāaizvada ar dubultu degsmi. Komandas savā starpā šosezon ir tikušās trīs reizes, pēdējo spēli aizvadot tik tuvajā 14.janvārī. Šajā visai rezultatīvajā spēlē ''Knicks'' savā ''MSG'' arēnā tomēr izdevās nolikt pie vietas savus ciemiņus. Tiesa, visās trīs spēlēs ir uzvarējuši ņujorkieši, šonakt nostādot ''Wizards'' visai nepatīkamā situācijā. Visas trīs komandu savstarpējās spēles ir beigušās ar lielu rezultivitāti, arī šonakt tas gaidāms. Par ''Knicks'' līderi jāuzskata Deivids Lī, kurš ar veiksmīgo spēli apliecina savu potenciālu, lai gan ''Knicks'' aktīvi domā par Lī aizmainīšanu. Savukārt ''Wizards'' komandā galveno vijoli spēlē Atuāns Džeimisons, lai gan, ja spēlētu Gilberts Arenass, viņam šo godu nāktos atdot ''Aģentam 0''.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsAntuāns DžeimisonsDeivids Lī
Vidēji spēlē gūtie punkti20.415.4
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas9.111.1
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles1.92.0

Iekavās norādīta vieta savā konferencē

2:00 Filadelfijas ''76ers''(8) - Sanantonio ''Spurs''(2)
Šī būs abu komandu otrā savstarpējā tikšanās. Pirmā gan norisinājās ''Spurs'' laukumā. Un arī uzvarēja ''Spurs'', tiesa visa spēle bija ļoti līdzīga, par ko liecina ar spēles gala rezultāts- 108:106. Ar šo spēli sāksies Sanantonio basketbolistu trīs spēļu izbraukuma sērija, kurā vēl jātiekas ar ''Bulls'' un ''Bobcats'' komandām, ar kurām spēkoties savā laukumā nav vienkārši. To pierāda kaut tikai vakardienas spēle, kurā ''Bulls'' savā laukumā uzvarēja līdzšinējos līgas līderus ''Cavaliers''. Iespējams tāpēc ''Spurs'' mērķis ir veiksmīgi iesākt šo sēriju. ''76ers'' gan nav gaidāmas nekādas sērijas ne mājās, ne izbraukumā, arī pretinieku komandas nav tās spēcīgākās. Par mača favorītiem tikai loģiski ir uzskatīt ''Spurs'' basketbolistus, kuri aizvakar ar pēdējo sekunžu metienu pārspēja ''Lakers''. Jāpiebilst, ka šo metienu izdarīja pārliecinoši labākais līgas pēdējo sekunžu metienu izpildītājs Rodžers Meisons. Par ''76ers'' līderi vajadzēja kļūt pirms sezonas iegūtajam Eltonam Brendam, bet šos grožus savās rokās ir pamanījies noturēt Andrē Iguodala. Tiesa, Brends mocās ar savainojumiem, arī pašlaik viņš ir savainots.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsAndrē IguodalaTims Dankans
Vidēji spēlē gūtie punkti17.120.4
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas6.110.1
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles5.33.6

2:00 Indianas ''Pacers''(14) - Toronto ''Raptors''(12)
Vienas no pēdējām austrumu komandām izspēlēs savstarpējo spēli. Vienīgā Kanādas komanda NBA paviesosies Indianā, kur mēģinās uzveikt nedaudz zemāk esošo ''Pacers''. Pirmo reizi šosezon bijušais ''Pacers'' līderis Žermēns O'Nīls viesosies savā agrākajā mājvietā. Šogad abas komandas gan ir aizvadījušas savstarpējo spēli, kurā pārāki bija toreizējie mājinieki. Spēlē Toronto ''Raptors'' savus šīsdienas pretiniekus pieveica pietiekami pārliecinoši, lai gan pārsvars nebija liels. Spēles beigu rezultāts- 101:88. Spēles rezultatīvākais spēlētājs bija izcilais trīspunktu metienu izpildītājs Džeisons Kapono, gūstot 25 punktus. Iespējams, toreiz šie gūtie punkti ''Raptors'' atnesa uzvaru, bet ja šodien ''Pacers'' galvenais treneris Džims O'Braiens būs izdomājis pretlīdzekli Kapono un O'Nīla nosegšanai? Komandai ir veselā svīta spēlētāju, kas ir gatavi uzņemties iniciatīvu spēles beigās. Komandas vilcējs neapšaubāmi ir Kriss Bošs, lai gan arī nopietns spēks zem groza ir pirmais eiropietis, kurš jauno spēlētāju draftā ir ticis izvēlēts ar pirmo numuru. Tātad Andrea Barnjāni. Ārējās līnijas spēlētājs Hosē Kalderons ir sasniedzis izcilu sēriju soda metienos, lai gan šodien viņš nevarēs palīdzēt savai vienībai, gūtā savainojuma dēļ. ''Pacers'' vienības galvenais spēks ir Denijs Grendžers, bet par viņa lietderību komandas labā varat pārliecināties tikai noskatoties šo spēli.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsDenijs GrendžersKriss Bošs
Vidēji spēlē gūtie punkti26.423.5
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas5.29.7
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles3.42.5

3:00 Oklahomsitijas ''Thunder''(15) - Detroitas ''Pistons''(5)
Iespējams, daudzus NBA skatītājus, kas nav vienas vai otras komandas kaislīgi fani, šis duelis neieinteresēs, bet ''Thunder'' vairs nav tie peramie zēni, kas bija sezonas sākumā. Lai gan uzvaru bilance nav spīdoša, tieši pēdējās desmit spēlēs ''Thunder'' ir uzvarējuši četras spēles, kas citām komandām būtu pat ļoti slikts rādītājs, bet ja ņemam vērā rādītāju pie pavisam izcīnītajām uzvarām? To pavisam ir septiņas, tātad pirms pēdējām desmit spēlēm bija izcīnītas vien trīs uzvaras. Un tas viss 30 spēlēs. Detroitas ''Pistons'' kā ierasts turas vadošajā galā austrumu konferencē. Par maiņas ''Aiversons-Bilapss'' ieguvējiem tomēr varam uzskatīt denveriešus, kas ieguva jaunu komandas līderi, kas īpaši atspoguļojas Karmelo Entonija traumas laikā. Arī ''Pistons'' ieguva izcilu spēlētāju, kam savu īsto spēku vajadzētu nodemonstrēt tieši izslēgšanas spēļu laikā. Komandas ir aizvadījušas vienu savstarpējo spēli, kurā uzvaru, ar metienu pirms beigu signāla, panāca tieši Aiversons, pasludinot spēles gala rezultātu 90:88. Pavisam drīz ''Thunder'' spēku vai nespēku varēs uz savas ādas pārbaudīt Andra Biedriņa pārstāvētie ''kareivji''. Komandas savā starpā spēli izspēlēs naktī starp 21. un 22. janvāri, 5:30 pēc Latvijas laika. Pēdējā spēlē ''Pistons'' komanda zaudēja Indianas ''Pacers'', bet savu milzīgo potenciālu parādija ''Pistons'' saspēles vadītājs Rodnijs Stakijs, gūstot 30 punktus, bet kā jau iepriekš minēju, tas viņus no zaudējuma neglāba.

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsKevins DurantsAlens Aiversons
Vidēji spēlē gūtie punkti23.718.1
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas6.23.3
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles2.45.7

3:00 Klīvlendas ''Cavaliers''(1) - Ņuorleānas ''Hornets''(4)
Šovakar šīs spēle piesaistīs daudz skatītāju acu pārus visā pasaulē. Interesi par šo spēli var salīdzināt vienīgi ar ''Lakers''-''Magic'' dueli. ''Cavaliers'' raksturo viens spilgts rādītājs. Tā ir bilance, aizvadot mājas spēles. Klīvlendas komanda ir vienīgā līgā, kas nav sarūgtinājusi savus skatītājus. 19 spēlēs tikai uzvaras, tas var raksturot arī ''Hornets'' izredzes šīsnakts spēli pabeigt ar pozitīvu iznākumu sev. Lielu lomu vakarnakts zaudējumā ''Bulls'' komandai nospēlēja Lebrona Džeimsa neveiksmīgā spēle, kuras laikā Džeimss gan pamanījās gūt 28 punktus, bet 11 no tiem tika iemesti ar soda metienu palīdzību. No spēles iemesti astoņi metieni, bet izmesti... 28! Varbūt pateicoties šiem rādītājiem arī nācās sadzīvot ar zaudējumu. ''Cavaliers'' šajā spēlē iztrūks abi sākumsastāca garie. Uzbrucējs Bens Voless ir saķēris gripu, bet Židrunam Ilgauskam savainojums, kā arī aizsargs Delonte Vests. Komandas šosezon savā starpā spēkus ir izskaidrojušas vienu reizi, pašā sezonas sākumā, kad virsroku savās mājās ņēma ''Hornets'' basketbolisti. Iespējams, daudzi šo spēli vēros dēļ viena faktora. Vai ''Cavs'' piedzīvos pirmo zaudējumu mājās?

Komandu līderu statistikas rādītāji

RādītājsLebrons DžeimssKriss Pols
Vidēji spēlē gūtie punkti27.720.8
Vidēji spēlē izcīnītās atlēkušās bumbas6.95.3
Vidēji spēlē rezultatīvās piespēles6.711.2

Izmantotie resursi:
nba.com

Ieskatu pārējās šīs nakts spēlēs gaidiet vēlāk.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-16 19:08, pirms 16 gadiem
Belinelli rakstīja: kaads bij tas tnt links? cik zinu tur raadiis shonakt kaadas 3 labas speeles ( ideaala kvalitaate)
http://www.tnt.tv/sports/nba/overtime09_live/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-16 19:19, pirms 16 gadiem
6.speletajs rakstīja: Visu laiku raxsti par cavs! GSw veel saprotami bet kapeec virsraxstaa jau otro dienu ir cavs! LAbaak lakers vai thunder!
Par ''Lakers'' būs otrā rakstā. ''Thunder''? Kāpēc ''Thunder''?
Domā, kad ''Cavs'' nespēlēs, viņi arī būs virsrakstā?
Un iemesls ir viens- varbūt būs pirmais zaudējums mājās. Ļoti iespējams...

  +3 [+] [-]

, 2009-01-16 19:20, pirms 16 gadiem
Lī ir labs spēlētājs, bet viņš nav Knicks līderis

     [+] [-]

, 2009-01-16 19:20, pirms 16 gadiem
Belinelli rakstīja: sajaucu. lkm neraadiis tur shonakt.
vienalga citur taapat varees skatiities
manupraat shonakt divas labaakaas speeles buus - cavs pret hornets un lakers-magic
TNT kavlitāti ar ko citu salīdzināt grūti... Bet tas jau netraucē skatīties.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-16 19:24, pirms 16 gadiem
libertines rakstīja: Lī ir labs spēlētājs, bet viņš nav Knicks līderis
Par pamatu ņēmu spēlētāju efektivitāti.
Lī: 22.27
Nākamajam sekotājam ir vien 16.9

  +3 [+] [-]

, 2009-01-16 19:29, pirms 16 gadiem
Ulvis Brože rakstīja: Par pamatu ņēmu spēlētāju efektivitāti.
Lī: 22.27
Nākamajam sekotājam ir vien 16.9
tādā gadijumā Biedriņš ir pārliecinošs līderis Goldensteitā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-01-16 22:41, pirms 16 gadiem
libertines rakstīja: tādā gadijumā Biedriņš ir pārliecinošs līderis Goldensteitā
vaitad nav?

     [+] [-]

, 2009-01-17 09:24, pirms 16 gadiem
Žēl Hornets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja